Cetatea Râșnov şi Rockstadt Extreme Fest 2015 - două motive de vacanţă în inima ţării

Cetatea Râșnov şi Rockstadt Extreme Fest 2015 - două motive de vacanţă în inima ţării
 
 

Cetatea Râșnov este situată pe drumul Brașov - Rucăr - Câmpulung și este una dintre cele mai bine păstrate cetăți din Transilvania, datând din sec. 14 (Prima mențiune a cetății datează din anul 1335).

Cetatea Râșnov are un stil arhitectonic simplu, asemănător cu cel al caselor obișnuite, adaptat cerințelor de fortificare. Cetatea este construită din piatră și cărămidă legate prin mortar, iar zidurile și turnurile sunt acoperite cu țiglă, pentru a preveni incendiile. Cetatea este formată din doua curți: exterioară și interioară. În curtea exterioară erau adăpostite animalele, iar în curtea interioară se găseau casele locuitorilor care erau folosite ca adăposturi în timpul asediilor.

Singura dată când cetatea a fost nevoită să capituleze a fost în anul 1612, aceasta fiind ocupată de Gabriel Bathory, principele Transilvaniei.

Cetatea găzudiește muzeul de artă feudal în care sunt expuse armuri, arme, galerii, mobiler de epocă și porturi specifice secolului.

Cetatea Rsnov

Obiective Turistice în apropiere

Cheile Râşnoavei
Sau Cheile Râșnovului reprezintă o destinație perfectă pentru o plimbare relaxantă în mijlocul naturii sau pentru practicarea sporturilor montane (bungee-jumping, coborâri în rapel, ATV, cățărări)

Castelul roman de la Cumidava
Sau “Cetatea de pământ” este amplasat pe terasa mijlocie a râului Bârsa, la aproximativ 4km de Râșnov și a fost descoperit în anul 1856. Acesta a fost construit la începutul stăpânirii romane pentru a supraveghea căile de acces în munții Țara Bârsei.

Biserica evanghelică Sfântul Matias
Biserica Sfântul Matias este o construcție fortificată în stil gotic ce datează din scolul XIV. Aceasta a fost construită inițial în stilul unei bazilici romanice, fiind fortificată ulterior în stil gotic. În prezent, biserica evanghelică este cel mai important loc al memoriei comunității săsești locale. Aici se găsesc lespezile comemorative ale unor pastori însemnați din secolele XVII-XVIII, o copie dupa Cina cea de Taină a lui Leonardo Da Vinci, orga de la 1781, însemne ale breslelor, bazinul de botez de la anul 1854 și steme ale Râșnovului vechi.

Biserica ortodoxă cu cimitirul eroilor
A fost construită în anul 1384 și găzuiește un mic muzeu.

Case săsești vechi
Pe multe dintre străzile Râșnovului se găsesc case cu o vechime de 100-200 de ani.

Rockstadt Extreme Fest
Cel mai așteptat festival de metal din România, ajuns deja la a treia ediție. Acesta se desfășoară pe terenul de biatlon din Râșnov.

Rockstadt Extreme Fest 2015

Rockstadt Extreme Fest

Rockstadt Extreme Fest, cel mai așteptat festival de metal din România, ajuns deja la a treia ediție, se va desfășura în perioada 12-15 august, la baza cetății Râșnov, înconjurat de pădure și munți.

La fel ca și în alți ani, Rockstadt Extreme Fest își întâmpină publicul cu peste 45 de formații de talie internațională și națională pe parcursul a patru zile de festival. Prețul uni bilet este de 45 de Euro (la intrare), acesta putând fi achiziționat în prealabil la prețuri mai mici.

Pe lângă muzică bună și oameni prietenoși, participanții la festival vor putea să se bucure de o zonă de sporturi urbane în perimetrul festivalului, "The Adventure Metal Park", care va oferi tiroliană, tir cu arcul, trambulină elastică, concurs Beer Mile, concurs de alergat cu sacul, caricaturi și face painting și un panou de escaladă.

De asemena, va exista un cinema outdoor, realizat în colaborare cu "Dracula Film Fest". Participanții vor mai putea să se bucure de plimbări prin natură sau de atracțiile mai sus menționate.

Nu în ultimul rând, se vor organiza concursuri de lupte între cavaleri medievali care se vor desfășura sub ochii tutoror participanților, iar cei mai curajoși vor putea provoca cavalerii la luptă.

Line-up

AT THE GATES (Suedia), MOONSPELL (Portugalia), BIOHAZARD (SUA), ENSIFERUM (Finlanda), ENSLAVED (Norvegia), COMBICHRIST (SUA), MARDUK (Suedia), KATAKLYSM (Canada), BRUJERIA (Mexic), TAAKE (Norvegia), NE OBLIVISCARIS (Australia), WHITE WALLS (România), KRISIUN (Brazilia), BE'LAKOR (Australia), SUICIDAL ANGELS (Grecia), VULTURE INDUSTRIES (Norvegia), DIRTY SHIRT (România), DOWNFALL OF GAIA (Germania), HARAKIRI FOR THE SKY (Austria), JINJER (Ucraina), ROADKILLSODA (România), MINDTHREAT (Grecia), FLESHWORLD (Polonia), TACIT FURY (Rusia), CARONTE (Italia), ABIGAIL (România), SEDNA (Italia), THE FADING (Israel), THE THIRTEENTH SUN (România), ARGUS MEGERE (România), TIARRA (România), HOLY MOTORS (România), TRANSCEATLA (România), PINHOLES (România), SCARS OF A STORY (România), CLITGORE (România), CRIMENA (România), BLACKSHEEP (România), ROPEBURN (România) + The Drum Stage Project.

Cazare

Cazarea pentru Rockstadt Extreme Fest se face la cort și este gratuită pentru toți participanții la festival. Campingul este dotat cu toate facilitățile necesare: toalete, dușuri cu apă caldă și puncte de vânzare (mâncare, apă, băuturi, cafea etc.). Pentru cei ce nu dețin un cort, organizatorii oferă posibilitatea închirieii acestuia la fața locului. De asemenea va exista un punct de asistență tehnică, pentru cei care au nevoie de ajutor în ridicarea cortului, iar paza va fi asigurată la accesul în zona campingului.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers