Cum să te bucuri la maxim de o vacanţă în Veneţia

Cum să te bucuri la maxim de o vacanţă în Veneţia
 
 

De fapt, acest mic ghid de "supravieţuire", nu are menirea de a ajuta turistul să supravieţuiască Veneţiei, ci de a ajuta Veneţia să supravieţuiască primelor impresii formate de către un turist care ajunge aici. Smile

Vă prezint câteva lucruri care trebuie făcute într-un concediu la Veneţia, pentru a nu rămâne cu un gust amar. Linia dintre "magic" şi "deprimant" este foarte subţire când vine vorba de a vizita acest oraş, motiv pentru care mulţi turişti rămân cu sentimente negative, ceea ce nu este întocmai corect.

Recunosc că multe dintre criticile aduse Veneţiei au şi un sâmbure de adevăr deoarece este adesea prea aglomerată, sunt prea puţini veneţieni care mai locuiesc acolo, mâncarea nu este prea grozavă în majoritatea dintre restaurantele turistice, vremea poate fi urâtă, este destul de scumpă şi vasele de croaziera pot fi enervant de aglomerate... Dar Veneţia este absolut magică, dacă îi vei acorda o jumătate de şansă.

Iată ce îţi recomand să faci în acest sens.

Trebuie să înnoptezi acolo

Când spun că trebuie să înnoptezi acolo, asta nu înseamnă Mestre, nu continent, nu Lido - şi dacă mă gândesc mai bine, nici macar Giudecca. Dacă eşti la a doua sau a treia vizită în oraş, poţi să îţi alegi orice cazare şi oriunde, dar pentru un turist care vine în Veneţia pentru prima dată este imperativ să se cazeze în oraş. Astfel vei da o şansă acestuia să îţi demonstreze că merită efortul. Nu poţi savura oraşul în adevăratul sens al cuvântului dacă nu eşti la locul şi la timpul potrivit.

Cazarea în Veneţia este destul de piperată, dacă nu îţi permiţi să te cazezi întregul sejur în oraş, atunci rămâi măcar o noapte, după care poţi alege un hotel din Mestre sau un loc de pe insulele principale. Dar numai după una-două nopţi petrecute în Veneţia.

Dacă vrei ca experienţa să fie şi mai palpitantă poţi opta în loc de hotel, pentru un apartament privat. Pe lângă faptul că sunt mai ieftine decât hotelurile, îţi dă senzaţia că locuieşti ca un veneţian. Aici ai două recomandări:

Trebuie să te ţii departe de zonele turistice

Venetia

Desigur, trebuie să petreci ceva timp şi în zonele turistice principale, precum Piaţa San Marco sau artera care merge de la gară în piaţă, merită văzute, dar pentru a simţi adevăratul farmec al oraşului trebuie să te îndepărtezi cât mai mult de acestea. Rătăceşte-te. Fă-te pierdut. Nu în adevăratul sens al cuvântului... Nu trebuie sa îţi fie teamă că nu vei găsi drumul înapoi spre hotel sau locul unde te-ai cazat... că doar eşti pe o insulă. Doar plimbându-te prin Veneţia vei descoperi adevăratul ei farmec.

Când vrei să te întorci la hotel, doar trebuie să rogi un trecător să îţi indice direcţia în care se află Piaţa Sf. Marco, Podul Rialto, gara sau orice punct de reper major care este aproape de hotel. Având în vedere că există mai multe modalităţi de a ajunge la un reper major, vei putea avea surpriza să te rătăceşti din nou, dar continuă să întrebi trecătorii despre direcţia potrivită şi vei găsi cu uşurinţă drumul.

Trebuie să ai răbdare

Veneţia necesită timp, nu trebuie să ai o agendă fixă. De fapt, va trebui să nu planifici nimic, să ai cât mai mult timp liber pentru a te pierde in Veneţia, chiar şi atunci cand deja te consideri rătăcit. Pentru a te bucura cu adevărat de acest oraş, trebuie să ai răbdare şi să nu fii grăbit deloc. Nu trebuie să ai un program impus, ci, din contra, să savurezi fiecare coltişor al oraşului. Cheia este să te bucuri de momentele de "rătăcire prin oraş".

Să ai în vedere că adresele veneţiene sunt nefolositoare dacă nu cunoşti oraşul. De fapt sunt reprezentate prin nişte denumiri ale districtelor şi numărul clădirii, care de obicei nu includ denumiri de străzi. Astfel că pentru a găsi o locaţie exactă te sfătuiesc să achiziţionezi o hartă turistică, îţi v-a uşura munca. Şi desigur, trebuie să ai răbdare, deoarece există o şansă mare să nu nimereşti locaţia din prima.

Trebuie să vezi Veneţia în momentul oportun

Venetia

Pentru a obţine priveliştea adevărată asupra oraşului şi pentru a-i descoperi adevărata frumuseţe trebuie să te ţii departe de hoardele de vizitatori de peste zi şi să suprinzi oraşul cât mai gol de lume posibil. Momentul perfect este când Veneţia este paşnică, adică înainte ca navele de croazieră să ancoreze dimineaţa sau după ce acestea au plecat, când mulţimile nu îneaca zgomotele naturale ale oraşului.

Vă îndemn să încercaţi dimineaţa când singurii oameni prezenţi pe străzi sunt muncitorii care curăţă sau vânzătorii care îşi aşează tarabele... La fel şi nopţile, au ceva deosebit, atunci când ultimele perechi de îndrăgostiţi se întorc la hotel de la o cina romantică sau câteva gondole mai ofera plimbări romantice pe canal.

Dacă vrei ceva cu totul deosebit, trezeşte-te la ora 5 dimineaţa, îndreaptă-te spre Piaţa Sf. Marco pentru a prinde răsăritul soarelui. Este un sentiment absolut unic!Laughing

Fereşte-te de restaurantele turistice

Acest punct este cel mai greu de pe această listă. Într-adevăr mâncarea în Veneţia nu este foarte gustoasă şi ai şanse foarte mari să nimereşti unul din multele restaurante turistice scumpe. Îţi voi prezenta câteva idei, cu ajutorul căruia vei putea să le ocoleşti:

  • Dacă meniul restaurantului este tradus în mai multe limbi, deja are un cartonaş galben
  • În cazul în care restaurantul se află într-o zonă turistică renumită, are cartonaş galben
  • În cazul în care fac reclama la o mulţime de mâncăruri italiene (dar nu veneţiene), cum ar fi pizza, are cartonaş galben
  • Dacă are un chelner în faţă pentru a invita clienţii, are un cartonaş galben
  • Dacă majoritatea clienţilor sunt numai turişti, atunci are un cartonaş roşu

Căutaţi locaţii care se află pe străduţe lăturalnice şi care par a fi pline de localnici. Găsiţi locurile unde se servesc feluri de mâncare locală (fructe de mare, risotto, etc). Asta îţi va garanta o masă savuroasă? Sincer nu, dar vei avea o şansă mult mai mare de a da peste un restaurant bun.

Cu speranţa că v-am convins că Veneţia este o destinaţie cu totul deosebită, aştept şi părerile voastre despre ea.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers