Cum să-ţi faci bagajele pentru un weekend la munte

Cum să-ţi faci bagajele pentru un weekend la munte
 
 

Împachetarea unui bagaj pentru un weekend la munte poate fi o activitate care consumă mult timp şi are nevoie de o planificare riguroasă. Din propria experienţă, pot spune că este greu să faci un bagaj luând în considerare atât de multe aspecte, precum câte zile stai, ce sporturi practici, cum este vremea sau ce alte activităţi vei desfăşura. Atunci când alegi o destinaţie pentru care ai nevoie de haine groase şi echipamente voluminoase, cel mai important este să ştii cum să le aşezi în bagaj. Mai jos ai nişte sfaturi care te vor ajuta să împachetezi mai eficient.

Fă o listă

Pare destul de simplu şi totuşi este un pas important pentru a te asigura că nu uiţi lucrurile esenţiale, mai ales dacă mergi într-o zonă izolată de munte. Notează toate obiectele şi echipamentele de care ai nevoie, împărţite pe activităţi. De exemplu, ce echipament este necesar pentru ski, pentru o escaladare pe munte sau pentru activităţile de la cabană.

Rulează hainele

Specialiştii spun că rulatul hainelor în bagaj, în loc de împăturirea lor obişnuită, este o metodă ideală de a salva puţin spaţiu. Mai ales că hainele speciale de munte sunt atât de voluminoase. Mai mult, hainele tale vor fi mai puţin şifonate folosind această metodă.

Ordonează echipamentele şi hainele

Prima dată este recomandat să pui în bagaj obiectele care îţi ocupă mai mult spaţiu, precum jacheta de ski, pantalonii sau o vestă groasă, dinspre margine, spre mijloc. Scopul? Maximizezi spaţiul şi protejezi obiectele mai mici de deasupra. Încălţămintea o poţi aşeza în mijlocul bagajului.

Protejează-ţi lucrurile din bagaj

Pune-ţi toate recipientele cu lichide (creme, parfumuri) în pungi speciale care se închid etanş, pentru că altitudinea le poate face să curgă. Pune bocancii şi echipamentele speciale în pachetele lor originale de protecţie, pentru siguranţa lor şi pentru a nu afecta restul lucrurilor din bagaj.

Inspectează echipamentul înainte să pleci

Asigură-te că încălţămintea, hainele sau accesoriile speciale pentru munte sunt într-o stare bună şi verifică să aibă toate componentele necesare pentru a putea fi utilizate. Dacă ştii că anumite accesorii mai mici se pot pierde sau deteriora, ia mai multe de rezervă.

Îmbrăcămintea potrivită

Ia-ţi cu tine haine casual, comode în care să te simţi bine şi ia în considerare layering-ul: de la tricouri, maiouri, bluze termice, la pulovere, pantaloni groşi şi accesorii de iarnă. Asigură-te că ai mai multe perechi de ciorapi, încălţăminte, mănuşi etc., dar nu exagera. 

Ce alte sfaturi ai mai adăuga listei noastre pentru un bagaj făcut special pentru munte?

    

Descoperă mai multe sfaturi utile pentru vacanţa ta aici!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers