Cinci muzee din România unice în Europa

Cinci muzee din România unice în Europa
 
 

Despre cum mi-am descoperit această pasiune pentru explorarea locurilor din România unice în Europa v-am povestit în articolul anterior despre Parcurile Naţionale din România, aşa că o să trec la partea cu muzeele.

Căutând diferite obiective turistice am descoperit că la capitolul muzee pot fără nicio problemă să fac unul sau chiar două articole separate. Nici prin gând nu-mi trecea că în România ar exista atât de multe muzee în care se pot admira obiecte care în alte părţi nu există.

Muzeul Cucuteni din Piatra Neamţ

Muzeul Cucuteni

Sursă imagine : viziteazaneamt.ro

Muzeul Cucuteni este singurul muzeu din lume dedicat integral uneia din cele mai impresionate civilizaţii ale Europei preistorice. Oamenii care aparţineau acestei culturi aveau locuinţe mari şi se ocupau în principal de olărit, dar şi de agricultură, vânătoare şi alte meşteşuguri casnice. Majoritatea artefactelor pe care le poţi vedea în muzeu au fost descoperite în urma săpăturilor în zone de referinţă ale acestei civilizaţii.

Muzeul îl găseşti în Piatra Neamţ, pe strada Stefan cel Mare numărul 3.
Telefon: 0233 226 471

Taxa de vizitare este de 4 lei, pentru elevi şi studenţi 2 lei
Taxa de filmare şi fotografiere: 10 lei
Program: 10:00 – 18:00 aprilie – septembrie
                09:00 – 17:00 octombrie – martie
Închis în zilele de luni

Muzeul de Mineralogie din Baia Mare

Muzeul de Mineralogie din Baia Mare

Sursă imagine : noapteamuzeelor.ro

Muzeul de Mineralogie este cel mai mare muzeu regional din Europa, ce găzduieşte peste 25.000 de eşantioane minerale, roci, fosile şi multe alte piese, multe dintre ele fiind unicat şi oferă o viziune completă asupra istoriei şi caracteristicilor geologice ale zonei miniere din Maramureş. Muzeul a fost vizitat chiar şi de prinţul Albert de Monaco şi de regele Mihai.

Muzeul îl găsiţi în Baia Mare, pe bulevardul Traian numărul 8
Telefon: 004 0262 227517
Adresa de e-mail: muzeuminmb@gmail.com

Program: 09:00 - 17:00 (marţi – duminică), luni închis
Taxa de vizitare este de 7 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari
Preşcolarii, persoanele cu nevoi speciale şi persoanele de specialitate de la alte muzee din România au intrarea gratuită
Grupurile peste 10 persoane plătesc doar 5 lei
Taxa foto/video: 10 lei
Taxa ghid turistic: 15 lei
Taxa traducător: 10 lei

Muzeul Banatului din Timişoara

Muzeul Banatului

Sursă imagine : muzeulbanatului.ro

Muzeul Banatului a fost înfiinţat în 1872 şi găzduieşte cea mai importantă colecţie de obiecte arheologice din Banat. Artefacte pe care le poţi vedea sunt din numismatică, memorialistică, cartografie, geme şi camee şi istorie, fiecare domeniu având propria secţie. Pe lângă acestea mai există şi un laborator de restaurare şi conservare a obiectelor din patrimoniul cultural. În momentul de faţă clădirea este în renovare însă obiectele pot fi vizitate în alte muzee din zonă.

Muzeul Banatului îl găsiţi în Timişoara, în Piaţa Huniade numărul 1
Telefon: 0256 491 339
Pagina web: www.muzeulbanatului.ro
Orar: zilnic intre 10:00 – 16:00

Muzeul Aurului din Brad

Muzeul Aurului din Brad

Sursă imagine : romaniadeaur.ro

Muzeul Aurului are mai bine de 100 de ani vechime, timp în care a adunat peste 2000 de exponate atât din toate colţurile României, cât şi de peste hotare. Aurul provine din Munţii Metaliferi şi este una din cele mai importante şi impresionante colecţii din întreaga lume. În muzeu mai găseşti obiecte arheologice descoperite în zona Brad, care atestă existenţa umană în acel loc cu mai bine de 5000 de ani în urmă şi a extragerii aurului de peste 2000 de ani.

Muzeul Aurului îl găseşti în Brad, pe DN67, drumul dintre Oradea şi Deva, pe strada Independenţei numărul 3
Telefon: 0254 612 800

Orar: luni – sâmbătă de la 08:00 – 16:30 şi duminică de la 09:00 – 14:00
La recepţie se vorbeşte în limbile: română, engleză, franceză, germană şi maghiară.

Muzeul de Icoane pe sticlă din Sibielul

Muzeul de Icoane Sibielul

Sursă imagine : smartwoman.hotnews.ro

Muzeul de icoane pe sticlă se află în Sibielul, o localitate din judeţul Sibiu ce aparţine de oraşul Sălişte. Găzduieşte cea mai mare colecţie de icoane pe sticlă, aproximativ 600 de artefacte din Transilvania, zona Bucovinei, din Banat şi unele chiar de origine austriacă.
Dacă ajungi în zonă te îndemn să faci o plimbare până la Muzeul de Icoane pe sticlă din Sibielul, o splendoare creativă cu inspiraţie religioasă.

Muzeul îl găsiţi în localitatea Sibielul, pe strada Bisericii numărul 329
Telefon: 0269 552 536

Poţi vizita muzeul în orice zi a anului, inclusiv de sărbători
Program: toamna şi iarna de la ora 07:00 -14:00
primăvara şi vara de la ora: 08:00 – 14:00
Biletul pentru adulţi este de 4 lei, iar pentru copii de 2 lei

Sper că v-a fost util acest articol şi sper să reuşim împreună să aflăm cât mai multe informaţii interesante despre muzeele din România. Precum se vede avem şi noi bijuteriile noastre ascunse.

În cazul în care aveţi cunoştinţă şi despre alte muzee unice sau interesante de la noi din ţară, vă rog să nu ezitaţi să ne scrieţi.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers