De 1 Decembrie la Zoo Nyregyhaza, sau cum să te joci de-a pinguinii - galerie foto

De 1 Decembrie la Zoo Nyregyhaza, sau cum să te joci de-a pinguinii - galerie foto
 
 

Când scriam azi articolul despre Grădina Zoologică din Timişoara mi-am adus aminte şi de scurta şi răcoroasa noastră vizită la Zoo Nyregyhaza din Ungaria, anul trecut de 1 Decembrie. Datorită lui Irina, junioara mea, noi suntem mari fani ai grădinilor zoologice, aşa că nu pierdem nici o ocazie să descoperim un nou loc plin cu animale felurite. Dupa ce am citit cuvintele de laudă ale Larisei am decis că trebuie să vizităm şi noi această modernă grădină zoologică din Nyregyhaza. A fost o aventură cu multe învăţăminte!

Zoo Nyregyhaza

Animalele sunt împărţite pe continente

Să descriu contextul: deşi era 1 Decembrie şi afară erau doar 5-6 grade, citisem pe site-ul zoo-ului că ei se mândresc cu faptul că "este o grădină zoologică deschisă tot timpul anului". Citind acest lucru am dedus că poate fi vizitată "tot timpul anului"! Nu? Ei bine, nu e chiar aşa. Poate fi vizitată tot timpul anului, dar asta NU înseamnă că şi merită vizitată! Tongue Out

Zoo Nyregyhaza

Pinguinii se simţeau în largul lor

Zoo Nyregyhaza

Zoo Nyregyhaza

Aleile ţi anumite habitate de animale erau pustii

Grădina Zoologică din Nyregyhaza se mai numeşte parc zoologic de animale şi se întinde pe 30 de hectare. Se află la în afara oraşului Nyregyhaza. Taxa de intrare pentru adulţi este de 2600 Huf (~42 Lei), pentru copii sub 3 ani 100 Huf (~2 Lei), copii intre 3-14 şi elevi/studenţi 1800 Huf (~29 Lei).

Vizita noastră o putem denumi "cum să te simţi ca pinguinul la zoo" Laughing. Adică înfrigurat şi singur! Nu era aproape nici un vizitator prin zoo şi majoritatea animalelor erau la adăpost aşa că ne-am uitat la multe cuşti goale sau la animale zgribulite şi supărate. Iar eu, deşi cu o zi înainte îmi cumpărasem echipament de munte  - bocanci şi polar - zgribuleam într-o pereche de tenişi şi cu o geacă fix bună de întâmpinat toamna, nu iarna Cool.

Zoo Nyregyhaza

Grădina Zoologică de la Nyregyhaza este mare, are multe animale şi chiar şi un Oceanograf. Totul este foarte frumos amenajat şi îngrijit. Îţi poţi aloca liniştit o zi, deoarece ai multe de văzut. Animalele sunt grupate pe continente astfel încât să le poţi vedea în habitatul lor natural. Noi am admirat elefanţi, tigru alb, leu, o droaie de păsări, foci, pinguini, un urs polar (cred că era singurul care se simţea în largul lui), cămile, hipopotam, rinocer, zebre, capre, lei. maimuţe şi multe alte animale.

Zoo Nyregyhaza

 

Ne-am jucat cu nişte pisici şi am hrănit câteva capre foarte active în ciuda vremii reci.

Zoo Nyregyhaza

Întâlnire de gradul trei : maimuţa a venit de mai multe ori până la geam să se uite la Irina. Când a venit un alt copil să se uite la ea s-a suit înapoi pe nişte lemne şi a aşteptat până acesta a plecat, apoi s-a întors să se "converseze" prin geam cu Irina.

Ne-a plăcut foarte mult Oceanograful. Am admirat de aproape mulţi peşti, inclusiv pe mult iubitul Nemo Smile. În bazinul mare am văzut rechini, pisici de mare şi mulţi alţi peşti. Foarte frumos!

Zoo Nyregyhaza

Zoo Nyregyhaza

Nu vreau să mă înţelegeţi greşit: Grădina Zoologică din Nyregyhaza merită vizitata DAR nu iarna! Cred că totul arată foarte frumos primăvara şi vara.

Poze de la Grădina Zoologică Nyregyhaza


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers