City-break Valencia: o plimbare prin Grădinile Turia - galerie foto

City-break Valencia: o plimbare prin Grădinile Turia - galerie foto
 
 

Recunosc că m-am uitat pe harta cu Valencia de multe ori înainte să ajung efectiv acolo dar nu mi-am pus nici o clipă întrebarea Ce este brâul verde care îmbrăţişează Valencia pe la nord?”. La faţa locului această întrebare şi-a găsit un răspuns surprinzător : o zonă verde foarte bine amenajată şi denumită Grădinile Turia. Am aflat apoi că Valencia este numită şi "oraşul florilor". Numele i se potriveşte perfect!

Grădinile Turia, un loc perfect pentru plimbare

Grădinile Turia înseamnă în jur de 8 kilometri de parcuri care îţi oferă un ambient perfect pentru plimbări din Centrul vechi al Valenciei la multe puncte de interes din Valencia. După câteva minute uiţi că eşti într-un oraş!

Pentru mine a fost o plăcere să mă plimb de la un obiectiv turistic la altul prin Grădinile Turia, ignorând aproape total metroul sau alte mijloace de transport. Alături de oameni care se plimbau cu bicicletele (foarte mulţi!), alergau (toată ziua şi în zile lucrătoare!) ne-am plimbat din Centrul vechi până la City of Arts and Sciences şi Bioparc.

Gradinile Turia din Valencia

Distanţele nu sunt mari. Noi intram în grădini pe la Pont de LExpositio, în apropiere de staţia de metrou Alameda. Până la City of Arts and Sciences am făcut în plimbare vreo 3 ore, dar cu foarte multe popasuri, deci probabil în mers sprinten ia în jur 1 oră. La fel ne-a luat şi până la Bioparc Valencia (Grădina Zoologică din Valencia).

Gradinile Turia din Valencia

Scurt istoric a Grădinilor Turia din Valencia

Gradinile Turia din Valencia

Această zonă de relaxare in Valencia a fost creată în albia râului Turia care acum vreo 50 de ani încă străbătea oraşul Valencia. De-a lungul timpului râul a inundat de multe ori oraşul şi astfel după inundaţia din 1957 s-a hotărât devierea cursului râului şi crearea în cei peste 1 milion de metri pătraţi de spaţiu astfel câştigat a unor spaţii verzi, terenuri de spor, zone de alergat şi plimbare şi inclusiv a unui parc de joacă pentru copii. Astfel, albia râului Turia s-a transformat în Grădinile Turia, un simbol al Valenciei.

Parcul Gulliver

Gradinile Turia din Valencia

Pentru noi, şi mai ales pentru Irina, Parcul de joacă Gulliver a fost o atracţie! Surprinzător de mare, parcul este format din mai multe tobogane. O să ziceţi că ce mare lucru... De fapt toate aceste tobogane sunt pe corpul mare al lui Gulliver care stă întins pe pământ!Laughing

Gradinile Turia din Valencia

Întreg parcul are forma lui Gulliver culcat, are chiar şi o sabie şi o pălărie mare. Este foarte frumos! Şi recunosc că m-am dat şi eu de 3-4 ori pe o cută a hainei lui Gulliver Laughing.

Gradinile Turia din Valencia

Palatul Muzicii din Valencia

După ce treci de Podul Aragon,  descoperi clădirea de sticlă a Palatului Muzicii. Valencia mi s-a părut un oraş care s-a dezvoltat foarte mult în secolul al XX-lea întrucât multe din obiectivele turistice sunt relativ noi. Aşa este şi cu Palatul Muzicii.

Este o clădire mare, de sticlă, care este unul din punctele importante ale vieţii culturale din Valencia. Clădirea inaugurată în 1987 are două săli de concert şi poate găzdui până la 2000 de oameni. Clădirea este înconjurată de parcul amenajat în stil grecesc, cu un bazin mare în faţă. Perfect pentru popas.

Palatul Muzicii din Valencia

Palatul Muzicii din Valencia

Palatul Muzicii din Valencia

Palatul Muzicii din Valencia

În partea de sud, Grădinile Turia se încheie cu complexul City of Arts and Sciences. În partea de Nord, poţi admira parcul La Cabecera care găzduieşte Grădina Zoologică din Valencia, numită şi Bioparc.

Palatul Muzicii din Valencia

Grădinile Turia sunt un simbol a Valenciei şi pentru noi au fost o surpriză foarte plăcută. Vizitarea Valenciei s-a transformat într-o plimbare relaxantă.

Poze din Grădinile Turia, Valencia

Dacă mergi la Valencia, uită de metrou, de mijloacele de transport în comun şi foloseşte Grădinile Turia ca să ajungi dintr-un loc în altul. Poţi închiria şi biciclete. Oricum distanţele nu sunt mari, doar perfecte pentru plimbare.

 

Citeşte ghidul complet pe care ţi l-am pregătit pentru un city-break reuşit la Valencia :


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers