CONCLUZII CONCURS - te trimitem 7 zile cu 7 prieteni la cabana in Retezat

CONCLUZII CONCURS - te trimitem 7 zile cu 7 prieteni la cabana in Retezat
 
 

S-a incheiat primul nostru concurs "mai complex" cu lucruri bune si cu lucruri rele.

Motivatia din spatele concursului

Cred ca este important sa clarific care a fost "marea conspiratie" din spatele concursului nostru : am dorit sa descoperim oameni care iubesc in egala masura sa calatoreasca si sa scrie, astfel incat sa incepem sa avem pe blog-ul nostru si experiente personale ale oamenilor care fac parte din  comunitatea Ghiduri Turistice.

Stim ca uneori este greu sa te motivezi sa iti asterni pe hartie experientele de aceea am apelat la un concurs care sa va "porneasca". Noi suntem bucurosi ca am reusit sa va determinam sa ne impartasiti lucruri placute sau neplacute din vacantele voastre si astfel sa ne imbogatim cu 35 de articole de calitate.

Am avut norocul sa fim sprijiniti in ideea noastra de doamna Sorina, proprietara cabanei PinAlpin din Retezat, careia dorim sa ii multumim inca o data pentru sponsorizarea acestui concurs. :))

Votarea prin intermediul Facebook-ului, intre adevar si mit

Facebook LIKEIn speranta ca vom evita problemele referitoare la sistemul de votare am ales ca si platforma pentru votare sistemul de LIKE-uri de la Facebook intrucat aveam deja integrat pe site widget-ul de LIKE-uri. Deoarece stiam din multe povesti despre faptul ca exista oameni specializati in concursuri pe Facebook, am ales ca si criteriu de departajare LIKE-ul unic, care se obtine doar cand cineva intra pe o pagina web si voteaza acolo.

Si acum o explicatie un pic mai tehnica. Atunci cand intri pe o pagina si apesi LIKE ti se inregistreaza un vot. Multa lume crede ca numarul care se afiseaza in widget pe un site inseamna numarul de persoane (conturi Facebook) care au dat LIKE la pagina respectiva. Dar nu e asa!

Asa cum se explica in pagina oficiala , numarul afisat in widget-ul de FACEBOOK este suma dintre numarul total de LIKE-uri, share-uri si comentarii care au fost facute cu URL-ul respectiv ("Note: The count on the Like button will include all likes and shares").

Sa luam un exemplu. Pentru un articol de pe site, daca interogam baza de date a FACEBOOK-ului vom obtine urmatoarele cifre :

Ceea ce se afiseaza pe site in widget-ul de FACEBOOK LIKE este total_count care este calculat astfel :

total_count = share_count+like_count+comment_count = 12 + 43 + 10 = 65

Din numerele de acolo doar like_count reflecta numarul de LIKE-uri unice. Din acest motiv noi am hotarat ca la votarea articolelor sa tinem cont de valoarea din like_count. Sper ca am reusit sa explic cum trebuie.

Daca doresti sa afli exact cifrele pentru o pagina din punctul de vedere al FACEBOOK-ului, citeste documentatia tehnica privind valorile care se salveaza in pagina de aici. Datele se pot interoga folosind FACEBOOK GRAPH.

Concluziile noastre

Personal ma bucur ca in urma acestui concurs am citit multe articole interesante si foarte reusite.

Suntem constienti ca am facut si anumite greseli de comunicare si poate nu am fost destul de clari la anumite aspecte, ne asumam aceasta vina si ne cerem scuze. Deasemenea suntem constienti ca la orice concurs vor exista si voci critice si persoane nemultumite.

Ceea ce regret este ca s-a ajuns sa se suspecteze obiectul si motivul concursului si corectitudinea noastra. Va dezvalui ca toate premiile sunt din bugetul nostru si in afara de premiul cel mare nu am avut sponsori. Pentru informare mentionez ca nici un articol din concurs nu a apartinut membrilor echipei Ghiduri Turistice.

Sper ca voua v-au placut articolele si poate v-au determinat sa incepeti sa scrieti si sa va impartasiti experientele din calatorii.

Cabana PinAlpin

Realizat in colaborare cu: Cabana PinAlpin

Cabana PinAlpin este o alegere potrivita pentru cei ce doresc sa isi petreaca un week-end, un concediu sau un revelion in Parcul National Retezat.

Confortabila, cu dotare completa, cabana ofera posibilitate de cazare pentru 8(+4) persoane.

Daca vrei sa vezi poze cu cabana sau cu regiunea viziteaza site-ul nostru.

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers