De Mărţişor, am schiat printre nori la Bansko

De Mărţişor, am schiat printre nori la Bansko
 
 

Anul acesta am purtat Mărţişor bulgăresc!

Nu mai fusesem niciodată la Bansko, aşa că nu ştiam ce mă aşteaptă acolo. Parerile pe care le citisem pe internet variau de la cele mai bune până la cele mai... descurajante. Cu toate astea, simţeam cum pârtia mă cheamă şi chemarea ei nu mai putea fi ignorată! Wink

Drumul din Bucureşti până la Bansko a fost în general bun. Fără gropi, peticit bine unde era cazul, cu cateva zone cu restricţii de viteză şi radare, multi norişori pufoşi şi posturi radio cu muzică bulgarească veselă!

Bansko

Bansko este o staţiune pentru toate buzunarele. Sunt restaurante multe şi variate, personal amabil şi mâncare gustoasă. Preţurile serviciilor sunt asemănătoare cu cele din România (mă refer aici la cazare, inchiriere echipament sportiv, preţul cartelelor la telegondolă, parcare etc).

Bansko

Ajungând la capitolul schi, înarmaţi-vă cu puţină răbdare şi ajungeţi dimineata devreme la telegondolă. Eu am stat câte o oră la coadă în fiecare dimineaţă, dar a meritat aşteptarea. Pârtiile au fost într-o stare excelentă, bine semnalizate şi amenajate corespunzător. Acest lucru a făcut ca ceaţa şi norii în care mă aflam să nu mă descurajeze şi să mă ţină pe schiuri până la închiderea instalaţiilor.

Bansko

A fost minunat să plec din oraş, de la telegondolă, de unde muntele părea sufocat de nori negri şi grei şi să ajung pe pârtie, deasupra norilor, unde era soare. Daţi întotdeauna o şansă muntelui să vă surprindă plăcut şi cu siguranţă o va face!

Bansko

Bansko

Bansko

Bansko

Bansko

Cozile nu au fost mari la niciun telescaun, deşi viteza instalaţiei pe cablu era destul de mică. Partea bună a acestui lucru a fost că am avut timp să fac poze şi să admir competiţia de Super G (proba feminină) care se desfăşura pe una dintre pârtiile din staţiune!

Bansko

De asemenea, un lucru bun este că se poate ajunge înapoi în oraş, la telegondola, pe schiuri, pe o pârtie foarte uşoară, astfel că nu este musai să înfruntaţi coada de la telegondolă şi la coborâre!

Bansko

Bansko

Bansko

Cât despre gradul de dificultate al pârtiilor, există de toate pentru toţi!

Şi nu pot încheia fără să vă "vând" un pont: când e ceaţă, schiorii vor alege pârtiile albastre, în timp ce pârtiile roşii şi negre vor fi pustii! Îndreptaţi-vă tiptil către ele si bucuraţi-vă de acest cadou: o pârtie doar a voastră! Wink

Bansko

Bansko

Bansko


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers