Cetatea Alba-Iulia este mandria Ardealului

Cetatea Alba-Iulia este mandria Ardealului
 
 

Cetatea Alba-Iulia, merita vizitata, istoria Ardealului, istoria noastra a romanilor nu trebuie uitata. Am ales acest obiectiv deoarece este mandria Ardealului, este mandria romanilor, este mandria mea, este istoria pe care nu o vom uita niciodata, este marea sarbatoare a romanilor din 1 Decembrie pe care politicienii din pacate au cam mutat-o la Bucuresti uitand semnificatia mareata a UNIRII....AM ALES Cetatea pentru ca ma reprezinta, pentru ca este in orasul si judetul meu, este in sufletul si inima mea. Sper ca prin alegerea mea sa pot atrage cat mai multi turisti , sa trag un semnal de alarma catre romani sa nu-si uite frumusetile patriei si abia apoi sa vada meleagurile altor tari.

Ce anume are deosebit Cetatea Alba-Iulia?

Schimbul de garda este unic in Romania. Salvele de tunuri aduc aminte romanilor si ii teleporteaza in timp facandu-i sa traiasca acele clipe ale unirii intregului neam romanesc. Fortificatiile nu le gasesti in prea multe locuri, amplasarea cetatii si portile sale arata cum aparau intreg orasul in timpul asupririi. Superbele exemplare de cai va ajuta prin echitatie la o tinuta corecta. Restaurantele medievale pregatesc mancaruri traditionale, muzeul , biblioteca, Bisericile sunt obiective turistice istorice.

Cui ai recomanda sa viziteze Cetatea Alba-Iulia?

Tuturor romanilor si strainilor le recomand vizitatrea cetatii, a orasului si a minunatului meu Ardeal. Am putea atrage turistii straini punand Romania pe o lista a tarilor frumoase si nu denigrate de catre cei care nu cunosc decat prostituatele si cersetorii, hotii si criminalii care merg dincolo si ne fac tara de minune

Ce te-a impresionat cel mai mult la Cetatea Alba-Iulia?

Istoria si mandria deoarece sunt din acest loc mirific. Cetatea este mandria Ardealului, este simbolul Marii Uniri a intregului neam romanesc. Este istoria mea a stramosilor si urmasilor mei, este frumusetea patriei pentru care s-a luptat bunicul si strabunicul meu in razboaie.
Zidurile care au rezistat atator lupte si intemperii , portile care inchid orasul in minunata cetate au o arhitectura greu de descris in cuvinte dar mareata in fata ochilor vizitatorilor.

Da cateva ponturi celor care doresc sa viziteze Cetatea Alba-Iulia

Cetatea bastionara din Alba Iulia a fost ridicata intre anii 1714-1738.Puteti incepe calatoria in istorie prin Traseul celor Trei Fortificaţii intrand pe POARTA I a Cetăţii Bastionare de tip VAUBAN “ALBA CAROLINA” , apoi ajungeti la Grajdurile de cavalerie care sunt un centru de echitaţie, la Catedrala Reîntregirii Neamului, Caterala romano-catolică Sfântul Mihail, din sec. XIII, Sala Unirii, Clădirea Bibliotecii Batthyaneum care adăposteşte un observator astronomic în turnul fostei mănăstiri trinitariene, un mic muzeu cu o colecţie numismatică şi câteva piese arheologice.

Obeliscul lui “Horea, Cloşca şi Crişan” este edificiul închinat memoriei celor trei conducători ai răscoalei ţărăneşti din 1784 şi este un simbol al luptei împotriva inechităţilor sociale, Sala Unirii , Muzeul Unirii prezintă publicului o colecţie impresionantă de exponate. Biciclete pe patru roţi sunt la dispoziţia vizitatorilor Cetăţii Alba Iulia. Restaurante medievale, terase cu specific istoric, sunt cateva din obiectivele acestei frumuseti cu care ma mandresc. Este considerata Cetate-Simbol A Marii Uniri a Românilor.

Schimbul de garda de la ora 12 atrage turistii, iar salvele cu tunuri sunt unicate. Merita vizitata Cetatea sufletului meu pe care nu am putut sa o descriu prea mult deoarece cuvintele nu spun totul.....dar ochii pot admira trecutul nostru al romanilor.
Va invit si pe pagina de Facebook a Cetatii Alba Iulia

Prin acest articol doresc şi eu să adaug un motiv la campania 499 de motive să fii turist în România organizată împreună cu agenţia de turism Turist Center. Împreună trebuie să promovăm frumuseţea ţării noastre România!

Numele meu este Baidoc Mihaela Susana si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Poze din Cetatea Alba-Iulia

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers