Cetatea Rasnov, un stejar care a castigat lupta cu timpul si istoria zbuciumata a Romaniei

Cetatea Rasnov, un stejar care a castigat lupta cu timpul si istoria zbuciumata a Romaniei
 
 

Cetatea Rasnov impresioneaza prin pozitionarea ei pe un deal stancos, la o inaltime considerabila, fiind inconjurata de padure si jucand rolul unui strajer ce a castigat lupta cu timpul si istoria zbuciumata a tarii noastre.

Cetatea a avut de la bun inceput rol de aparare atat a Rasnovului cat si a asezarilor din jur. Aceasta fortificatie surprinde prin dispunerea ei pe acel deal, de unde pare de neinvins si inatacabila. Cand o privesti ai impresia ca in spatele zidurilor se afla oameni care vegheaza la bunastarea si linistea celor din zona.
Este prima cetate medievala pe care am vizitat-o si pot spune ca nu a incetat sa ma uimeasca, aici descoperind o priveliste nemaipomenita si un personaj interesant care pare desprins din timprui medievale, acesta fiind ultimul strajer al cetatii ramas sa spuna povestea unui secol ce a marcat istoria tarii noastre.

Interiorul cetatii pastreaza amprentele timpului si istoriei, mare parte din zidurile interioare fiind daramate, in schimb aici a ramas intacta fantana construita de doi prizonieri turci in decursul a saptesprezece ani in schimbul promisiunii ca vor fi lasati sa plece si o parte din incaperile vechii cetati. Astfel, legenda spune ca in timpul unui asediu râşnovenii au pus doi prizonieri turci sa sape o fantana in mijlocul cetatii si i-au asigurat ca odata ce au terminat fantana vor fi eliberati. Prizonierii au sapat fantana timp de 17 ani timp in care au scris versete din Coran pe peretii acestuia (vizibile si azi). Soarta lor nu este clara unii spun ca ar fi fost lasati sa plece iar altii ca ar fi fost executati dupa terminarea fantanii.

In prezent Cetatea Rasnov este restaurata si poate fi vizitata existand un restaurant si o gama larga de servicii turistice fiind un exemplu pozitiv in ceea ce priveste restaurarea si intretinerea cetatilor din Transilvania.

Ce anume are deosebit Cetatea Rasnov?

Ceea ce este foarte interesant aici este legat de privelistea pe care o ofera dispunerea cetatii pe acest deal ce domina intreaga zona a Rasnovului. Cand te gasesti pe unul dintre zidurile cetatii ce iti ofera posibilitatea sa vezi de jur imprejur toata frumusetea depresiunii Brasovului si Tara Barsei te simti stapan peste tot si toate. De aici se pot vedea localitatile din apropiere dar si muntii ce par sa salute privitorii cu piscurile lor semete.

Cui ai recomanda sa viziteze Cetatea Rasnov?

As recomanda acest loc tuturor celor dornici sa viziteze un monument istoric atat de important si impunator ca Cetatea Rasnovului , iubitorilor de istorie, dar si celor carora le place sa mearga cu cortul. O data ajunsi aici veti constata ca dispuneti de tot ce este necesar unui turist in cautare de cunoastere, relaxare, distractie dar si informare. Conditiile de cazare sunt numeroase (hoteluri, pensiuni, cort), restaurante peste tot si o priveliste extraordinara ce ar uimi si pe cel mai sceptic turist.

Ce te-a impresionat cel mai mult la Cetatea Rasnov?

Cel mai mult mi-a placut curtea interioara unde s-au pastrat cel mai bine cateva din incaperile cetatii , tot aici gasindu-se si fantana adanca de 146 metri construita de doi prizonieri turci carora li se promisese libertatatea in schimbul construirii acestui monument istoric. In a ceste incaperi se afla o parte din stampele vremii si mai nou, au fost aranjate si boutique-uri de unde pot fi cumparate tot felul de suveniruri si maruntisuri.

Cetatea este un muzeu ce isi spune povestea tuturor celor care trec de portile sale si tuturor celor care vor sa admire ceva frumos.

Da cateva ponturi celor care doresc sa viziteze Cetatea Rasnov

Dupa ce ati intrat in orasul Rasnov, va trebui sa ajungi pe Bulevardul Unirii, pentru ca de aici, urcand in serpentine, sa popositi dupa circa 15 minute la portile cetatii. Chiar de la intrare, poti admira intinderea sesului Barsei si crestele Muntilor Baiului si Bucegi. Drumul este practiabil si cu masina, la baza cetatii existand si o parcare cu plata. La baza cetatii se poata face cazare si cu cortul aici existand un campus unde turistii isi pot instala cortuirle sau chiar van-urile intr-un spatiu special amenajat. Acest loc este doata cu bucatarie in aer liber, dusuri cu apa rece si calda, si mai aveti si posibilitatea de a va caza la casute. La cetatea se poate urca cun un trenulet tras de un tractor, biletul fiind foarte ieftin. Sau mai puteti alege si mersul pe jos care nu dureaza foarte mult. 

Veti gasi cazare si la locuitorii din Rasnov la o multime de pensiuni frumos amenajate iar in ceea ce priveste mancarea, aveti la dispozitie multe restaurante cu o mancare nemaipomenita.

Prin acest articol doresc şi eu să adaug un motiv la campania 499 de motive să fii turist în România organizată împreună cu agenţia de turism Turist Center. Împreună trebuie să promovăm frumuseţea ţării noastre România!

Numele meu este Mihalceanu Daniela si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Poze din Cetatea Rasnov

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers