Cinque Terre - niciodata Raiul nu a fost mai aproape

Cinque Terre - niciodata Raiul nu a fost mai aproape
 
 
4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

Cinci sate pe coasta marii Tireniene - Riomaggiore, Manarola, Corneglia, Vernazza si Monterosso al Mare - incearca sa se transforme in perfecte gradini ale raiului. Nici nu este greu, la felul in care este pozitionat acest loc, Dumnezeu, sigur a trecut pe aici.

Cinque Terre, Italia

Ca timpul a stat in loc este o certitudine de care te poti indoi numai atunci cand iti dai seama cu ce precizie trec trenurile prin zona. In rest, totul este din alta vreme, de atunci cand aici puteai auzi doar valurile marii atacand cu violenta stancile ce pazesc aceste sate. Uneori ele nu pot sa le apare, chiar anul trecut au cedat, iar apa mare, multa si murdara a pangarit frumusetea a doua din aceste sate de coasta. Noroc ca frumusetea adevarata renaste dincolo de orice dezastru. Foarte asemanatoare stare cu cea a sufletelor inalte.

Cinque Terre, Italia

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »

Cum vii dinspre La Spezia, satele ti se infatiseaza pe rand ca la un targ de unde poti alege unul care sa-ti mangaie cu adevarat noptile. Eu, in trecerea mea, am ales locul cel mai inalt, Corneglia. De aici puteam auzi cum marea imi bate in geam si puteam vedea luminile satului vecin invingand noptile calde de vara.

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

Cinque Terre, Italia

Fiecare sat te poate insa surprinde cu ceva. Riomaggiore este satul galben, unde orice pata verde te duce cu gandul la un pepene aromat, Manarola pare cochet ca o domnisoara de pension care vede pentru prima data marea, Corneglia pare printesa inchisa in turnul ei de fildes, Vernazza, cu biserica in care ai senzatia ca poti intra direct din apa, pare un colier de smarald adus la mal de valurile inspumate, iar Monterosso ai putea sa juri ca este din alta poveste, mult prea dezvoltat, dar si mai putin pitoresc (asta nu inseamna ca nu este frumos si  usor de uitat).

Cinque Terre, Italia

Apoi mai exista aici Via dell’ Amore, un loc binecuvantat care leaga doua dintre aceste sate de legenda, Riomaggiore si Manarola. Aici vin toti indragostitii sa isi lase lacatele iubirii, ferecate si neaparat cu initialele lor pe ele. Fiecare lacat este o poveste de care s-au putut bucura doar doi oameni. Doar doi, din miile, milioanele care trec. Ne putem lesne imagina cum fiecare cuplu, dupa ce si-a inchis iubirea intr-un lacat fragil dar aparent indestructibil, a aruncat cheile in mare, iar aceasta, inspumata, le-a purtat departe, spre alte zari.

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.