City-break Valencia: lumea subacvatică din Oceanograf - galerie foto

City-break Valencia: lumea subacvatică din Oceanograf - galerie foto
 
 

Oceanograful din Valencia este cel mai mare parc acvatic din Europa. Totul este la superlativ când discuţi de vizita la Oceanograf. Vizitarea Oceanografului este o experienţă unică pentru toată lumea, atât pentru cei mari şi mai ales pentru cei mici: o zi întreagă te plimbi într-o lume subacvatică şi vezi de aproape peşti de cele mai diferite tipuri. Parcă eşti omul din Atlantida! Laughing

Oceanograful din Valencia

Oceanograful din Valencia

Informaţii utile pentru vizita la Oceanograful din Valencia

Oceanograful din Valencia

În fiecare secţiune sunt panouri cu informaţii utile în mai multe limbi

Oceanograful din Valencia

Tunelurile sunt principala atracţie, trec rechinii sau pisicile de mare pe deasupra

Oceanograful se află în Oraşul Ştiinţelor şi Artelor. Intrarea în Oceanograf costă 27.60 Eur pentru adulţi şi 21.00 Eur pentru copii de peste 4 ani. 

Programul de vizitare îl poţi afla direct pe site-ul oficial, de unde poţi cumpăra online şi tichetele de intrare. Noi nu le-am cumpărat online. Am stat la o coadă de maxim 5 persoane. Se poate plăti cash sau cu cardul bancar.

Oceanograful este împărţit în mai multe regiuni, fiecare regiune îţi prezintă habitaclul şi peşti specifici.

Plimbarea prin Oceanograf se face pe două nivele: te plimbi printre acvariile de peşti sub pământ sau la suprafaţă printre bazinele cu lei de mare sau pinguini. Nu considera că vei sta doar 2-3 ore, datorită dimensiunii şi a numărului mare de atracţii trebuie să îţi aloci minim 5-6 ore. Ai de văzut peşti din diferite locuri, lei de mare, pinguini şi bineînţeles balena albă Beluga care este şi simbolul Oceanografului.

Oceanograf Valencia

Click pentru a vedea poza cu harta mărită

Spectacolul de delfini de la Oceanograf

Oceanograful din Valencia

Este foarte important să prinzi spectacolul delfinilor care are loc în amfiteatru. Eu nu mai văzusem până atunci un spectacol cu delfini, şi recunosc că am fost la fel de impresionat ca şi Irina, junioara mea. Timp de aproape 40 de minute am asistat la un spectacol foarte bine regizat care mi-a demonstrat încă o dată că delfinii sunt foarte inteligenţi.

Oceanograful din Valencia

Spectacolul este gândit foarte interesant şi interactiv cu publicul (din păcate se vorbeşte în spaniolă, dar am înţeles destul de mult) şi cu temă ecologică, de sensibilizare a oamenilor pentru protecţia animalelor. La final au determinat publicul să promită că vor recicla mai mult şi vor avea grijă de planetă, promisiune făcuta delfinilor, care au răsplătit publicul cu câteva salturi impresionante.

Oceanograful din Valencia

Oceanograful din Valencia

Ce mi-ar mai fi plăcut să fac la Oceanograf...

Dacă ai mai mult timp la dispoziţie, există câteva activităţi adiţionale pe care le poţi face (au un cost adiţional faţă de biletul de intrare) :

  • Fă cunoştinţă cu pinguinii: îi poţi hrăni şi învăţa multe despre specia lor
  • Animalia Passport: poţi cunoaşte delfinii şi leii de mare îndeaproape
  • Cealaltă faţă a Oceanografului: ali cum să hrăneşti rechinii şi ceilalţi peşti
  • Întâlneşte rechinii : poţi înota cu rechinii
  • Antrenor pentru o zi : ajuţi un îngrijitor să aibă grijă de foci, delfini, beluga, leii de mare

Mie mi-ar fi plăcut să putem cunoaşte mai îndeaproape delfinii. Cu pachetul Animalia passport pentru familii, cei mici împreună cu părinţii pot să mângâie delfinii şi să li se povestească în detaliu despre ei.

Oceanograful din Valencia

Oceanograful din Valencia

Oceanograful din Valencia

De mult nu m-am simţit din nou ca un copil. Vizita la Oceanograf a fost pentru toţi ceva deosebit şi unic. Cred că pentru cei mici vizita la Oceanograf este o experienţă care sigur le va plăcea: pot vedea de foarte aproape rechini, delfini, peştişori feluriţi, peşti spadă şi multe alte vieţuitoare marine. Astfel pot învăţa să aprecieze mult mai bine bogăţia naturală pe care Pământul ne-o oferă tuturor. 

Iată și câteva idei de locuri de cazare pentru Valencia!

Poze de la Oceanograful din Valencia

 

Citeşte ghidul complet pe care ţi l-am pregătit pentru un city-break reuşit la Valencia :


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers