Cum să ajungi cu mașina în Amsterdam din România

Cum să ajungi cu mașina în Amsterdam din România
 
 

Amsterdam este una dintre cele mai deosebite capitale europene cu un farmec de lume veche împletit cu o atmosferă modernă și locuitori foarte prietenoși. Este o destinație incredibilă fie pentru un city break de câteva zile, fie pentru o vacanță mai lungă. Aflat în nordul Europei, Amsterdam poate fi și o destinație inedită pentru un road trip.

Din România sunt în jur de 1.800 de kilometri până în Amsterdam, iar traseul trece prin unele dintre cele mai interesante orașe din Germania, astfel încât drumul până acolo va fi o adevărată aventură. Dacă te gândești să ajungi în Amsterdam cu mașina, uite ce traseu rutier îți propunem, plecând din Vama Nădlac.

Ziua 1 – Viena

Drumul drept până în capitala olandeză poate fi parcurs și în 24 de ore, dar asta ar fi mult prea obositor. De aceea am împărțit acest traseu rutier până în Amsterdam în patru zile, în care nu trebuie să conduci mai mult 6 ore pe zi, astfel încât să ai timp să te bucuri de călătorie, dar și să faci mici popasuri și opriri.

Prima zi de drum se încheie în Viena. Din Nădlac până în capitala Austriei sunt în jur de 460 de kilometri care, parcurși doar pe autostradă, pot fi făcuți în mai puțin de cinci ore. Asta dacă nu te oprești în Budapesta, bineînțeles. Viena este o alegere perfectă pentru prima noapte, deoarece fiind un oraș mare, ai suficiente opțiuni de cazare și mâncare, iar seara te poți delecta cu plimbări pe Mariahilfer Strasse și prin centrul istoric.

Verifică disponibilitate și prețuri pentru locuri de cazare în Viena aici.

Viena

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Ziua 2 – Nuremberg

A doua zi, dacă pornești la drum suficient de devreme poți conduce până în Nuremberg. Drumul până acolo nu durează mai multe de cinci ore și jumătate, dar, poți face un ocol de 100 de kilometri pentru a vizita Munchen. În capitala Bavariei îți recomandăm să vizitezi centrul, pentru a admira primăria și catedrala orașului. Marienplatz este locul perfect în care să faci o pauză. Dacă îți mai rămâne timp, îți recomandăm și o plimbare prin Grădina Engleză.

Munchen

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Seara, când ajungi în Nuremberg, poți explora acest orășel, aflat la poalele unui castel minunat. Centrul orașului Nuremberg este un labirint de străduțe cu piatră cubică și clădiri colorate.

Verifică disponibilitate și prețuri pentru locuri de cazare în Nuremberg aici.

Nuremberg

Fotografie preluată de pe blog.parkinn.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Ziua 3 – Dusseldorf

Din Nuremberg, faci mai puțin de cinci ore cu mașina până în Dusseldorf, astfel că acest oraș din vestul Germaniei este cea mai bună alegere pentru următorul popas. Pe traseu, te poți abate de la drum câteva ore pentru a vizita Frankfurt și Koln. În Frankfurt trebuie să vezi fermecătoarea piață Römerberg, precum și uriașii zgârie nori ce se înalță peste restul clădirilor istorice.

Frankfurt

În Koln poți admira cea mai mare catedrală din Europa – Catedrala Sf. Petru și Sf. Maria, iar apoi poți explora străduțele întortocheate din centrul istoric.

Koln

Fotografie preluată de pe Depositphotos. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Nici Dusseldorf nu duce lipsă de locuri minunate. Seara, dacă îți mai rămâne timp, poți vizita Palatul Benrath, Hofgarten și centrul medieval, iar apoi poți face plimbări prin MedienHafen unde vei găsi o sumedenie de clădiri cu design futurist.

Verifică disponibilitate și prețuri pentru locuri de cazare în Dusseldorf aici.

Dusseldorf

Fotografie preluată de pe Depositphotos. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Ziua 4 – Amsterdam

În ultima zi a acestui traseu rutier la Amsterdam îți mai rămân doar 200 de kilometri. Așa că îți propunem un mic ocol, de 100 de kilometri, care o să merite pe deplin. Astfel poți vizita Rotterdam și poți conduce mai mult prin Olanda pentru a te bucura de peisajele rurale idilice.

În Rotterdam poți admira clădirile ciudate sub formă de cub, uriașul port, Muzeul Maritim și centrul pietonal al orașului. Lângă Rotterdam vei găsi un mic sat ce pare desprins dintr-un basm. Este vorba despre Kinderdijk, unul dintre cele mai vizitate locuri din Olanda, faimos pentru cele 19 mori de vânt păstrate în stare aproape perfectă.

Kinderdijk

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

În continuare acest traseu rutier până în Amsterdam trece și prin Haga, unde poți profita de ocazie pentru a vizita bătrânul Binnenhof și faimosul Palat al Păcii ce găzduiește Curtea Internațională a Justiției.

Haga

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

În Amsterdam vei ave o mulțime de atracții turistice care abia așteaptă să fie descoperite, de la uriașul Rijksmuseum și muzeele dedicate lui Anne Frank, Rembrandt sau Van Gogh, la Palatul Regal, Piața de Flori Plutitoare și o mulțime de străduțe fermecătoare.

Verifică disponibilitate și prețuri pentru locuri de cazare în Amsterdam aici.

În caz că nu știai, centrul orașului Amsterdam este amenajat pe o serie de canale, astfel încât traficul rutier este destul de anevoios. Nu este de mirare că locuitorii orașului sunt foarte atașați de bicicletele lor. Dacă nu ai cazare în centrul orașului Amsterdam, îți recomandăm să îți lași mașina într-una dintre parcările de tip park & ride de la marginea orașului. Aceasta este cea mai simplă și ieftină soluție pentru turiștii care ajung în Amsterdam cu mașina.

Amsterdam

Există o mulțime de astfel de parcări, iar tarifele sunt următoarele:

  • luni - vineri, dacă intri înainte de ora 10: 8 euro pentru primele 24 de ore, apoi câte un euro pentru fiecare 24 de ore
  • luni - vineri, dacă intri după ora 10: 1 euro pe 24 de ore
  • weekend: 1 euro pe 24 de ore

Fiecare astfel de parcare se află lângă o stație de autobuz sau tramvai, cu linii directe spre centru. Tichetele de parcare îți asigură reduceri pentru biletele pe aceste mijloace de transport în comun.

Informații utile pentru un traseu cu mașina până în Amsterdam

  • distanță: 1.800 kilometri dintre care 1.576 kilometri pe autostradă
  • cost aproximativ al combustibilului: 153 euro
  • taxe de drum (viniete în Ungaria și Austria): 21,56 euro

Traseu România - Amsterdam

Tu ai fi dispus să mergi cu mașina până în Amsterdam?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!



Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers