De vinerea aceasta putem trece la vecinii bulgari pe noul pod Calafat-Vidin

De vinerea aceasta putem trece la vecinii bulgari pe noul pod Calafat-Vidin
 
 

Noul pod Calafat - Vidin are două benzi rutiere pe fiecare sens, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti.

Pietonii si biciclistii vor traversa noul pod gratuit, autoturismele vor plăti 6 euro, iarvehiculele mari, în funcţie de greutate vor plăti între 12 şi 37 euro.

Podul de doi kilometri peste Dunăre este parte a coridorului paneuropean de transport care leagă oraşul german Dresda de Istanbul (Turcia). Conform estimărilor peste 100.000 de autoturisme vor traversa anual acest pod.

Costurile construcţiei au fost estimate la circa 225 de milioane de euro, însă pod ajunge chiar şi până la 250 până la finalizarea proiectului.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers