Cele mai spectaculoase telescaune din lume - vezi GALERIE FOTO

Cele mai spectaculoase telescaune din lume - vezi GALERIE FOTO
 
 

Înainte să povestim despre adrenalina de care se bucură cei care ajung să "zboare" cu schiurile în picioare pe cele mai abrupte culmi, a celor mai înalţi munţi din lume, să povestim despre modul în care aceştia ajung în cel mai înalt punct.

Chiar dacă primele două locuri în topul celor mai spectaculoase teleschiuri din lume sunt ocupate de Franţa, vreau să menţionez că cel mai lung telescaun din Europa se află în ţara noastră, la aproximativ 2000 de metri altitudine, la Muntele Mic, în Banat. Telescaunul de la Muntele Mic are cel mai lung traseu fix din Europa aflat în funcţiune, lucru confirmat de organizaţia europeană a transportatorilor pe cablu. La vremea când a fost construit, în 1962, a fost o realizare deosebită.

Să trecem la subiect şi să ne bucurăm de peisaje spectaculoase la mii de metri înălţime!

Aiguille du Midi din Chamonix – Franţa

Construită în 1955 şi-a menţinut titlu ca cea mai mare telecabină de pe pământ timp de 20 de ani. Transportă 65 de pasageri, timp de 20 de minute, de la 1035 metri, până la 3842 metri.

La Grave – Franţa

La Gave este o zonă sălbatică din sudul Franţei în care nu există tunuri de zăpadă sau alte utilaje moderne. Telegondola este destul de bătrână, însă pleacă de la 1450 metri şi ajunge la 3200 metri.

Jackson Hole – Wyoming

Acest loc oferă cea mai lungă cădere verticală schiabilă din America de Nord. Telegondola funcţionează din anul 1966, însă a fost renovată în 2007. Pleacă de la aproximativ 2000 de metri şi ajunge până la 3.200 metri.

Veiber – Elveţia

Această telegondolă pleacă de la aproximativ 2.500 metri şi ajunge până la 3.400 metri. Coborârea pe schiuri se face pe unul dintre cele mai periculoase trasee din Europa.

Las Lenas – Argentina

Este locul care găzduieşte unele dintre cele mai importante campionate de iarnă din lume. Telescaunul ajunge până la aproximativ 3.500 metri şi oferă nişte panorame ce par desprinse din altă lume.

Squaw Valley – California

De foarte mulţi ani este ocupantul locul I, în topul "Cel mai spectaculos telescaun din America". Aceasta pleacă de la 1.890 metri şi ajunge până la 2.500 metri, în aproximativ 6 minute. A fost construit pentru Jocurile Olimpice din 1960 şi de atunci a rămas în acest loc.

Snowbird Tram – Snowbird, Utah

Este una dintre cele mai performate telegondole din lume, chiar dacă are peste 40 de ani vechime. Porneşte de la aproximativ 2.500 de metri până la 3.500 metri, în aproximativ 10 minute.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers