Cetatea Alba Carolina – locul formării României

Cetatea Alba Carolina – locul formării României
 
 

Nu știu dacă multe persoane știu de existența acestei cetăți, dar e de știut că aceasta este locul în care Transilvania, Țara Românească și Moldova au reușit să se unească pentru a se numi, într-un final, România.

Cetatea Alba Carolina este cetatea cu cea mai mare importanță istorică și cred că aceasta ar trebui să se afle pe planul dumneavoastră de vacanță.

Cetata Alba Carolina

Aceasta prezintă multe locuri minunate ce te ajută să te întorci în istoria țării, dar și mai mult, să o trăiești pe viu.

Poarta a III-a poate fi considerată una dintre emblemele cetății, fiind chiar cea mai spectaculoasă, cetatea având în total 6 porți. Odată ce ai ieșit pe aceasta poartă, frumusețea este completată cu priveliștile ce o înconjoară.

Poarta a 3-a Alba Carolina

Cetatea de la Alba Iulia

Sala Unirii

Cu toții știm că Marea Unire a avut loc în 1918 la Alba Iulia, mai exact, în fostul cazinou militar. Acest loc reușește să te introducă cu adevărat în istoria României, este locul în care simți cu adevărat mândria de a fi român. Locația prezintă și o "Carte de Onoare" în care îți poți exprima sentimentele care te-au cuprins în momentul în care ai pătruns în Sala Unirii.

Sala Unirii

Sala Unirii - interior

Biserica Ortodoxă (Biserica Încoronării)

Nu este o simplă biserică în care au loc doar slujbele duminicale, este locul în care a avut loc ceremonia de încoronare a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria ca suverani ai României Mari .

Biserica Incoronarii

Alături de Biserica Ortodoxă se află și Biserica Catolică, locul în care se află mormântul lui Iancu de Hunedoara, considerat cel mai mare voievod al Transilvaniei, el fiind și tatăl regelui maghiar Matei Corvin.

Biserica Catolica Alba Carolina

Dacă doriți cu adevărat să simțiți istoria României, vă recomand să vizitați Cetatea Alba Carolina, locul unde istoria se poate resimți mai ales pe pasajele vechi care aduc aminte de Marea Unire a României.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers