Cu maşina prin vârful munţilor : Grossglockner Hochalpenstrasse - galerie foto

Cu maşina prin vârful munţilor : Grossglockner Hochalpenstrasse - galerie foto
 
 

Dacă eşti printre cei cărora le place o plimbare pe Transfăgărăşan sau pe Transalpina atunci am pentru tine un pont : Grossglockner Hochalpenstrasse din Austria este un drum alpin care îţi va oferi panorame superbe şi te va urca până la 2571 m în munţii Alpi.

Este mai mult decât un drum, este o destinaţie turistică în sine. Grossglockner Hochalpenstrasse este un drum alpin pe care l-am descoperit în 2009 şi care mi-a oferit şansa să mă "bulgăresc" în luna IULIE Smile

Grossglockner High Alpin Road

Grossglockner High Alpin Road

Citisem despre frumuseţea acestui drum alpin, şi astfel decisesem să îl parcurgem pentru a vizita şi gheţarul Grossglockner. Înfiinţat în 1922 de către câţiva vizionari austrieci, Grossglockner Hochalpenstrasse s-a dorit a fi "un drum alpin foarte pitoresc care să crească turismul şi să depăşească toate celelalte drumuri alpine prin frumuseţe". Nu ştiam mai multe detalii de atât, doar că este o excursie care îţi permite să admiri frumuseţea munţilor Alpi, lucru ilustrat în multe poze văzute pe net. Recunosc că pozele nu au fost destul de expresive: peisajele sunt mult mai impresionante Laughing

Grossglockner High Alpin Road

Noi am venit dinspre Kaprun şi am intrat în parc pe la Fusch. La intrarea în parc trebuie achitată o taxă de 28 Eur per maşina. Dar plata mi-a adus două surprize plăcute : o broşură de prezentare în care am citit multe lucruri interesante despre istoria Grossglockner Hochalpenstrasse şi faptul că am fost salutat în româneşte de domnul de la ghişeu care mi-a spus într-o română simpatică "România e ţară frumoasă!". Binedispus după o astfel de întâlnire am pornit în această frumoasă excursie.

Grossglockner High Alpin Road

Grossglockner High Alpin Road

Grossglockner High Alpin Road

Drumul până la gheţar îţi oferă o experienţă foarte placută. Drumul lin te urcă până la "Biker's Point" (2571 metri), apoi te trece printr-un tunel dar nu înainte să îţi ofere şansa să te opreşti să te bucuri de zăpadă în plină vară. Înainte de a intra în tunel, la peste 2500 de metri temperatura a scăzut la 2 grade şi astfel am întâlnit zăpadă.

Ce mi-a plăcut este că din loc în loc întâlneşti locuri de popas, astfel încât poţi să te opreşti cu maşina şi să admiri zona. Deasemenea ai la dispoziţie hărţi cu panorama care ţi se înfăţişează, astfel încât să poţi şti care munte cum se cheamă.

Grossglockner High Alpin Road

Grossglockner High Alpin Road

Când am ajuns la gheţar am mai avut o surpriză plăcută : există loc de parcare supraetajat, gratuit. Laughing Am coborât până pe gheţar într-o mini-drumeţie de vreo 50 minute. Nu vă pot descrie senzaţia pe care o ai când stai pe gheţar şi de jur-împrejur ai nişte munţi incredibil de pitoreşti... totul este parcă un desen extraordinar de bine realizat.

Grossglockner High Alpin Road

Grossglockner High Alpin Road

Dacă de dimineaţă ne-au insoţit câţiva nori negri şi supăraţi, pe drumul de întoarcere cerul senin parcă ne-a deschis şi mai mult pofta să ne tot oprim şi să pozăm totul. Astfel am ajut bucuria să ne "conversăm" şi cu nişte marmote, care cred că erau în pauză de la împachetat ciocolata în staniol că doar stăteau la soare Tongue Out. Am văzut departe şi câteva capre de munte, iar de aproape am putut admira câteva "vaci" austriece de munte ... cred. Oricum le vedeţi mai jos, şi dacă ştiţi exact cum se cheamă să îmi ziceţi şi mie.

Grossglockner High Alpin Road

Grossglockner High Alpin Road

De atunci recomand Grossglockner Hochalpenstrasse tuturor prietenilor care pleacă în vacanţa vara în Austria. Înseamnă o excursie de o zi în care admiri frumuseţea naturii şi te bucuri de aer curat.

Dacă ai întrebări sau mai vrei să îţi zic şi alte detalii, lasă un comentariu şi îţi răspund cu plăcere.

Până la povestea următoare vă transmit doar gânduri de bine!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers