Crococun - o grădină Zoo mai specială

Crococun - o grădină Zoo mai specială
 
 

Una din marile mele dorinţe a fost să ajung să văd crocodilii, să petrec puţin timp între ei şi, iată că, în sfârşit dorinţa mi s-a împlinit în Cancun, la o grădina zoo unde speciile care predomină sunt reptilele. Crococun este denumirea acestui loc spectaculos şi se află în Playa del Carmen, Riviera Maya la aproximativ 30 de km de Cancun. Noi am mers cu maşina, dar se poate lua autobuzul din Cancun şi te lasă chiar în faţă la zoo, unde este staţia. Are peste 400 de animale din 40 de specii diferite, majoritatea dintre ele fiind chiar din jungla locală, iar celelalte aduse din diferite colţuri ale lumii.

Iată-mă ajunsă aici, întâmpinată de un ghid care ne va conduce în turul grădinii şi ne va explica câte ceva despre fiecare specie în parte. Am plătit biletul de intrare cam 20 $ de persoană, am cumpărat o punguţă cu diferite gustări ca să putem hrăni animalele şi un spray cu care ne-am dat pe piele pentru a ne proteja de muştele Tabano. Îţi pot cauza duluri pe piele urmate de alergie, febră şi greţuri astfel încât am hotărât că ce e sigur, e sigur.

Tropical şi sălbatic

Am început vizita cu câţiva papagali foarte coloraţi cărora le-am dat alune de pădure. Erau destul de măricei şi domesticiţi, am observat că erau foarte obişnuiţi cu turiştii. Mai mult decât atât după ce l-am hrănit pe unul dintre ei, s-a aşezat pe umărul meu şi mi-a dat un pupic pentru poză.

A urmat prima parte cu crocodilii mai mici, unde am avut ocazia nu numai să ating unul din ei, ba chiar să îl iau în mâini. Şi nu se termină aici experienţa, deoarece nu întârzie să apară doamna care ne era ghid cu un şarpe Boa. M-a luat puţin prin surprindere senzaţia de rece în momentul când mi l-a aşezat după gât şi l-am ţinut efectiv pe braţe şi în palme. Eram fascinată de ceea ce mi se întâmplă, nu îmi venea să cred că în sfârşit am reuşit să o fac şi pe asta. Următoarea oprire are loc la secţiunea cu şopârle printre care şi diferite tipuri de iguane. Tot aici ghidul ne face o demonstraţie cu o broască ţestoasă foarte diferită de ceea ce am văzut eu până acum. Scoate câteva bucăţele de morcov, iar în secunda doi sunt spintecate, lăsându-ne cu gura căscată. Apoi vedem fel şi fel de şerpi, mai mari, mai mici, de diverse culori şi forme. Ceea ce m-a impresionat, a fost imaginea cu cei doi pitoni imenşi, cei mai mari pe care eu i-am văzut vreodată, atât de groşi şi mai ales de lungi, că aveai impresia că nu se mai termină.

Turist printre crocodili

Şi ajungem la locul cel mult aşteptat de mine: crocodilii. Am rămas uimită să văd cât sunt de mulţi, nu ştiam unde să mă uit mai întâi pentru că se găseau pe toate părţile, cât vedeai cu ochii. Sunt împărţiţi pe cele două categorii: crococodilii şi aligatorii, însă toţi sunt atât de mari şi se târăsc cu ditamai burţile. Bineînţeles că am făcut foarte multe fotografii şi am încercat să mă bucur şi să analizez fiecare mişcare a acestor animale atât de periculoase, dar şi atât de interesante în acelaşi timp.

Cu greu m-am desprins de acest tablou, dar mai aveam de văzut câte ceva. Astfel că în drumul nostru, am fost întâmpinaţi de diverse maimuţe care mai de care mai jucăuşe, cărora le-am dat banane plus alte gustări din săculeţul cumpărat la intrare. A fost foarte amuzantă partea aceasta, una dintre ele mi s-a urcat în cap, iar dacă încercam să o păcălesc cu mâncarea mă certa şi făcea destul de urât. Dar experienţa unei plimbări pe o alee lungă în care deasupra ta maimuţele sar dintr-un copac în altul este una de neuitat.

Vizita se încheie la unele dintre cele mai frumoase şi blânde animale, căprioarele, pe care aici am avut ocazia să le hrănim, mângâiem şi bineînţeles să facem poze cu ele.

Poze deosebite din Crococun


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers