Târgul de Crăciun din Sibiu: cum ne-am bucurat de iarnă în cel mai frumos oraș din România

Târgul de Crăciun din Sibiu: cum ne-am bucurat de iarnă în cel mai frumos oraș din România
 
 

Iarna arată minunat în toate orașele din România, dar Sibiul este cu adevărat special. Fiindcă am avut ocazia să vizitez Târgul de Crăciun din Sibiu, mă gândeam să vă arăt și vouă cât de fermecător este acest oraș pe timp de iarnă. Acesta este considerat cel mai frumos târg de Crăciun din România și pe bună dreptate. Te invităm și pe tine să te bucuri de sărbătorile de iarnă în Sibiu!

Sibiul medieval te cucerește

Nu este un secret faptul că Sibiu este unul dintre cele mai magice orașe ale României. Ruinele vechii cetăți încă pot fi observate în acest oraș modern, dacă explorezi străduțele pietruite. Îți recomand să te "pierzi" prin oraș pentru că ai ocazia să găsești Biserica Evanghelică, unde poți urca până în vârf pentru o panoramă de poveste, Podul Minciunilor, care este decorat cu cele mai frumoase luminițe, și zidurile și turnurile de apărare ale cetății Sibiului, care se găsesc în jurul centrului vechi.

Piața Mare și Piața Mică sunt principalele atracții și aceste spații sunt decorate fermecător de sărbătoare. Nu ezita să urci în Turnul Sfatului pentru că de la ultimul etaj ai ocazia să vezi cea mai frumoasă priveliște asupra orașului și a târgului de Crăciun. Bucură-te și de o plimbare prin Pasajul Scărilor, înspre Piața Aurarilor, pentru a descoperi orașul vechi. Străduțele înguste au un aer medieval și arhitectura clădirilor cu siguranță oferă un fermec aparte plimbării tale, deci fii atent la detalii. Admiră arta Sibiului la Muzeul Brukenthal și la Muzeul ASTRA

Sibiul decorat de Crăciun

Orașul arată minunat îmbrăcat în luminițe aurii și roșii de sărbătoare. Toate fostele case ale breslelor sunt conturate cu beteală și beculețe, iar Piața Mare din Sibiu arată ca un oraș-în-oraș de Crăciun, și simți cum ești teleportat în altă lume. Ai ocazia să bei un vin fiert cu miros de scorțișoară, să savurezi mici gustări transilvănene, să-ți cumperi decorațiuni de Crăciun realizate manual de artiști sibieni și să asculți colinde în timp ce admiri bradul de Crăciun. 

Perdeaua de luminițe care acoperă centrul este cu adevărat impresionantă și conferă un aer cald târgului de Crăciun. Și străduțele care te conduc spre piața centrală sunt puternic decorate cu arcade de lumini și muzica de Crăciun se aude din toate colțurile. Căsuțele cu diverse suveniruri și gustări te îmbie cu miresme delicioase sau culori de sărbătoare, iar caruselul din centrul târgului adaugă și mai multă magie atmosferei.

Unde să faci un popas în Sibiu

Pentru că afară era foarte frig, am "tras pe dreapta" în cele mai cool localuri pe care le-am descoperit din Sibiu. Am ales să savurăm paste la restaurantul Enzo din centru, un prânz festiv la Felinarul și ne-am bucurat de o ciocolată caldă la Mojo by Our Coffee Shop. A doua zi am mâncat cel mai bun burger la Benjamin Steakhouse, am luat o pauză la Kultur Cafe, iar seara am băut cel mai delicios cocktail de iarnă la The Box. Mic dejunul l-am luat la Hotel Ibis Sibiu unde am fost cazați.

Care sunt cele mai fermecătoare locuri pe care tu le-ai descoperit în Sibiu?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers