Conncurs de Castells : o competiţie unică din Catalonia, Spania

Conncurs de Castells : o competiţie unică din Catalonia, Spania
 
 

Începând cu secolul al XVIII-lea, în regiunea spaniolă Catalonia are loc o competiţie care pe mine m-a lăsat fără cuvinte : construirea de turnuri umane! Când am citit prima dată despre acest eveniment nu mi-a venit să cred şi am vrut să aflu detalii. Concurs de Castells se desfăşoară din doi în doi ani în mai multe localităţi din Catalonia şi este o competiţie între mai multe echipe. Spre admiraţia publicului, fiecare echipă trebuie să construiască castell - turnuri formate din corpurile oamenilor. Cu cât turnul este mai înalt şi mai complex cu atât mai multe puncte primeşte echipa respectivă şi are şanse să câştige.

Concurs de Castells

"Castells" (construirea de turnuri umane) este unul dintre cele mai vechi şi importante obiceiuri din Catalonia. Motto-ul sub care se desfăşoară aceste festivaluri este "Forţă, echilibru, curaj şi  corectitudine". Cel mai vestit festival este cel din oraşul spaniol Tarragona.

Festivalul de la Tarragona din 2012 a fost surprins în câteva poze foarte sugestive de către fotograful David Oliete. Acesta a reuşit să imortalizeze mai multe momente ale festivalului dintr-o poziţie înaltă, lucru care permite admirarea acestor formidabile turnuri umane.

Concurs de Castells

Concurs de Castells

Concurs de Castells

Fiecare echipă care participă are între 100 şi 500 de membri, femei şi bărbaţi. La o primă privire totul poate părea haotic, dar este foarte bine organizat. Fiecare echipă este coordonată şi întreaga construcţie se realizează cu mare atenţie. Membrii fiecărei echipe au diferite roluri dependent de forţa şi înălţimea lor. Cei mai tineri sau cei mai slăbuţi vor forma vârful turnului, pe când cei mai puternici vor fi baza construcţiei.

Concurs de Castells

Concurs de Castells

Concurs de Castells

Concurs de Castells

Concurs de Castells

Dacă vrei să vezi şi alte poze intră pe contul de Flickr a lui David Oliete.

Tu cum ai descrie aceste turnuri umane?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers