Cetatea Râşnov – o incursiune în Evul Mediu

Cetatea Râşnov – o incursiune în Evul Mediu
 
 
 

Dacă îţi place istoria, mai ales cea legată de Evul Mediu, şi/sau rockul Smile, atunci Cetatea Râşnov este următoarea ta destinaţie de vacanţă. Anul trecut, la Rockstadt Extreme Fest, ne-am bucurat nu numai de muzică şi de un festival în aer liber, ci şi de posibilitatea de a explora Cetatea Râşnov.

Despre Cetatea Râşnov

Datând din sec. 14, Cetatea Râşnov este de origine medievală şi a fost construită peste locul în care se afla cetatea dacică Cumidava. La construcţia iniţială, numită Cetatea de jos şi construită de saşi, s-au adăugat în timp peste 80 de locuinţe, ce au format Cetatea de sus, devenind astfel o cetate locuită şi un spaţiu de tip semiurban, ce includea şi o şcoală, o fântână şi o capelă.

Cetatea Râşnov şi-a pierdut în timp rolul militar activ, acela de a proteja şi a supraveghea graniţele Transilvaniei. Din secolul 18, locuitorii s-au retras în vatra actuală a localităţii Râşnov, cetatea şi fortificaţiile sale rămânând părăsite în ruină.

Cetatea Rasnov

Cetatea Râşnov de azi

Astăzi, Cetatea Râşnov a trecut prin câteva procese de restaurare şi a devenit din nou un loc atractiv pentru turişti. Aici poţi admira un monument al trecutului, exemplar pentru stilul de construcţie urban al Evului Mediu. Printre cele mai importante construcţii din interior se numără turnurile de observaţie, cu numele lor specifice (Turnul Bathory, Turnul pentagonal, Turnul gotic, Turnul armelor şi Turnul triunghiular), Capela de jos, Capela de sus, Fântâna, Barbacana mică şi Barbacana mare.

În plus, cetatea este locul de desfăşurare a numeroase evenimente de-a lungul anului, în care turiştii se pot şi distra, pe lângă explorarea zidurilor cetăţii şi a interioarelor acestora. Există o mulţime de standuri cu suveniruri şi costume medievale de închiriat, dar şi colţuri de activităţi cu aer medieval, precum tir cu arcul sau aruncarea de topoare. Laughing

Tir cu arcul la Cetatea Rasnov

Poze deosebite de la Cetatea Râşnov

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.