Cetatea Neamtului - ziduri ce tremura la amintirea trecutului lor

Cetatea Neamtului - ziduri ce tremura la amintirea trecutului lor
 
 
 

Cetatea Neamtului - ziduri ce tremura la amintirea trecutului lor, o cetate care are propria ei poveste. Aceasta este situata in Nord-estul Judetului Neamt si sta marturie a sistemului de aparare al romanilor din vremurile lui Stefan cel Mare. Este un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat daca va aflati prin zona orasului Targu Neamt.

Ce anume are deosebit Cetatea Neamtului ?

De ce aceasta cetate este unica in felul ei? Deoarece este asezata strategic, se vede toata Valea Ozanei de sus, de la Belvedere. In al doilea rand, azi este un veritabil muzeu, o reinoire a aspectelor vietii la cetate din istoria romanilor. Fiecare detaliu al cetatii este pus in valoare. Si nu degeaba s-a facut acest lucru, ci pentru a scoate in evidenta iscusinta neamului nostru in materie de organizare, atunci, in vremuri stravechi, cand nu exista asa de multa tehnologie.

Cui ai recomanda sa viziteze Cetatea Neamtului ?

As recomanda in primul rand copiilor care la scoala invata istorie, insa aici o pot intelege mult mai bine, cu ajutorul personajelor din ceara prezentate la aceasta cetate-muzeu. In al doilea rand, recomand aparatorilor patriei noastre, pentru a isi intari sentimentul de patriotism. Si nu in ultimul rand, recomand tutoror oamenilor- faptul ca ne invita sa avem rabdare sa urcam acel drum abrupt spre cetate, spre a putea intelege respectul datorat stramosilor nostri.

Ce te-a impresionat cel mai mult la Cetatea Neamtului ?

De mic copil am vizitat aceste ziduri, neschimbare de trecerea timpului. Iar acum am redescoperit cetatea, care a reusit sa mentine vie imaginatia mea cu privire la cei care au fost acolo. M-a impresionat cel mai mult structura administrativa a camerelor, precum si podul spre cetate. De frumusetea imprejurimilor ramai oricum marcat. Prin urcarea drumului la cetate, parca retraiesti istoria romanilor. E impresionant cum au putut realiza o asemenea cetate care a rezistat atator ani de zile.

Da cateva ponturi celor care doresc sa viziteze Cetatea Neamtului

Urcarea se porneste de la Casa Arcasilor din Targu Neamt. Drumul este asfaltat insa destul de abrupt. Cetatea se vede si de jos, e o oaza de lumina in varful muntelui. Cel mai placut si mai sigur este sa urci panta pe jos. Insa la fel de bine, se poate urca si cu masina personala. Mijloace de transport pana la ea nu sunt deoarece traseul este de dificultate scazuta.

Prin acest articol doresc şi eu să adaug un motiv la campania 499 de motive să fii turist în România organizată împreună cu agenţia de turism Turist Center. Împreună trebuie să promovăm frumuseţea ţării noastre România!

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

Numele meu este Ivanov Ecaterina si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Poze din Cetatea Neamtului

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 
Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.