City break în Lisabona - ziua 1

City break în Lisabona - ziua 1
 
 

Chiar dacă am pornit din Timişoara spre Budapesta seara în jurul orei 23:30 şi am aterizat în Lisabona dimineaţa pe la ora 8:30, ne-am gândit că ar fi păcat să pierdem o zi dormind, aşa că ne-am planificat un traseu mai lejer pentru prima zi în Lisabona. Am decis să vizităm zona Parque das Nacoes.

Parque das Nacoes este un cartier nou şi modern, locul unde a fost organizat în 1998 celebrarea a 500 de ani a călătoriei lui Vasco de Gama spre India. Acesta este construit chiar pe malul râului Tejo, şi este locul ideal de unde puteţi admira celebrul pod Vasco de Gama.

Lisabona

Pentru a ajunge în Parque das Nacoes am luat metroul. Precum v-am spus şi în primul articol cu ponturi turistice în Lisabona este mult mai rentabil să vă faceţi un abonament de 24 de ore ( 5.5 euro pe persoană) care este valabil pe toate mijloacele de transport în comun decât să vă cumpăraţi bilet separat (2.85 euro o călătorie).

După ce am făcut o scurtă plimbare pe malul râului ne-am gândit că ar fi momentul să mâncăm ceva. Mare greşeală! Pe mal sunt o mulţime de restaurante şi terase, doar că preţurile sunt destul de piperate. Am dat pe două porţii de peşte respectiv vita cu garnitură, 2 beri ( un ţap şi o halbă) şi o cafea un pic peste 40 de euro.  Nu zic ... mâncarea a fost foarte gustoasă şi cantitativă ... dar totuşi ...

Oceanograful din Lisabona

Lisabona

Lisabona

Oceanograful din Lisabona deţine al doilea bazin ca şi mărime din lume. Intrarea costă 13 euro pe persoană, dar cum era şi o expoziţe specială de ţestoase biletul a costat în total 16 euro pe persoană. Chiar dacă suma este destul de măricică, vă spun sincer că a meritat! Dacă ajungeţi pe zonă vă recomand să îi faceţi o vizită.

Lisabona

Lisabona

Lisabona

Oceanograful este organizat pe 2 nivele, cu bazinul imens aşezat în mijloc, iar în colţuri sunt reprezentate cele 4 oceane de pe glob. Cea mai mare şi drăgălaşă atracţie, cel puţin pentru mine, au fost vidrele. La un moment dat aveai impresia că sunt nişte “actori profesionişti”! Am stat câteva minute bune să le admir ce năzbâtii şi şotii fac. Aveţi mai jos un filmuleţ cu ele Smile

Funicularul din Parque das Nacoes

Andreea, prietena mea, este  extrem de fascinată de "tigăi" (aşa le zic eu funicularelor). Deşi nu sunt prieten cu înălţimea, am fost de acord să încercăm şi funicularul. Citisem că ai o panoramă frumoasă atât asupra parcului cât şi asupra râului.

Lisabona

Lisabona

Practic funicularul te duce dintr-un capăt al parcului până la Torre Vasco da Gama ( cea mai înaltă clădire din Lisabona – 145m – de unde poţi vedea chiar şi Setubal-ul dacă este senin). Planul era să urcăm şi în turn ... but there is a GOOOOOD ... şi era închis pentru modernizare aşa că am scăpat de acest chin - precum spuneam nu sunt prieten cu înălţimile.

Lisabona

Lisabona

Experienţa din “tigaie” , pardon funicular, a fost interesantă. Într-adevăr vedeai cele 2 clădiri gemene ( nu am aflat ce reprezintă sau care e treaba cu ele), vedeai toată zona şi mai ales superbul pod Vasco da Gama – să ştiţi că este mult mai frumos şi impresionant decât în poze. Costul unei călătorii a fost de 3,95 euro pe persoană.

Ce altceva mai vezi în Parque das Nacoes

Mai există un casino frumos, Muzeul de Ştiinţă Cienca Viva şi Centrul nautic, locaţii pe care din păcate nu am apucat să le vedem. Ne-am plimbat un pic prin grădinile foarte frumos amenajate din zonă. Fiind veniţi de pe drum, am obosit destul de repede aşa că am decis să ne retragem încet-încet spre hotel.

Lisabona

Lisabona

Lisabona

Ce mai vreau să menţionez este clădirea imensă numită Pavilionul Portugaliei. Este de-a dreptul obscen de mare. Am ajuns lângă ea, am înconjurat-o şi am văzut că toate uşile sunt închise. Consultând ghidul ce îl aveam la mine am aflat că această realizare arhitectonică trebuia să găzduiască Consiliul de Miniştri, dar acum este neutilizată şi goală.

Lisabona

Cam atât pentru prima zi în Lisabona. Sper că v-am trezit cât de cât interesul faţă de această capitală europeană, şi că veţi citi şi despre vizita noastă în Belem, Alfama şi Sintra.

NU UITAŢI: fiecare călătorie începe cu primul pas

Poze din Lisabona


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers