Cetatea Orgame, un loc ideal in care sa-ti aduni gandurile

Cetatea Orgame, un loc ideal in care sa-ti aduni gandurile
 
 

Am ales ca obiectiv turistic Cetatea Orgame. Este un loc surprinzator de linistit, loc in care se imbina linistea fostului oras greco-roman cu linistea valurilor lacului Razim. Cetatea a fost mentionata de izvoarele istorice inca din secolul VI -V i.e.n, iar primele sapaturi in cetate au inceput in anul 1926 unde au fost scoase la iveala primele ziduri si ceramica.

Ce anume are deosebit Cetatea Orgame?

Construit pe o stanca, orasul are o priveliste minunata. Poti vedea la un moment dat cum se imbina lacul cu cerul si cu campul. Totul pare de vis dimineata cand ceata se ridica si panzele de paianjeni de pe frunze stralucesc ca intr-o poveste. Este un loc linistit in care poti sa iti aduni gandurile si sa te gandesti ca totul are un sens cand vezi minunatiile de seara.

Cui ai recomanda sa viziteze Cetatea Orgame?

Acest loc as recomanda tuturor persoanelor care stiu sa aprecieze linistea si iesitul cu cortul. Poti despacheta bagajele chiar in fata lacului, unde vei vedea seara luna cum se reflecta in lac. Consider ca poti sa te regasesti in liniste, sa fugi de galagia orasului si sa stai linistit la un foc de tabara, sa vezi un alt de stil de viata din apropierea Cetatii, unde se gaseste comuna Jurlovca.

Ce te-a impresionat cel mai mult la Cetatea Orgame?

M-a impresionat totul. M-am plimbat de-a lungul lacului, sub stancile pe care este construit orasul si ai impresia ca esti in alta lume. Stuful si vietuitoarele ce isi contruiesc cuibul in el, pasarile ce zboara incet deasupra lacului,sansa de a sta in acel loc in care a existat o populatie ce s-a descurcat fara tehnologia zilei de azi, sansa de a vizita cetatea si sa vezi cum erau construite casele dau acestui loc o minunatie aparte.

Da cateva ponturi celor care doresc sa viziteze Cetatea Orgame

Cetatea este situata in apropierea comunei Jurilovca, judetul Tulcea unde gasesti cam tot. Mancarea specifica este borsul de peste lipovenesc unde te vor servi oameni amabili. Cazarea se poate face la pensiunea satului , la motel sau la micii intreprinzatori. Daca iti place sa traiesti in natura, poti sa stai cu cortul la marginea lacului Razim.

Prin acest articol doresc şi eu să adaug un motiv la campania 499 de motive să fii turist în România organizată împreună cu agenţia de turism Turist Center. Împreună trebuie să promovăm frumuseţea ţării noastre România!

Numele meu este Eric Victor si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Poze din Cetatea Orgame

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers