Costa Smeralda, paradisul miliardarilor

Costa Smeralda, paradisul miliardarilor
 
 

Se spune că dacă întrebi orice italian unde ar dori cel mai mult să-și petreacă o vacanță pe litoralul italian, aproape toți ți-ar răspunde Sardinia și în special pe Coasta de Smarald (Costa Smeralda). Ascensiunea acestei destinații în preferințele turiștilor a început atunci când prințul Aga Khan a construit aici prima stațiune de lux – Porto Cervo, în anul 1960.

Apoi au urmat și alte stațiuni asemănătoare, Sardinia devenind astfel una dintre destinațiile exclusiviste din Europa. Am avut și eu plăcerea să vizitez o mică și frumoasă parte din această insulă cu ocazia unei croaziere pe Marea Mediterană, când vasul a ancorat pentru o zi în portul Olbia.

Sardinia

Insula Sardinia văzută din largul Mării Mediteraneene

Sardinia

Insula Sardinia văzută din largul Mării Mediteraneene

Sardinia

Insula Sardinia văzută din largul Mării Mediteraneene

De-a lungul coastei

Din Olbia am făcut o excursie cu autocarul de-a lungul coastei de smarald până în stațiunea Porto Cervo. Deși a fost o zi noroasă de mai, ne-am putut bucura de peisaje sălbatice cu vegetație luxuriantă și plaje pustii, dar spectaculoase. Fiind în afara sezonului, plajele și stațiunile nu aveau prea mulți turiști. De-a lungul litoralului am văzut înșirate numeroase hoteluri și vile de lux, printre care și hotelul Cala di Volpe, unul dintre cele mai scumpe hoteluri din lume. De asemenea, multe personalități politice dețin vile somptuoase în această regiune a insulei SardiniaCele mai importante stațiuni de pe Coasta de Smarald sunt Porto Cervo, Baja Sardinia și Porto Rotondo.

Sardinia

Porto Cervo

Stațiunea de lux Porto Cervo a fost destinația finală și totodată punctul culminant al excursiei noastre. Vilele spectaculoase, multidinea de iahturi, magazinele de firmă și restaurantele selecte ne-au întrecut orice imaginație. Louis Vouitton, Dolce & Gabbana, Gucci și Versace au ținut să ne reamintească faptul că ne aflam într-una dintre cele mai scumpe locații din Europa. Magazinele marilor designeri m-au încântat și m-au întristat în același timp, prețurile exorbitante depășind cu mult bugetul meu de vacanță.

Sardinia

Principala atracție a zonei sunt însă plajele scăldate de apele cristaline de un turcoaz amețitor, în care miliardarii își scot iahturile la plimbare. Dacă nu te numeri printre aceștia, ai la dispoziție o multitudine de sporturi nautice pe care le poți incerca. Există și multe peșteri care merită vizitate.

Nu a fost de trecut cu vederea nici vegetația bogată care ne-a înconjurat la tot pasul, începând de la plantele ornamentale de pe toate terasele și din toate curțile și până la florile sălbatice din spațiile verzi. Mi-au plăcut în mod deosebit niște flori mărunte de culoare lila, a căror denumire din păcate nu îmi este cunoscută.

Sardinia

La Maddalena

Dacă tot ești în zonă, nu trebuie să ratezi arhipelagul La Maddalena, situat la doar 2 kilometri de țărmul nord-estic al Sardiniei. Aici te așteaptă plaje cu nisip alb, mâncare delicioasă și peisaje de o frumusețe incredibilă.

Cu toate că este o destinație cu prețuri mai piperate, încercați să vizitați insula Sardinia măcar o dată în viață. Relieful, apele cristaline, vegetația bogată, hotelurile și magazinele de lux vă vor încânta cu siguranță și vă vor rămâne în amintire pentru totdeauna.

 


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers