Copacul pictat de natură: Eucaliptul Curcubeu sau Eucalyptus Deglupta

Copacul pictat de natură: Eucaliptul Curcubeu sau Eucalyptus Deglupta
 
 

Eucaliptul Curcubeu este un copac îmbrăcat într-un înveliş moale, de culoare galbenă – maronie, care în momentul în care ajunge la maturitate se transformă într-o adevărată operă de artă. Trunchiul acestuia se colorează într-un mod uluitor, plecând din nuanţe de verde, albastru şi portocaliu, până la roşu, roz, lila sau fuxia.

Copacii au nevoie de foarte multă lumină pentru a se putea dezvolta şi niciodată nu ar putea rezista unui îngheţ. În habitatul lor, la maturitate pot ajunge chiar şi la 70 metri înălţime.

Eucaliptul Curcubeu a fost adus de populaţiile indigene din Cotabi spre locuri cum ar fi Filipine, Noua Guinee sau Indonezia, însă mai nou se poate găsi şi pe continentul European, însă doar ca decor sau pentru o perioadă scurtă, până este transformat în mobilier de lux.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers