Cesky Krumlov - bijuteria medievală a Cehiei

Cesky Krumlov - bijuteria medievală a Cehiei
 
 

Cesky Krumlov este unul dintre cele mai frumoase orașe din Cehia, la 180 de km distanță de Praga şi la 200 km faţă de Viena, care a rămas neschimbat încă din secolul al XVIII-lea. Tocmai de aceea, se află pe lista patrimoniului mondial UNESCO și este o destinație minunată, pe care vă recomandăm să o alegeți într-o vizită în Cehia, mai ales dacă sunteți pasionați de cultura medievală și vă doriți câteva zile de liniște, într-un loc pitoresc.

Cesky Krumlov - un oraș-bijuterie, rămas neschimbat

Orașul Cesky Krumlov se află în sud-vestul Cehiei și denumirea sa se poate traduce ca "luncă sinuoasă", datorită cursului râului Vltava din zonă. Construcția orașului a început în secolul al XIII-lea, fiind transformat într-un centru de comerț al Boemiei. Majoritatea clădirilor orașului sunt construite în stil gotic, renascentist și baroc, centrul vechi al orașului aflându-se chiar la bucla râului sub formă de potcoavă, iar castelul-simbol al orașului se află pe celălalt mal al Vltavei.

Cesky Krumlov are o cultură și o istorie extrem de bogate. Chiar dacă acesta a trecut prin numeroase inundații, războaie și bătălii, în diverse perioade ale istoriei, orașul a fost refăcut de fiecare dată, iar acum a ajuns o bijuterie a Cehiei. Aici se organizează anual o multitudine de evenimente, care celebrează specificul regiunii, precum Festivalul Trandafirilor cu Cinci Petale și festivalurile cu tematică medievală. Poți găsi AICI câteva locuri de cazare pe care noi ți le recomandăm.

Atracții turistice medievale minunate

Pe lângă centrul vechi și albia râului Vltava, cu podurile sale fermecătoare, mai există numeroase atracții care pot fi vizitate aici. Castelul Krumlov a fost construit în anul 1240 de o puternică ramură a familiei Rosenberg și a fost ocupat de membrii familiilor nobile Rosenberg, Eggenberg şi Schwarzenberg, până în anul 1950, când a fost predat statului și apoi numit monument național, câțiva ani mai târziu.

Castelul Krumlov este unul dintre cele mai frumoase castele ale Europei, fiind un complex de 40 de clădiri şi palate, care poate fi vizitat cu grup organizat. Astfel, Cesky Krumlov a fost construit în jurul acestui castel impresionant. Noi îți recomandăm să urci în turnul castelului, unde poți admira orășelul de poveste, înconjurat de Vltava. În oraș mai poți vizita Muzeul Fotoatelier Seidel, Centrul Artistic Egon Schiele, Biserica Sf. Vitus, Muzeul Torturii, Labirintul Zrcadlovy sau Podul cu Trei Nivele

Cesky Krumlov este un orășel fermecător pe care merită să-l vizitezi dacă-ți plac locurile romantice, liniștite și cu un farmec medieval de excepție. Este la fel de magic în orice anotimp și este locul perfect în care să te relaxezi și să te bucuri de priveliști de vis, experiențe culinare minunate și o arhitectură specială. 

Citește și: Cele mai pitorești orașe europene pe care le poți vizita chiar acum

Ți-ar plăcea să vizitezi acest oraș medieval minunat?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers