Cum să călătoreşti mai mult în 2016?

Cum să călătoreşti mai mult în 2016?
 
 

Îţi place să călătoreşti şi să descoperi locuri noi? Lista ta cu destinaţii de călătorie îţi ocupă mai bine de jumătate din agendă? Atunci este timpul să treci la treabă. Altfel spus, este vremea să îţi planifici vacanţa mult dorită sau citybreak-ul la care visezi de ceva vreme. Când? Cum? Unde? Cu siguranţă sunt întrebări al căror răspuns îl şti deja. Singurul impediment care ar putea sta între tine şi vacanţa mult visată este bugetul.

Din fericire, în prezent, să călătoreşti este mult mai uşor şi mai puţin costisitor ca în urmă cu câţiva ani. Nu trebuie decât să îţi planifici inteligent călătoria, iar pentru acest lucru ai la dispoziţie o multitudine de aplicaţii şi metode de a identifica cele mai bune oferte de călătorie. Una dintre acestea este momondo, un metasearch engine cu ajutorul căruia poţi găsi şi achiziţiona on-line cele mai ieftine bilete de avion. Trebuie doar să alegi destinaţia dorită, să-ţi faci bagajul şi să iei cu tine multă energie şi poftă de a descoperi lumea. Iată mai jos câteva sfaturi despre cum să călătoreşti mai mult în 2016.

Planifică inteligent

Orice călătorie începe cu o informare prealabilă despre locul în care doreşti să ajungi. Distanţa, clima, obiectivele turistice, cultura, mâncarea şi cazarea sunt factori importanţi de care trebuie să ţii cont. Este important să te documentezi asupra celor mai sus menţionate, pentru că doar aşa vei putea face cele mai eficiente alegeri şi, de ce nu, cele mai avatajoase din punct de vedere financiar.

destinatie de vacanta

Ştim că pe lista ta cu destinaţii de călătorie sunt numeroase locuri în care vrei să ajungi. Trebuie însă să decizi ce destinaţie îţi doreşti cel mai mult şi mai mult să vizitezi, iar dacă preferi să mergi în vacanţă alături de familie, iubit sau prieteni, este important ca înainte să stabileşti locul pe care urmează să îl vizitaţi să cădeţi împreună de acord.

Călătorului îi şade bine cu... zborul

Zborul cu avionul este cel mai confortabil şi mai rapid mod de a ajunge la destinaţie, însă nu întotdeauna cel mai ieftin. Uneori, rezervarea unui bilet de avion pare o misiune greu de îndeplinit, mai ales dacă îţi programezi călătoria pe ultima sută de metri. Dacă ai decis să zbori spre destinaţia de vacanţă este bine să ştii că poţi beneficia de costuri reduse dacă îţi planifici călătoria din timp.

vacanta cu avionul

Un studiu recent publicat de momondo.ro, motorul de căutare pentru zboruri şi hoteluri lansat în Danemarca, relevă cifre interesante cu privire la cele mai eficiente metode de a face economii importante atunci când rezervi biletele de avion. Cifrele rezultate în urma studiului bazat pe un număr de 12,6 miliarde de tarife şi informaţii detaliate despre 100 cele mai populare rute de zbor, arată că poţi cumpăra un bilet de avion la cel mai mic preţ dacă faci rezervarea cu cel puţin 53 de zile înainte de data plecării.

rezervare bilete

Poţi să economiseşti cu până la 26% din preţul întreg al unui bilet de avion. Evident, în ziua plecării, preţul biletelor poate exploda, iar o astfel de variantă de călătorie nici nu poate fi luată în calcul dacă dispui de un buget limitat pentru vacanţă.

Vacanţa ieftină începe marţi

Ştiai că ziua din săptămână în care îţi începi vacanţa poate influenţa costurile? Acelaşi studiu realizat de momondo.ro arată că poţi beneficia de cele mai mici preţuri la biletele de avion dacă faci rezervarea într-o zi de marţi. La polul opus, cea mai "costisitoare" zi din săptămână din punct de vedere al biletelor de avion este sâmbăta. Dacă îţi rezervi biletul de avion pentru o zi de marţi, poţi obţine reduceri cu până la 12%.

zbor ieftin

Şi nu doar ziua din săptămână înfluenţează preţul biletelor de avion, ci şi ora la care faci rezervarea. Poţi economisi cu până la 6% din preţul unui bilet dacă faci rezervarea în cursul serii. În timpul orelor de prânz, preţurile sunt mai mari. Drept urmare, dacă vrei să pleci în vacanţă cu avionul, ai grijă să ai în cont banii pentru biletele de avion. Biletul tău este la doar un click distanţă. Nu trebuie decât să găseşti oferta care ţi se potriveşte cel mai bine. 

orar zboruri

Motoarele Metasearch vs. OTA

Tehnologia actuală permite oricui să-şi planifice vacanţa online. Agenţiile Online de Turism (OTA) s-au bucurat de un real succes o lungă perioadă de timp, deoarece oferă informaţii, instrumente şi modalităţi de rezervare şi cumpărare a serviciilor de travel. În urma unei singure căutări ai acces la informaţii şi oferte de la toate companiile aeriene care au zboruri spre destinaţia aleasă de tine. Dacă achiziţionezi biletul de avion de pe site-ul companiei aeriene, sau alegi să plăteşti un comision pentru ca OTA să se ocupe de acest lucru rămâne strict la latitudinea ta.

planificare calatorie

În ultimii ani, un nou curent în domeniul travel şi ticketing prinde teren în rândul internauţilor pasionaţi de călătorii: Motoarele Metasearch. Un astfel de portal aduce într-un singur loc şi dintr-o singură căutare cele mai bune oferte de preţ pentru vacanţa pe care o planifici. Practic, un motor metasearch compară toate ofertele acestor agenții online de turism și ale companiilor aeriene. Acest instrument de căutare îţi salvează timp preţios şi ai acces la cele mai bune oferte, fără costuri suplimentare.

Momondo, combinaţia rară dintre uman şi tehnologie

După parcurgerea studiului publicat de danezii de la momondo şi o scurtă incursiune pe site-ul lor oficial, platforma şi-a câştigat repede locul în topul aplicaţiilor noastre preferate de călătorie. Momondo.ro este un motor de căutare liber, independent, pentru achiziționarea biletelor de avion on-line. Momondo este unul dintre cele mai mari metasearch-uri din lume, fiind prezenți pe 35 de piețe, printre care și România. Cu o interfaţă prietenoasă şi uşor de utilizat, momondo îţi dezvăluie lumea în fiecare zi şi, mai mult decât atât, oferă posibilitatea de listare cu acurateţe a preţurilor de zbor din toată lumea.

momondo

Aplicaţia care poate fi accesată atât despre telefonul mobil, laptop cât şi despre tabletă, compară milioane de tarife pentru bitele de avion şi oferte de călătorie. Rezultatul? Întotdeauna cele mai avantajoase oferte pentru bilete de avion şi cazare. Încearcă şi tu! Pe noi ne-a cucerit deja. 

Tu ai folosit momondo.ro pentru aţi planifica vacanţa?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers