Descoperă cele mai interesante lacuri din întreaga lume

Descoperă cele mai interesante lacuri din întreaga lume
 
 

ŞTIAŢI CĂ: 60% din lacurile din întreaga lume se află în Canada! Cu toate acestea, nu este singura ţară ce găzduieşte lacuri ce nu par a fi de pe planeta noastră. Aceste minuni ale naturii sunt răspândite în întreaga lume, iar unele dintre ele se înfăţişează turistului curios în cele mai neobişnuite forme şi culori, iar altele sunt pur şi simplu incredibil de frumoase! Ţi-am pregătit o listă de lacuri minune, aşa că pregăteşte-te să rămâi cu gura căscată...

Laguna Colorada

Laguna Colorada

Laguna Colorada este un lac deosebit de sărat din sud-estul Boliviei, în apropiere de graniţa cu Chile. Acest lac are o culoare roşiatică sau rozalie, în funcţie de aportul mai mare sau mai mic de alge şi de sedimente roşii. Pe alocuri, culoarea contrastează cu insuliţele de pe suprafaţa lacului şi cu grupurile mari de păsări flamingo, care se simt ca la ele acasă, mai ales că au aceeaşi culoare cu apa lacului. Smile

Lacurile de Crater Kelimutu

Lacurile Kelimutu

Lacurile Kelimutu s-au format în craterul vulcanului cu acelaşi nume, în apropiere de orăşelul Moni, în centrul Flores Island din Indonezia. Aici sunt de fapt trei lacuri, care acoperă vulcanul şi care au culori diferite, motiv pentru care şi par a fi răsărite de pe o altă planetă. Tiwu Ata Mbupu (Lacul Bătrânilor) este albastru, Tiwu Nuwa Muri Koo Fai (Lacul Tinerilor şi Tinerelor) este verde şi Tiwu Ata Polo (Lacul Fermecat şi Vrăjit) este roşu.

Lacul Ngakoro

Lacul Ngakoro

Lacul Ngakoro este faimos pentru apa sa verzuie, dar şi pentru faptul că este localizat într-un tărâm de poveste, aşa cum îi spune şi numele, Wai-O-Tapu Thermal Wonderland din Noua Zeelandă. O erupţie a avut loc aici în urmă cu aproape 800 de ani, iar în urma ei a rămas un crater adânc. Apa pătrunde printr-un spaţiu destul de îngust din partea de nord şi se colorează în contact cu mineralele de pe fundul craterului.

Lacul Five Flower

Lacul Five Flower

Lacul Five Flower se află în rezervaţia naturală Jiuzhaigou Valley din China. Ceea ce este fascinant la aceată peliculă de apă este faptul că este perfect limpede, având o culoare albastră sau verzuie, uneori chiar turcoaz. Însă cel mai neobişnuit lucru este că apa se vede doar pe anumite porţiuni, acolo unde nu este complet acoperită de sumedenia de frunze arămii ale copacilor. Prin pelicula limpede, turiştii pot admira la fundul lacului trunchiurile unor copaci seculari căzuţi.

Lacul Hillier

Lacul Hillier

Lacul Hillier se află pe Middle Island, din arhipelagul australian Recherche. Splendoarea aceasta atrage o mulţime de turişti anual pentru că este roz! Culoarea este permanentă şi contrastează cu apa oceanului şi cu zona împădurită a insulei atât de tare, încât se vede şi din avion. Sursa acestei culori nu a fost confirmată cu exactitate, însă se presupune că ar fi datorată saturaţiei de sare, care face ca apa să-şi menţină culoarea, chiar şi atunci când este pusă într-un recipient obişnuit.

Cheile Verdon

Cheile Verdon

Cheile Verdon sunt localizate în sud-estul Franţei. Albia râului a format un adevărat canion, renumit a fi unul dintre cele mai frumoase de pe întregul continent european. După o curgere de 25km şi cu până la 700m adâncime de apă turcoaz, totul se opreşte în calmul lacului artificial numit Sainte-Croix-du-Verdon. Întregul canion şi malurile lacului sunt o importantă destinaţie turistică de pe Riviera Franceză. 

Lacul Titicaca

Lacul Titicaca

Lacul Titicaca este cel mai mare din America de Sud, după volumul de apă, şi se află la graniţa dintre Peru şi Bolivia, în Munţii Anzi. Peisajul montan sublim şi suprafaţa imensă de apă i-au adus notorietatea rapid. Mai mult decât atât este lacul navigabil aflat la cea mai mare înălţime (3812m), include câteva insule artificiale, unele chiar locuite, şi are propriile specii de animale şi plante.

Lacurile Plitvice

Lacurile Plitvice

Lacurile Plitvice aparţin Parcului Naţional din Croaţia cu acelaşi nume. Frumuseţea naturală a acestui loc este dată de faptul că este un colţişor de rai puţin amenajat, doar cât să poată fi vizitat. În rest este o minune în perfectă stare de conservare, în care 1 200 000 de turişti vin anual să vadă lacurile etajate, cascadele, plantele, păsările şi animalele specifice zonei montane centrale din Croaţia.

Acestea sunt unele dintre cele mai "speciale" lacuri din lume, pentru că par a fi venite de pe altă planetă prin culorile lor atipice sau prin felul şi locul în care s-au format. Ce alte lacuri bizare ai mai include pe această listă?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers