City break în București: ce să faci o zi în Capitală

City break în București: ce să faci o zi în Capitală
 
 

Deși sunt o exploratoare înrăită, cu zeci de metropole europene vizitate deja, trebuie să recunosc că nu am ajuns niciodată să explorez așa cum trebuie capitala propriei țări. Asta până acum! Pentru că eram curioasă să descopăr acest oraș, am pornit într-un foarte scurt city break în București. Nu am avut decât o zi la dispoziție să-i descopăr toate locurile minunate și cred că am reușit să văd cele mai importante și frumoase părți ale acestui oraș. Iată ce atracții turistice din București poți vizita într-o zi.

Plimbare pe Calea Victoriei

Deoarece nu am vrut să pierd timpul prin mijloace de transport în comun, am ales un loc de cazare în Centrul Vechi, iar primul lucru pe care l-am făcut în city break-ul meu în București a fost o plimbare pe Calea Victoriei. Am pornit de la Muzeul de Istorie și m-am îndreptat spre nord. Calea Victoriei este partea mea favorită a Bucureștiului, deoarece aici am găsit o multitudine de clădiri superbe. Am admirat Palatul CEC, cu a sa cupolă din sticlă și metal și frontonul cu decorațiuni intricate. Știai că Palatul CEC a fost construit în 1900?

Palatul CEC

Mai departe am văzut Teatrul Odeon, care din păcate era în plin proces de renovare, iar majoritatea fațadei era acoperită. Am trecut pe lângă Biblioteca Centrală Universitară și am făcut un scurt popas la Ateneul Român. Acesta era una dintre obiectivele turistice din București pe care voiam neapărat să le văd și într-adevăr locul arată la fel ca în poze. Merită să petreci câteva minute în parcul din fața superbei clădiri.

Ateneul Roman

Apoi am dat de Palatul Știrbei, un edificiu neoclasic din secolul XIX, cu elemente grecești, și de Muzeul Colecțiilor de Artă. Am făcut apoi o scurtă oprire la Palatul Cantacuzino pentru a admira faimoasa intrare cu marchiza în formă de scoică. Calea Victoriei se termină în... Piața Victoriei, unde am văzut Palatul Victoria, Muzeul Antipa și Muzeul Țăranului Român. Nu am avut decât o zi la dispoziție în București așa că am preferat să admir muzeele din exterior în favoarea altor atracții... în aer liber.

Palatul Cantacuzino

Parcul Herăstrău

Considerat unul dintre cele mai frumoase parcuri din Capitală, nu se putea să ratez o vizită în Herăstrău în city break-ul meu în București. Acest parc a fost "refugiul" ideal de caniculă, după o  plimbare pe Șoseaua Kiseleff și prin parcul cu același nume. Înainte de a intra în Parcul Herăstrău am admirat câteva minute și Arcul de Triumf din piața omonimă, unul dintre cele mai importante atracții turistice din București.

Arcul de Triumf

În Parcul Herăstrău am făcut o pauză pe malul lacului, unde am admirat lebedele și rațele ce se hârjoneau în apă și m-am plimbat pe Insula Trandafirilor. Cum era sâmbătă după-amiază, parcul era foarte animat, cu o mulțime de oameni care se bucurau de vară.

Parcul Herastrau

Palatul Parlamentului

Nu se poate să vizitezi Bucureștiul fără să vezi, măcar de la distanță, Palatul Parlamentului. Eu am ajuns să-l admir din mai multe unghiuri – până la urmă este o ditamai clădire, care odată ce o vezi în realitate îți taie respirația. Indiferent de povestea controversată a clădirii, nu se poate să nu rămâi cu gura căscată pe măsură ce te apropii de ea. Nu degeaba a intrat în cartea recordurilor ca cea mai grea clădire și a doua cea mai mare clădire administrativă din lume.

Palatul Parlamentului

Am ajuns destul de târziu la Palatul Parlamentului și îmi era teamă că odată ce intru în clădire voi uita de mine și voi rămâne acolo întreaga zi. Așa că m-am mulțumit să o admir de pe Bulevardul Libertății, dar și din Piața Unirii, unde se află și Fântâna lui Bucur, cea mai frumoasă fântână arteziană din București, după părerea mea.

Atracții turistice București

Parcul Carol I

Chiar dacă Bucureștiul se mândrește cu o mulțime de parcuri, eu nu am ajuns să vizitez decât două, asta dacă nu punem la socoteală o plimbare scurtă prin Parcul Kiseleff. Am vrut neapărat să ajung în Parcul Carol I deoarece aici se află Castelul Vlad Țepeș, o clădire ciudată menită să recreeze Cetatea Poenari din județul Argeș, construită de faimosul domnitor. Castelul Vlad Țepeș este o copie fidelă a fortăreței argeșene, la scară redusă, realizată la începutul secolului trecut la ordinul regelui Carol I.

Castelul Vlad Tepes

Astăzi, din păcate, nu poate fi vizitată decât foarte rar, iar pentru cei care vor să îl caute pe hartă, denumirea oficială este Oficiul Național pentru Cultul Eroilor. Deși trebuie să îl vezi prin gardul înalt și copacii din parc, merită să ajungi până acolo. În plus, Parcul Carol I este fermecător, cu o mulțime de alei și copaci înalți.

Parcul Carol I

Plimbare prin Centrul Vechi

Centrul Vechi este sufletul Capitalei și o plimbare prin acest loc este modalitatea perfectă de a încheia un city break în București. După ce m-am rătăcit de mai multe ori prin labirintul de străduțe întortocheate Laughing, am reușit în sfârșit să îmi dau seama cum stau lucrurile. Am ajuns în Centrul Vechi după-amiaza târziu și pe măsură ce se însera, aleile pietruite prindeau viață cu o mulțime de oameni și terase neîncăpătoare. Așadar, am rătăcit câteva ore pe străzile colorate din Centrul Vechi al Bucureștiului cu nume de care până și eu auzisem înainte, precum Lipscani, Șelari sau Strada Franceză.

Centrul Vechi din Bucuresti

Am admirat Biserica Mănăstirii Stavropoleos, Pasajul Vilacrosse și din nou Palatul CEC, care se întrezărea printre celelalte clădiri istorice. Bineînțeles, nu se putea să nu facem o oprire la Cărturești Carusel, despre care citisem atât de mult. Indiferent dacă ești sau nu pasionat de literatură, nu trebuie să ratezi această librărie superbă. Cât despre cei pasionați de cărți, veți fi în paradis aici. La final, ne-am oprit la o terasă pentru a ne odihni după o zi foarte lungă, dar minunată.

Cărturesti Carusel

Harta atracțiilor turistice din București

Cam acesta a fost city break-ul meu în București. Ce alte locuri minunate din Capitală mi-ai recomanda să vizitez în următoarea mea excursie?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers