City-break Valencia: O plimbare prin centrul vechi al Valenciei - galerie foto

City-break Valencia: O plimbare prin centrul vechi al Valenciei - galerie foto
 
 

Centrul vechi al Valenciei nu este mare, dar este plin de clădiri vechi de o frumuseţe deosebită. În câteva ore poţi parcurge la pas centrul vechi admirând arhitectura acestor clădiri pline de istorie. Noi am optat să facem o plimbare plecând de la Gara de Nord până la Torres de Quart. Distanţele nu sunt mari şi totul se înşiră aproape liniar pe traseu. Smile

Centrul vechi al Valenciaei

Străzile din centrul vechi sunt străjuite de clădiri vechi foarte elegante

Plaza del Toros (Bullring) si Gara de nord

Centrul vechi al Valenciaei

Plimbarea noastră a început din faţa arenei dedicate coridelor - Plaza de Toros - şi care am înţeles că devine un punct central al vieţii oraşului de Sărbătoarea Fallas şi cu ocazia Târgului din iulie. Arenele găzduiesc şi un muzeu dedicat oraşului Valencia. 

Lângă Plaza de Toros, se află Estacion del Norte (Gara de Nord), o clădire care îţi place de cum o vezi. Are forma unui castel cu două turnuri, fiecare turn fiind ornat cu basoreliefuri vii colorate.

Gara de nord, Valencia

Gara de Nord

gara de Nord, Valencia

Basoreliefurile care ornează cele două turnuri ale gării

Playa del Ayuntamiento

Este o piaţă înconjurată de multe clădiri cu o arhitectură deosebită. Trebuie să te opreşti şi încet să îţi plimbi privirea 360 de grade şi să studiezi fiecare clădire. Merită!

Valencia

Valencia

Valencia

Mercado Central

Pentru a vizita această piaţă de fructe, legume şi peşte trebuie să te trezeşti de dimineaţă. De la hotel mi s-a recomandat să vizitez Mercado Central în jur de ora 9 dimineaţa. Bineînţeles că nu am reuşit, deci am văzut doar clădirea de afară.

Mercado Central, Valencia

Mercado Central, Valencia

Mercado Central, Valencia

Plaza de la Reina, Catedrala din Valencia cu turnul Miguelete

Playa de la Reina este punctul central al Valenciei. Noi am ajuns în miezul zilei şi era plin de turişti, de toate culorile şi naţionalităţile. Catedrala din Valencia este frumoasă. Mi-au plăcut statuile de pe faţadă şi bineînţeles că am urcatsă admir Valencia şi de la înălţime. După 5 minute şi 207 trepţi am putut admira Valencia de sus Cool.

Playa de la Reina

Plaza de la Rena cu catedrala si Turnul Miguelete

Catedrala din Valencia

Intrarea în Catedrala din Valencia

Turnul Miguelete şi intrarea în catedrală

Interiorul Catedralei din Valencia

Interiorul Catedralei din Valencia

Plaza de la Reina văzută din Turnul Miguelete

Valencia de sus

Valencia de sus

Plaza de la Virgen cu Arta Apostolilor

După vizitarea catedralei, am ajuns în Plaza de la Virgen, care se află cum am zice "în spatele catedralei". Ne-am odihnit pe marginea fântânii şi am admirat istoria reflectată de toate clădirile care înconjoară piaţa, mai ales de Poarta Apostolilor.

Plaza de la Virgen

Plaza de la Virgen văzută din Turnul Miguelete

poarta Apostolilor

Poarta Apostolilor

Fantana

Torres de Quart

Dupa cum am mai precizat, în Valencia distanţele nu sunt mari. Într-o plimbare de 10 minute, am ajuns la aceste vestite turnuri. Din păcate agitaţia de pe străzile care le înconjoară şi traficul de maşini le răpesc "momentul de glorie".

Torres de Quart

Plaza Porta de la Mar şi parcul Palatului de Justiţie

Porta del Mar este un arc de triumf aflat în mijlocul unei intersecţii. Îţi zic de acest obiectiv mai mult pentru parcul care este acolo. Parcul Palatului de Justiţie adăposteşte doi copaci foarte mari şi vechi. E o imagine unică şi o oportunitate perfectă să îţi faci o poză deosebită.

playa Porta de la Mar

Porta de la Mar

Parcul Palatului de Justitie

 

Am înşirat mai sus principalele obiective turistice din Valencia pe care noi le-am văzut. Bineînţeles că mai sunt multe alte locuri şi clădiri pe care le poţi admira în timp ce descoperi la pas farmecul acestui oraş. Îndemnul meu este să alegi plimbarea şi astfel să simţi pulsul oraşului şi să vezi cu adevărat ce înseamnă Valencia: istorie, modernism şi arhitectură.

 

Citeşte ghidul complet pe care ţi l-am pregătit pentru un city-break reuşit la Valencia :


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers