Descoperă cele mai impresionante cascade din România

Descoperă cele mai impresionante cascade din România
 
 

Cunoaşte România înainte să o părăseşti! 

România are numeroase cascade deosebit de frumoase şi de spectaculoase. Unele dintre ele au apărut şi în topuri internaţionale, motiv pentru care au devenit cunoscute în întreaga lume şi tot mai mulţi turişti români şi străini au ajuns să le viziteze. Ţi-am pregătit o listă a celor mai impresionante cascade din România pe care trebuie şi tu să le vezi măcar o dată!

Cascada Bigăr

Cascada Bigăr

Cascada Bigăr şi-a câştigat reputaţia internaţioanlă după ce a apărut pe locul întâi în topul cascadelor unice din lume realizat de The World Geography. Dacă vrei şi tu să vizitezi Cascada Bigăr, trebuie să ştii că aceasta este localizată în locul prin care trece Paralela 45 prin ţara noastră, la popasul cu acelaşi nume. Calea de acces este pe DN57B, din Anina spre Valea Minişului, înainte de satul Bozovici, unde vei găsi un semn cu Popasul Paralela 45.

Cascada Urlătoarea

Cascada Urlatoarea

Cascada Urlătoarea este o altă curgere de apă impresionantă din ţara noastră, care se află în apropiere de oraşul Buşteni şi este formată de pârâul Urlătoarea. Peisajul creat de Cascada Urlătoarea, înaltă de 15m şi, evident zgomotoasă, aşa cum îi spune şi numele, este uşor accesibil prin traseele montane din zonă care leagă Buşteniul de Platoul Bucegi, Valea Jepilor şi Poiana Ţapului. Mai mult, deasupra acesteia, pe versant, mai sunt şi alte mici cascade ale aceluiaşi curs de apă, pe care le poţi admira şi fotografia.

Cascada Duruitoarea

Cascada Duruitoarea

Cascada Duruitoarea se află în Munţii Ceahlău, pe teritoriul administrativ al comunei Ceahlău, judeţul Neamţ. Asemeni cascadei precedente, aceasta şi-a primit numele datorită zgomotului puternic pe care îl face atunci când debitul de apă este mai mare. Însă, Cascada Duruitoarea este mult mai spectaculoasă pentru că are o coborâre de 25m, întreruptă uşor în apropiere de bază, unde finalul deosebit al curgerii în stil fuior arată mai degrabă ca un evantai.

Cascada Vălul Miresei

Cascada Valul Miresei

Cascada Vălul Miresei mai este cunoscută şi sub denumirea de Cascada Răchiţele, deoarece se află în arealul localităţii cu acelaşi nume, din judeţul Cluj. Căderea de apă de peste 30m este cea care transformă această cascadă într-o atracţie turistică deosebită. Legenda care înconjoară Cascada Vălul Miresei este de asemenea un motiv de vizitare. Se spune că aici o mireasă ar fi căzut de pe stânci, doar vălul ei rămânând agăţat de sus, de unde nuntaşii au început să o plângă, formând astfel impresionanta cascadă.

Cascada Beuşniţa

Cascada Beusnita

Cascada Beuşniţa este o altă cascadă cunoscută din Parcul Naţional Cheile Nerei, pe care trebuie să o vizitezi dacă ajungi şi la Cascada Bigăr. Aceasta este formată din 3 cascade, ce coboară pe un perete acoperit cu muşchi, prima dintre ele având o curgere spectaculoasă, înaltă de 15m. Traseul până la Cascada Beuşniţa poate fi urmat din apropierea DN57B, de la Anina, din localitatea Şopotul Nou, pe un traseu marcat corespunzător şi pe care nu ai cum să-l ratezi.

Acestea sunt doar câteva dintre cascadele deosebite din România pe care ar trebui să le vizitezi măcar o dată! Ce alte cascade ai include pe această listă?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers