Cum să-ţi faci bagajele pentru un weekend la munte

Cum să-ţi faci bagajele pentru un weekend la munte
 
 
 

Împachetarea unui bagaj pentru un weekend la munte poate fi o activitate care consumă mult timp şi are nevoie de o planificare riguroasă. Din propria experienţă, pot spune că este greu să faci un bagaj luând în considerare atât de multe aspecte, precum câte zile stai, ce sporturi practici, cum este vremea sau ce alte activităţi vei desfăşura. Atunci când alegi o destinaţie pentru care ai nevoie de haine groase şi echipamente voluminoase, cel mai important este să ştii cum să le aşezi în bagaj. Mai jos ai nişte sfaturi care te vor ajuta să împachetezi mai eficient.

Fă o listă

Pare destul de simplu şi totuşi este un pas important pentru a te asigura că nu uiţi lucrurile esenţiale, mai ales dacă mergi într-o zonă izolată de munte. Notează toate obiectele şi echipamentele de care ai nevoie, împărţite pe activităţi. De exemplu, ce echipament este necesar pentru ski, pentru o escaladare pe munte sau pentru activităţile de la cabană.

Rulează hainele

Specialiştii spun că rulatul hainelor în bagaj, în loc de împăturirea lor obişnuită, este o metodă ideală de a salva puţin spaţiu. Mai ales că hainele speciale de munte sunt atât de voluminoase. Mai mult, hainele tale vor fi mai puţin şifonate folosind această metodă.

Concediu relaxant în Thassos

Concediu relaxant în Thassos

7 nopţi cazare
de la 155 Eur
vezi detalii »

Ordonează echipamentele şi hainele

Prima dată este recomandat să pui în bagaj obiectele care îţi ocupă mai mult spaţiu, precum jacheta de ski, pantalonii sau o vestă groasă, dinspre margine, spre mijloc. Scopul? Maximizezi spaţiul şi protejezi obiectele mai mici de deasupra. Încălţămintea o poţi aşeza în mijlocul bagajului.

Vacanță mediteraneană în Creta

Vacanță mediteraneană în Creta

7 nopţi cazare, zbor din Bucureşti, Timișoara şi Cluj Napoca
de la 273 Eur
vezi detalii »

Protejează-ţi lucrurile din bagaj

Pune-ţi toate recipientele cu lichide (creme, parfumuri) în pungi speciale care se închid etanş, pentru că altitudinea le poate face să curgă. Pune bocancii şi echipamentele speciale în pachetele lor originale de protecţie, pentru siguranţa lor şi pentru a nu afecta restul lucrurilor din bagaj.

Inspectează echipamentul înainte să pleci

Asigură-te că încălţămintea, hainele sau accesoriile speciale pentru munte sunt într-o stare bună şi verifică să aibă toate componentele necesare pentru a putea fi utilizate. Dacă ştii că anumite accesorii mai mici se pot pierde sau deteriora, ia mai multe de rezervă.

Îmbrăcămintea potrivită

Ia-ţi cu tine haine casual, comode în care să te simţi bine şi ia în considerare layering-ul: de la tricouri, maiouri, bluze termice, la pulovere, pantaloni groşi şi accesorii de iarnă. Asigură-te că ai mai multe perechi de ciorapi, încălţăminte, mănuşi etc., dar nu exagera. 

Ce alte sfaturi ai mai adăuga listei noastre pentru un bagaj făcut special pentru munte?

    

Descoperă mai multe sfaturi utile pentru vacanţa ta aici!

Săptămână de răsfăț în Croația

Săptămână de răsfăț în Croația

7 nopţi cazare
de la 160 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.