Cinci lucruri pe care poţi să le faci în Sudul Italiei

Cinci lucruri pe care poţi să le faci în Sudul Italiei
 
 

Italia, aşa cum este prezentată în filme, aşa cum ţi-o imaginezi înainte să o cunoşti, aşa cum o regăseşti în povestirile prietenilor sau pe bloguri o poţi savura vizitând partea sudică, dincolo de marile oraşe, capitale ale modei sau repere de renume. Sudul Italiei ascunde surprize plăcute şi debordează de culoare la fiecare pas.

Vizitează Bari

Bari, clar, este un oraş al contrastelor. Centrul vechi care îmbracă ieşirea la mare are un aer boem plin de străduţe  strâmte, cotloane ce aşteaptă să le descoperi, monumente istorice şi piaţete care mai de care mai frumoase. Nu rata bucătăria italiană căci mâncarea aici este delicioasă iar restaurante cochete poţi găsi la tot pasul.

Bari

Descoperă Matera

Matera este una dintre cele mai vechi aşezări de pe teritoriul Italiei. Oraşul deşi acum are şi o parte modernă, şi-a păstrat aproape neatins sufletul sub amprenta unui labirint de clădiri terasate cu străduţe înguste şi o arhitectură cumva aproape specifică nordului Africii. Tot aici puteţi vizita şi vechile caverne ce adăposteau mai de mult omul preistoric din această zonă.

Matera

Matera

Admiră satul tradiţional Trulli din Alberobello

Cu siguranţă pozele cu căsuţele acestea ciudate vă sunt poate familiare, poate unii dintre voi v-aţi şi întrebat de unde or fi? Ei bine, acestea sunt locuinţe se numesc Trullo ca datare vin din perioada secolului XIX şi sunt specifice acestei zone. O plimbare prin acest sătuc Trulli poate deveni magică iar magazinele de acolo vă vor impresiona laolaltă cu temperamentul cald şi imbietor al localnicilor.

Alberobello

Alberobello

Fă o baie în Marea Adriatică

Bari este un oraş port chiar pe malul mării iar pentru amatorii de răsfăţ la soare, briză şi scăldat poate fi un mare plus. Adăugaţi puţină diversitate concediilor de vară şi optaţi pentru destinaţii mai puţin cunoscute.

Port

Rasarit

Prinde un răsărit la mare sau o plimbare printre maslini

Întreaga zonă de sud a Italiei este un paradis al livezilor de măslini şi citrice. Livezile sunt parcă gândite pentru plimbări romantice iar pentru un plus de entuziasm riscaţi o trezire cu noaptea în cap pentru a prinde un răsărit impresionant.

Dacă stai deja pe gânduri și vrei mai multe detalii citește și ghidurile despre Alberobello, Matera și Bari. Ne vedem în Italia!

Din avion

    

Află mai multe despre aceste locuri minunate din Sudul Italiei pe blogul Prin Lume Prin Gânduri:


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers