Cinci insule de vacanţă în Croaţia

Cinci insule de vacanţă în Croaţia
 
 

Croaţia oferă o gamă variată de insule, care pot satisface absolut orice preferinţă: de la insule turistice, sporturi acvatice şi scufundări, până la insule izolate sau cu petreceri 24 din 24.

În sezon majoritatea insulelor sunt destul de aglomerate, la fel şi oraşele şi restaurantele, aşa că momentul ideal pentru a vizita Croaţia este sfârşitul lui august, începutul lui septembrie.

Destinaţie pentru cupluri: Vis

Insula Vis, Croatia

Vis este un refugiu ideal pentru o vacanţă în cuplu, deoarece găzduieşte numeroase golfuri în care aveţi toată intimitatea din lume, sunteţi numai voi şi natura.

Pe lângă numeroasele golfuri vă mai puteţi bucura de podgorii, palmieri, pini, măslini, oleandru, smochini, roscovi, duzi şi peste 300 de plante (ideale pentru întreţinere), fructe de mare şi vin.

Un restaurant care trebuie încercat este Stoncica Bay (un loc unde folosesc numai produse locale şi eco). Este condus de fraţii Lincir şi are vedere la un golf idilic.
Alte restaurante bune din Vis sunt Kantum, situat înspre capătul Kut al oraşului Vis, iar pentru o masă romantică recomandăm restaurantul  dendrologic cu palmieri din Villa Kaliopa (V Nazora 32, +385 21 711755) care oferă un decor magic.

În cealaltă parte a insulei poţi admira vechile bărci de pescuit din Komiza, aflate în sud-vestul insulei, poţi afla mai multe despre istoria militară sau poţi face snorkeling în apele de smarald din Golful Stiniva. Cu puţin noroc ai posibilitatea să vezi ţestoase şi delfini. 

Loc pentru relaxare: Mali Losinj

Insula Mali Losinj, Croatia

Insula Mali Losinj este situată în regiunea Kvarner, la nordul mării Adriatice. Cel mai facil poţi ajunge pe insulă cu feribotul de la Zadar. Mali Losinj face parte dintr-un arhipelag de 30 de insule mici. Culoarea mării din jurul insulei este de un verde incredibil. Datorită pădurilor şi a vegetaţiei de pe insulă este numită şi Insula Vitalităţii, ideală pentru persoanele care au nevoie de o pauză revigorantă.

Ca şi soluţie de cazare aveţi complexul de apartamente Klickovis aflat în centrul portului Mali Losinj. Nu rata nici Gradina Aromata aflată la marginea oraşului, unde un ghid îţi prezintă flora şi fauna insulei.

Un loc incredibil de frumos: Hvar

Insula Hvar, Croatia

Hvar este găzduit de un golf adăpostit de dealuri dens împădurite. Oraşul a fost fondat în anul naşterii lui Aristotel şi este un labirint de alei de piatră, de-a lungul căruia sau plimbat cândva şi Edward al VIII-lea şi Doamna Simpson.

În centrul oraşului poţi vizita castelul Tvrdalj, casa poetului Petar Hektorovic, care datează din secolul al XVI-lea, un iaz plin cu chefali şi o grădină rafinată. 

Dacă vrei să te alături mulţimii de petrecăreti fă o plimbare de 20 de minute cu autobuzul spre oraşul Hvar. Când te saturi de cântat, dansat, băut şi plimbat poţi vizita teatrul care a fost costruit în secolul al XVII-lea sau Arsenalul care datează din secolul al XIII-lea.

Cea mai bună alegere pentru natura ei sălbatică: Mljet (Sudul Dalmaţiei)

Insula Mljet, Croatia

De-a lungul secolelor, Mljet a fost ceva de genul unei gârle, densele pădurii amestecându-se cu lacurile sărate de culoarea smaraldului. De fapt, puţine lucruri semnificative s-au întâmplat aici.

Insula a prins viaţă odată cu venirea a unui grup de călugări benedicti italieni în anul 1151, care au construit o mănăstire Apulian – Romanesque pe o insuliţă aflată între două lacuri mai mari. Un alt eveniment important în vederea exploatării turistice şi popularizarea ei s-a petrecut în 1910 când a fost introdusă intenţionat o familie de mongoose pentru eradicarea populaţiei de şerpi din Mljet (fapt care s-a şi întâmplat).

În timp ce partea împădurită din vest este acum un Parc Naţional, coasta de est este o plajă încântătoare.

Cele mai bune petreceri pe plajă: Pag

Insula Pag, Croatia

Demult renumită pentru delicioasa Paski sir (branza Pag), facută din lapte de oaie, Pag încă mai este şi acum în topul Croaţiei la capitolul cluburi de vară pe plajă.

Din 2007 plaja Zrce, aflată în apropiere de Novalja, este singurul loc din ţară unde cluburile şi barurile sunt deschise 24 de ore pe zi. Zilele lungi de vară se sfârşesc cu petreceri pe plajă la Kalypso, Papaya si Aquarius. Acestea se transformă în adevărate cluburi dance după lăsarea întunericului, unde vin Dj internaţionali renumiti, cum ar fi Joe Montana, Tiesto sau Armand van Helden.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers