Cinci lucruri pe care poţi să le faci în Sudul Italiei

Cinci lucruri pe care poţi să le faci în Sudul Italiei
 
 
Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »

Italia, aşa cum este prezentată în filme, aşa cum ţi-o imaginezi înainte să o cunoşti, aşa cum o regăseşti în povestirile prietenilor sau pe bloguri o poţi savura vizitând partea sudică, dincolo de marile oraşe, capitale ale modei sau repere de renume. Sudul Italiei ascunde surprize plăcute şi debordează de culoare la fiecare pas.

Vizitează Bari

Bari, clar, este un oraş al contrastelor. Centrul vechi care îmbracă ieşirea la mare are un aer boem plin de străduţe  strâmte, cotloane ce aşteaptă să le descoperi, monumente istorice şi piaţete care mai de care mai frumoase. Nu rata bucătăria italiană căci mâncarea aici este delicioasă iar restaurante cochete poţi găsi la tot pasul.

Bari

Descoperă Matera

Matera este una dintre cele mai vechi aşezări de pe teritoriul Italiei. Oraşul deşi acum are şi o parte modernă, şi-a păstrat aproape neatins sufletul sub amprenta unui labirint de clădiri terasate cu străduţe înguste şi o arhitectură cumva aproape specifică nordului Africii. Tot aici puteţi vizita şi vechile caverne ce adăposteau mai de mult omul preistoric din această zonă.

Matera

Matera

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »

Admiră satul tradiţional Trulli din Alberobello

Cu siguranţă pozele cu căsuţele acestea ciudate vă sunt poate familiare, poate unii dintre voi v-aţi şi întrebat de unde or fi? Ei bine, acestea sunt locuinţe se numesc Trullo ca datare vin din perioada secolului XIX şi sunt specifice acestei zone. O plimbare prin acest sătuc Trulli poate deveni magică iar magazinele de acolo vă vor impresiona laolaltă cu temperamentul cald şi imbietor al localnicilor.

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

Alberobello

Alberobello

Fă o baie în Marea Adriatică

Bari este un oraş port chiar pe malul mării iar pentru amatorii de răsfăţ la soare, briză şi scăldat poate fi un mare plus. Adăugaţi puţină diversitate concediilor de vară şi optaţi pentru destinaţii mai puţin cunoscute.

Port

Rasarit

Prinde un răsărit la mare sau o plimbare printre maslini

Întreaga zonă de sud a Italiei este un paradis al livezilor de măslini şi citrice. Livezile sunt parcă gândite pentru plimbări romantice iar pentru un plus de entuziasm riscaţi o trezire cu noaptea în cap pentru a prinde un răsărit impresionant.

Dacă stai deja pe gânduri și vrei mai multe detalii citește și ghidurile despre Alberobello, Matera și Bari. Ne vedem în Italia!

Din avion

    

Află mai multe despre aceste locuri minunate din Sudul Italiei pe blogul Prin Lume Prin Gânduri:

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.