De ce să te îndrăgostești de orașul Iași

De ce să te îndrăgostești de orașul Iași
 
 

De ce iubesc eu Iașiul?! Păi, după cum ați auzit sau veți afla Iașiul este capitala, inima și cea mai mare atracție a zonei Moldovei. Într-adevăr! Este locul perfect pentru o mică escapadă de weekend sau chiar pentru o vacanță.

De asemenea, Iași este orașul studenților, aici fiind localizată prima universitate din România, și anume Universitatea "Alexandru Ioan Cuza".

Am făcut cunoștință cu acest oraș în urmă cu 3 ani, când am decis să vin la studii în România, alegerea pe care nu o voi regreta niciodată. Aici m-am descoperit pe mine, mi-am descoperit noile pasiuni, pe care am început a mi le dezvolta. Aici m-am îndrăgostit din nou, de arhitectură, de oameni, de cultură, de oraș.

Iasi

Dacă decizi să evadezi în orașul meu te asigur că îți va plăcea, iar pentru aceasta îți pot recomanda pe scurt ce să vizitezi ca să rămâi impresionat.

Obiective turistice în Iași

Primul obiectiv turistic și cel mai reprezentativ orașului este desigur Palatul Culturii, localizat în inima orașului, care a fost redeschis publicului larg în 2016. Aici vei redescoperi o parte din istorie, vei admira nenumărate picturi ale artiștilor renumiți, vei avea ocazia să admiri arhitectura interioară, dar și exterioară a monumentului istoric.

Palatul Culturii din Iasi

Grădina Botanica "Anastasie Fătu", înființată în 1856, fiind cea mai veche din România și una din cele mai mari din Europa, este locul perfect de relaxare. Aici vei avea ocazia să admiri varietatea tipurilor de flori (secția trandafirilor e nemaipomenită), natura pură, speciile de păsări, designul/aranjarea, 2 sere, lacul din Valea Grădinii, iar liniștea prezentă te va face să uiți de tot și să fii acolo atât cu trupul, cât și cu mintea.

Gradina Botanica Iasi

Mănăstirea Golia, ce se află în zona Tg. Cucu, reprezintă un important centru cultural. Construcția acesteia este în formă de fortăreață tip medievală, înconjurată de un zid cu înălțimea de 9 m.

Manastirea Golia Iasi

Teatrul Național "Vasile Alecsandri", a cărui nume e recunoscut din anul 1956 e locul perfect pentru a petrece o seară magică alături de personalitățile din generația de aur, iar arhitectura va crea o combinație perfectă între prezent și trecut. De asemenea, este cel mai vechi teatrul național din România și recent nominalizat de BBC în topurile celor mai frumoase teatre din Europa (locul II).

Teatrul National Iasi

Pentru rezervări de bilete, dar și pentru alte informații referitoare la săli, festivaluri, program puteți accesa site-ul oficial al teatrului.

Catedrala Mitropolitană Iași, biserica catedrală a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, este una dintre cele șase catedrale mitropolitane ortodoxe din România. Ca arhitecți vienezi ai bisericii, Gustav Freiwald și Bucher au optat pentru un stil neoclasic, stilul arhitectonic fiind inspirat din cultura italiană. În interiorul bisericii veți găsi peste 250 de figuri individuale și compoziții de ansamblu (finalizate în anul 1886).

Catedrala Iasi

Desigur, nu pierdeți momentul unic de a vă relaxa într-unul din principalele parcuri ale orașului - Parcul Copou, în incinta căruia veți putea admira și face o poza la Obeliscul cu Lei și Teiul lui Eminescu, ce are o vârstă de aproximativ 500 ani și reprezintă unul din cei mai importanți arbori monument din România, constituind un simbol pentru orașul Iași; Parcul Expoziției - sau de a vă plimba pe Bulevardul Copou, Pietonala Ștefan cel Mare; de a vă răcori cu o înghețată în Piața Unirii sau în Piața Independenței.

Piata Unirii Iasi

Și pentru o priveliște uluitoare a orașului de sus, vă recomand, dacă sunteți cu mașina sau puteți comanda un taxi, să mergeți la Mănăstirea Cetățuia, Mănăstirea Bucium și cea mai frumoasă priveliște sigur o regăsiți pe renumitul Păun (fiind un mic sat chiar la ieșirea din Iași, în partea de sud, având o altitudine de 362 m).

Tu ai vizitat orașul Iași? Ce ți-a plăcut cel mai mult acolo?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers