City break în Milano - ce trebuie neapărat să vezi

City break în Milano - ce trebuie neapărat să vezi
 
 

Sunt sigură că ați auzit cel puțin o persoană care v-a răspuns prompt "Aaaa, nu ai mare lucru de văzut în Milano, nu merită" când l-ați întrebat dacă i-a plăcut călătoria în capitala modei. Proverbul "fiecare cu gustul lui" (sau cum s-ar traduce mai frumos în engleză "Beauty is in the eyes of the beholder") se aplică perfect în astfel de situații. Contează foarte mult să îți dorești să vezi partea frumoasă a orașelor pe care le vizitezi, căci sigur există. Așa cum se aplică și vorba lui Moliere care a spus că "Oricâte calități am avea, lumea se uită numai la defecte", că na, așa suntem noi oamenii, cârcotași.

Orice loc pe care îl vizitezi are un iz specific, care se reflectă în clădiri, oameni, atmosferă și bineînțeles .. în mâncare. Milano este o combinație între tehnologie, modă cât vezi cu ochii, emigranți fără adăpost, cafea bună și ieftină pe alocuri și un mix ciudat de tipuri arhitecturale.

Din punctul meu de vedere, un itinerariu în Milano ar avea această formă:

Galleria Vittorio Emanuele II & El Duomo

Galleria Vittorio Emanuele este cel mai vechi "mall" din Italia și probabil cea mai faimoasă galerie de branduri din Europa, este cea pe care o găsești după imaginile cu Domul atunci când cauți "Milano" în imagini pe Google. Galeria este impresionantă prin cupola de sticlă și eleganța dată de podeaua din marmură. Galleria Vittoria Emanuele este localizată chiar lângă piața Domului, de aceea merge perfect să o vizitezi odată cu Domul și piața acestuia.

Galeria Vittorio Emanuele II

Fotografie preluată de pe asignorinainmilan.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Domul din Milano (Catedrala din Milano) este al treilea cel mai important edificiu bisericesc romano - catolic din Italia la care au contribuit peste 60 de arhitecți și ingineri de-a lungul timpului. Arhitectura acestuia se încadrează la stilul gotic și stilul gotic italian și are o înălțime de 108,5 metri. Intrarea în Dom costă 3.50 euro, iar accesul pe terasă pentru panorama asupra orașului este inclus în preț

Domul din Milano

Plimbare pe Via della Spiga

Aici vei găsi o străduță foarte cochetă cu branduri de care ai auzit sau nu ai auzit vreodată, cu trenduri care te vor face să pui la îndoială sănătatea mentală a designerilor. Trebuie neapărat să bifezi și acest aspect ce definește cu desăvârșire Milano.

Via della Spiga

Fotografie preluată de pe MilanoFree.it. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Castelul Sforza

Castelul Sforza (imagine) seamănă mai mult cu o fortăreață, asta și datorită schimbărilor structurale pe care le-a suferit de-a lungul timpului. Castelul era folosit în principiu că reședința a Ducilor și găzduiește ultima statuie a lui Michelangelo pe care nu a reușit să o termine. Intrarea în curtea castelului este gratuită, dar intrarea în muzeele castelului costă aproximativ 5 euro.

Alături castelului se află Parcul Sempione, un loc frecventat de milanezi. Dacă sunteți iubitori de cafea, lângă complexul castelului puteți să va opriți la o cafea ieftină și bună + muzică pe măsură) în Cafe Binario 11.

Castelul Sforza

Înainte să ajungeți la castel, va puteți plimbă prin cartierul Brera, o zona mai artistică a orașului, în care mie mi-a plăcut în special Via Madonnina (imagine).

Via Madonnina

Arcul de Triumf

Arcul de Rriumf (imagine) sau "Porta Sempione" se află la polul opus al parcului față de Castelul Sforza și îl puteți vedea după o plimbare prin Parcul Sempione.

Arcul de Triumf - Milano

În această zona am descoperit tramvaiele cochete ale orașului, pe care merită să le admiri. Va puteți opri la o cafea pe bulevardul Corso Sempione pentru a face asta.

Corso Sempione

Naviglio Grande

Naviglio Grande este considerat o mini Veneția a orașului Milano pentru că zona este străbătută de acest canal plin cu buticuri și cafenele pe ambele părți. Canalul a fost menit să unească în trecut Milano cu lacurile din jurul orașului, pentru a transporta mâncare, dar și pentru a aduce marmură la șantierul Domului.

Personal, nu mi-a plăcut foarte mult această zonă, dar o să dau vină pe vremea mohorâtă. Sunt sigură că pe o vreme însorită de vară, canalul are alt farmec, așa că vă încurajez să vizitați Naviglio Grande.

Naviglio Grande

Fotografie preluată de pe Flickr. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Chiar lângă Naviglio Grande, am dat de o zona populată de oameni care își dădeau întâlnire lângă lacul Darsena. Poate fi un popas foarte bun pentru plimbarea prin oraș.

Milano

În Milano, trebuie să încercați barurile-restaurant în care veți primi pe lângă berea comandată, diferite snacksuri locale gratuite care să se potrivească cu băutură comandată sau care să vină că o recompensă pentru prețul potențial ridicat. În Milano, am încercat California Bakery, unde, pe lângă clătitele comandate, am fost serviți cu suc de portocale, legume și diferite sosuri homemade alături de pâine de casă. Nu toate localurile fac asta, însă majoritatea te vor servi cu ceva.

Traseu prin Milano

Eu am vizitat Milano în luna octombrie, însă cred că merită să fie vizitat și primăvara sau vara, când totul este mult mai colorat. Este un oraș care poate fi vizitat în 2 zile (poate chiar 1 zi), iar din Milano vă puteți deplasa cu ușurință în orașul Bergamo sau lacul Como în cazul în care vreți un city break complet.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers