Cheile Turzii: incursiune în inima naturală a României

Cheile Turzii: incursiune în inima naturală a României
 
 
 

Rezervaţia Naturală Cheile Turzii este una dintre cele mai frumoase comori din inima ţării noastre. Merită să o descoperi într-o plimbare în ţară, alături de alte numeroase obiective turistice din apropiere, precum oraşele Turda şi Cluj-Napoca şi frumoasa Salină Turda. O plimbare pe Cheile Turzii devine astfel o incursiune printre dealuri verzi şi stânci abrupte, izvoare şi râuri repezi.

Localizare şi câteva date

Cheile Turzii

Pentru a ajunge la Cheile Turzii este indicat să urmezi drumul de acces din DN 1, la ieşirea din Turda spre Alba Iulia, iar apoi să urmezi DN 75, Turda-Câmpeni. Din localitatea Mihai Viteazul se va ajunge la Cheia şi apoi la un drum forestier spre Cheile Turzii, moment în care poţi lăsa maşina în urmă, mai ales dacă nu este echipată corespunzător pentru acces montan.

De asemenea, se poate opta şi pentru ruta DN 1, Turda spre vest către Petreştii de Jos, sau de la ieşirea din oraşul Turda spre Alba Iulia, din sensul giratoriu, se urmează marcajul cruce roşie, pe Drumul Domnilor, timp de 2 ore, pentru a ajunge pe chei.

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

Defileul are o lungime totală de 1650 m, iar pereţii sunt înalţi de 250 m. Pentru cei care ajung aici, este important de notat faptul că rezervaţia naturală are reguli stricte de vizitare, ceea ce înseamnă că nu este indicat să te abaţi în afara potecilor marcate şi sunt interzise activităţi precum: pescuitul, vânătoarea, camparea, scăldatul şi păşunatul.

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »

De ce să vizitezi Cheile Turzii

Cheile Turzii

Cheile Turzii sunt marcate de o mulţime de trasee turistice pe care le poţi alege pentru plimbările tale pe jos sau cu bicicleta. În funcţie de cât timp ai la dispoziţie şi de antrenamentul pentru drumeţii montane, poţi alege trasee mai lungi sau mai scurte pentru a explora cheile şi atracţiile din interiorul lor.

Pentru o plimbare de 2-3 ore, poţi alege traseul cruce roşie, cu pornire din sensul giartoriu Piaţa Romană din Turda, spre Dealul Hodiniş şi Cabana Cheile Turzii. De aici, poţi alege mai departe un alt traseu, tot de 2-3 ore, urmând marcajul cu triunghi galben, spre Izvorul Popii, Valea Arienilor, Ciucaş şi Cascada Ciucaş, unde vei desoperi şi o zonă perfectă pentru picnic şi scăldat la ieşirea din chei.

Pentru cei mai aventuroşi, sunt disponibile şi trasee mai lungi de 4-5 ore, precum Circuitul Crestelor Cheilor, marcat cu punct roşu şi care străbate ambii versanţi ai cheilor, sau Cabana Cheile Turzii – Cabana Buru, marcat cu triunghi roşu, sau chiar de 10 ore, aşa-numitul Drumul Secuilor, ce porneşte de pe Cheile Turzii spre satul Tureni şi ajunge până în Cluj-Napoca, marcat cu bandă roşie.

Ai vizitat Cheile Turzii? Ce alte chei din România ai mai recomanda pentru o evadare în natură?

   

Citeşte şi: Descoperă România: 5 chei spectaculoase pe care merită să le parcurgi.

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.