Cetatea Râşnov – o incursiune în Evul Mediu

Cetatea Râşnov – o incursiune în Evul Mediu
 
 

Dacă îţi place istoria, mai ales cea legată de Evul Mediu, şi/sau rockul Smile, atunci Cetatea Râşnov este următoarea ta destinaţie de vacanţă. Anul trecut, la Rockstadt Extreme Fest, ne-am bucurat nu numai de muzică şi de un festival în aer liber, ci şi de posibilitatea de a explora Cetatea Râşnov.

Despre Cetatea Râşnov

Datând din sec. 14, Cetatea Râşnov este de origine medievală şi a fost construită peste locul în care se afla cetatea dacică Cumidava. La construcţia iniţială, numită Cetatea de jos şi construită de saşi, s-au adăugat în timp peste 80 de locuinţe, ce au format Cetatea de sus, devenind astfel o cetate locuită şi un spaţiu de tip semiurban, ce includea şi o şcoală, o fântână şi o capelă.

Cetatea Râşnov şi-a pierdut în timp rolul militar activ, acela de a proteja şi a supraveghea graniţele Transilvaniei. Din secolul 18, locuitorii s-au retras în vatra actuală a localităţii Râşnov, cetatea şi fortificaţiile sale rămânând părăsite în ruină.

Cetatea Rasnov

Cetatea Râşnov de azi

Astăzi, Cetatea Râşnov a trecut prin câteva procese de restaurare şi a devenit din nou un loc atractiv pentru turişti. Aici poţi admira un monument al trecutului, exemplar pentru stilul de construcţie urban al Evului Mediu. Printre cele mai importante construcţii din interior se numără turnurile de observaţie, cu numele lor specifice (Turnul Bathory, Turnul pentagonal, Turnul gotic, Turnul armelor şi Turnul triunghiular), Capela de jos, Capela de sus, Fântâna, Barbacana mică şi Barbacana mare.

În plus, cetatea este locul de desfăşurare a numeroase evenimente de-a lungul anului, în care turiştii se pot şi distra, pe lângă explorarea zidurilor cetăţii şi a interioarelor acestora. Există o mulţime de standuri cu suveniruri şi costume medievale de închiriat, dar şi colţuri de activităţi cu aer medieval, precum tir cu arcul sau aruncarea de topoare. Laughing

Tir cu arcul la Cetatea Rasnov

Poze deosebite de la Cetatea Râşnov


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers