City-break Valencia: admiră animalele de aproape în Bioparc Valencia - galerie foto

City-break Valencia: admiră animalele de aproape în Bioparc Valencia - galerie foto
 
 

Grădina Zoologică din Valencia se numeşte Bioparc. Până nu am ajuns să o vizitez nu înţelesesem de ce are acest nume şi care este diferenţa faţă de clasica grădină zoologică cu care eram familiar. Bioparcul este un concept nou privind grădinile zoologice: totul este gândit şi amenajat astfel încât vizitatorii să poată admira animalele cât mai de aproape. Şi aşa este! Întreaga experienţă de la Bioparcul din Valencia îţi oferă şansa de a vedea destul de aproape animalele, iar în cazul lemurilor chiar foarte aproape Smile.

Zoo Bioparc Valencia

Localizare Bioparc Valencia

Bioparc Valencia este amplasată în Parcul Cabecera situat în partea de nord-vest a oraşului. Poţi ajunge pe jos printr-o plimbare prin Grădinile Turia sau cu metroul coborând la statia Nou d'Octubre (linia 3 roşu sau 5 verde) care este la 10 minute de mers pe jos. Intrarea la Bioparc Valencia este de 23.80 Eur pentru adulţi şi 18.00 Eur pentru copii cu vârsta într 4-12 ani. Intrarea se face din artera principală, şi se traversează un pod.

Bioparc Valencia: animale mari şi mici :)

După ce traversezi podul ajungi direct la zona Madagascar. Recunosc că sunt un fan al lemurilor şi al suricatelor dar niciodată nu m-am gândit că voi putea să stau aproape "faţă în faţă" cu aceştia. Zona Madagascar îţi permite să treci efectiv prin mijlocul animalelor şi să le vezi trecând pe lângă tine la doar câţiva centimetri. Toata lumea le admira cu zâmbetul pe buze şi bineînţeles că aparatele foto nu conteneau să facă poze lemurilor care stăteau relaxaţi la soare.

Zoo Bioparc Valencia

Zoo Bioparc Valencia

Zoo Bioparc Valencia

După acestă întâlnire de gradul întâi cu lemurii, am urmat traseul care ne-a plimbat pe lângă hipopotami, maimuţe, gorile, bivoli, antilope, flamingo şi multe alte animale. Totul este amenajat foarte frumos, cu cascade şi pasaje astfel încât să ai o experienţă cât mai autentică. Mi-a plăcut că semnele cu explicaţii despre animale sunt şi în engleză, deci poţi afla multe detalii.

Zoo Bioparc Valencia

Zoo Bioparc Valencia

Exista si o pestera de unde poţi admira hipopotamii cum se mişcă în apă. Sunt foarte agili Surprised!

Zoo Bioparc Valencia

Zoo Bioparc Valencia

Zona elefanţilor este dominată de câţiva pomi (artificiali) care dau un aer de Africa şi de o cascadă foarte pitorească. Am stat minute în şir să îi vedem cum se plimbau la doar câţiva metri de noi.

Zoo Bioparc Valencia

Zoo Bioparc Valencia

Girafele, gazelele şi zebrele au in spaţiu foarte generos unde alături de alte păsări se plimbă în voie. Totul este amenajat ca şi cum ai fi în Savană. Traseul te duce la un moment dat într-un punct de unde admiri girafele de aproape, la doar doi-trei metri. Le-am putut vedea limba cu care prindeau frunzele din câţiva copaci.

Zoo Bioparc Valencia

Nu sunt în Savană, doar în Bioparcul din Valencia

Zoo Bioparc Valencia

Am stat la o poveste şi cu girafele

Cred că vizita noastră a durat vreo 5-6 ore. Bioparcul nu pot să spun că e mare (Zoo Praga sau Zoo Viena sunt mult mai mari) dar experienţa este foarte deosebită faţa de celelalte grădini zoologice. Chiar vezi de aproape animalele Cool!

Zoo Bioparc Valencia

Aţi remarcat hipopotamii de lângă zebre ?

Poze din Bioparc Valencia

 

Este clar că Bioparc-ul îşi merită locul 100% pe lista de "must-see" în Valencia, alături de Oceanograf şi City of Sciences and Arts.

 

Citeşte ghidul complet pe care ţi l-am pregătit pentru un city-break reuşit la Valencia :


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers