Chinezii îşi întorc zgârâie-norii cu susul în jos

Chinezii îşi întorc zgârâie-norii cu susul în jos
 
 

În mai puţin de doi ani, chinezii vor avea un resort de lux, de 19 etaje… sub pământ.

Intercontinental Shimao Shanghai Wonderland va avea 5 stele şi va fi construit într-o carieră de piatră, de 100 metri adâncime, 240 metri lungime şi 160 metri lăţime, aflată la Songjiang, mai exact, într-o suburbie rurală a oraşului Shanghai.

Clădirea principală va găzdui 380 de camere şi un restaurant subacvatic, pentru că actuala carieră de piatră va fi transformată într-un lac. Chiar şi câteva cascade naturale se vor vărsa în lacul de pe fundul gropii. Etajele vor fi construite în trepte, pe faţadă vor creşte plante, iar întreg resortul va fi înconjurat de 428.000 metri de spaţiu verde.

O singură noapte în Intercontinental Shimao Shanghai Wonderland va costa 300 de dolari, preţ dublul cerut faţă de alte hoteluri de lux din China.
Designul a fost creat de firma britanică Atkins, care a realizat şi celebrul hotel Burj Al Arab, din Dubai. Investiţia se ridică la peste 550 de milioane de dolari.

Intercontinental Shimao Shanghai Wonderland a primit deja premiul de cel mai bun proiect chinezesc de viitor!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers