Cheile Nerei, un loc in care te intorci in timp

Cheile Nerei, un loc in care te intorci in timp
 
 

Cu toate ca drumul pana acolo (din Valcea) si faptul ca nu prea sunt locuri de campat la indemana oricarei garde la sol (la masina :)) este un loc poate printre putinele (si am fost in multe locuri din Romania) unde sincer TE INTORCI IN TIMP. Uiti de tot ceea ce este "orasenesc si cotidian". Parca si timpul trece altfel tot ceea ce conteaza aici in oras acolo nu mai AU nici o semnificatie. Esti doar tu si natura in cea mai apropiata stare de starea ei initiala, curata, reala nu poze. Te inconjoara o liniste care spre deosebire de alte locuri nu este apasatoare, zgomotoasa (persoanele care o stiu o stiu celorlalte o sa li se para o absurditate).

Ce anume are deosebit Cheile Nerei?

Toata. Cheile Nerei strabatute pe jos sunt un traseu DE FACUT ODATA IN VIATA, de la ses si campii cultivate de locuitorii zonei cu porumb si pomi fructiferi la dealuri cu grohotisuri,poteci impadurite, izvoare mai reci si clare ca in povesti (asta unde ceilalti vizitatori nu au lasat celebrele PET de bere de 2,5L nu ma pot abtine sa nu amintesc si de aceste specimene) DAR DIN FERICIRE cred ca datorita zonei nu prea accesibile nu sunt dese. Si piatra coroanei este Lacul Dracului cu o apa (care trebuie vazuta ca si culoare) nu poate fi descrisa si a legendei care inconjoara acest lac spusa direct de la locuitorii acelor locuri la lumina lanternei (ca fiind rezervatie naturala) nu ai voie sa faci focul unde vrei si unde te taie gandul.

Cui ai recomanda sa viziteze Cheile Nerei?

Drumul de la primul sat din apropierea Cheilor care apropo este un sat unde timpul nu exista sau daca exista s-a oprit acolo,drumul forestier care daca ai o masina cu o garda joasa ia o pe JOS, locul unde am campat la un satean de acolo la vreo 3 km de lac (inainte nu aveam cum sa merg cu masina) si cam tot ceea ce te inconjoara 360 de grade.

Ce te-a impresionat cel mai mult la Cheile Nerei?

In afara de lac si de deflieul propriu zis nu sunt muzee, carciuni, baruri, cluburi, mall uri :)) Esti doar tu si natura. M-au impresionat oameni locurilor, notiunea lor de viata si cum aceasta s-a schimbat cand au ajuns si stabilit acolo. Personal am stat de vorba cu o persoana care a recunosut ceva care nu gasesti la multe persoane si mai ales cu asa seninatate si deschidere si anume: raspunsul la intrebarea de ce stai aici in creierul muntilor? Raspunsul la aceasta intrebare va las sa il gasiti voi.

Da cateva ponturi celor care doresc sa viziteze Cheile Nerei

Masina sa aiba garda la sol maricica Loganul este excelent, pe internet (google maps,map 24) scrie ca exista un camping (loc de campare cu cortul) pe care eu personal nu l-am gasit, drumul era prea deteriorat format in principal din piatra cu colturi ascutita,si care are doar o singura "banda" si daca dai de altcivea de comun acord dai sau da dupa caz cu spatele dar nu mult cateva sute de metri pana la un refugiu. Mancarea la pachet, nu prea sunt locuri de facut focul dar toate astea sunt compensate prin imagini si amabilitatea localnicilor. Personal am campat la cineva in "curte" care de fapt era cat vezi cu ochii, paduri, dealuri, raul chiar trecea pe la el prin curte. Mancare, tigari si bautura dupa caz DOAR SI NUMAI LA PACHET.( sau te intorci vreo 20 km pana la primul magazin satesc)

Prin acest articol doresc şi eu să adaug un motiv la campania 499 de motive să fii turist în România organizată împreună cu agenţia de turism Turist Center. Împreună trebuie să promovăm frumuseţea ţării noastre România!

Numele meu este Vlad R si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Poze din Cheile Nerei

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers