De 1 Decembrie la Zoo Nyregyhaza, sau cum să te joci de-a pinguinii - galerie foto

De 1 Decembrie la Zoo Nyregyhaza, sau cum să te joci de-a pinguinii - galerie foto
 
 
 

Când scriam azi articolul despre Grădina Zoologică din Timişoara mi-am adus aminte şi de scurta şi răcoroasa noastră vizită la Zoo Nyregyhaza din Ungaria, anul trecut de 1 Decembrie. Datorită lui Irina, junioara mea, noi suntem mari fani ai grădinilor zoologice, aşa că nu pierdem nici o ocazie să descoperim un nou loc plin cu animale felurite. Dupa ce am citit cuvintele de laudă ale Larisei am decis că trebuie să vizităm şi noi această modernă grădină zoologică din Nyregyhaza. A fost o aventură cu multe învăţăminte!

Zoo Nyregyhaza

Animalele sunt împărţite pe continente

Să descriu contextul: deşi era 1 Decembrie şi afară erau doar 5-6 grade, citisem pe site-ul zoo-ului că ei se mândresc cu faptul că "este o grădină zoologică deschisă tot timpul anului". Citind acest lucru am dedus că poate fi vizitată "tot timpul anului"! Nu? Ei bine, nu e chiar aşa. Poate fi vizitată tot timpul anului, dar asta NU înseamnă că şi merită vizitată! Tongue Out

Zoo Nyregyhaza

Pinguinii se simţeau în largul lor

Săptămână de vis în Rodos

Săptămână de vis în Rodos

7 nopți cazare, zbor din București
de la 285 Eur
vezi detalii »

Zoo Nyregyhaza

Zoo Nyregyhaza

Aleile ţi anumite habitate de animale erau pustii

Grădina Zoologică din Nyregyhaza se mai numeşte parc zoologic de animale şi se întinde pe 30 de hectare. Se află la în afara oraşului Nyregyhaza. Taxa de intrare pentru adulţi este de 2600 Huf (~42 Lei), pentru copii sub 3 ani 100 Huf (~2 Lei), copii intre 3-14 şi elevi/studenţi 1800 Huf (~29 Lei).

Vacanță spectaculoasă în Barcelona

Vacanță spectaculoasă în Barcelona

3 sau 7 nopți cazare, mic dejun, zbor din București, Timișoara, Cluj Napoca
de la 435 Eur
vezi detalii »

Vizita noastră o putem denumi "cum să te simţi ca pinguinul la zoo" Laughing. Adică înfrigurat şi singur! Nu era aproape nici un vizitator prin zoo şi majoritatea animalelor erau la adăpost aşa că ne-am uitat la multe cuşti goale sau la animale zgribulite şi supărate. Iar eu, deşi cu o zi înainte îmi cumpărasem echipament de munte  - bocanci şi polar - zgribuleam într-o pereche de tenişi şi cu o geacă fix bună de întâmpinat toamna, nu iarna Cool.

Zoo Nyregyhaza

Grădina Zoologică de la Nyregyhaza este mare, are multe animale şi chiar şi un Oceanograf. Totul este foarte frumos amenajat şi îngrijit. Îţi poţi aloca liniştit o zi, deoarece ai multe de văzut. Animalele sunt grupate pe continente astfel încât să le poţi vedea în habitatul lor natural. Noi am admirat elefanţi, tigru alb, leu, o droaie de păsări, foci, pinguini, un urs polar (cred că era singurul care se simţea în largul lui), cămile, hipopotam, rinocer, zebre, capre, lei. maimuţe şi multe alte animale.

Zoo Nyregyhaza

 

Ne-am jucat cu nişte pisici şi am hrănit câteva capre foarte active în ciuda vremii reci.

Zoo Nyregyhaza

Întâlnire de gradul trei : maimuţa a venit de mai multe ori până la geam să se uite la Irina. Când a venit un alt copil să se uite la ea s-a suit înapoi pe nişte lemne şi a aşteptat până acesta a plecat, apoi s-a întors să se "converseze" prin geam cu Irina.

Ne-a plăcut foarte mult Oceanograful. Am admirat de aproape mulţi peşti, inclusiv pe mult iubitul Nemo Smile. În bazinul mare am văzut rechini, pisici de mare şi mulţi alţi peşti. Foarte frumos!

Zoo Nyregyhaza

Zoo Nyregyhaza

Nu vreau să mă înţelegeţi greşit: Grădina Zoologică din Nyregyhaza merită vizitata DAR nu iarna! Cred că totul arată foarte frumos primăvara şi vara.

Poze de la Grădina Zoologică Nyregyhaza

Vacanță la Marea Egee în Halkidiki

Vacanță la Marea Egee în Halkidiki

7 nopți cazare, mic dejun
de la 175 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.