Cele mai spectaculoase locuri pe care să le vizitezi în 2016 – Partea II

Cele mai spectaculoase locuri pe care să le vizitezi în 2016 – Partea II
 
 

Te afli în căutarea unor locuri de explorat ieșite din tiparele turismului clasic? Este vară și este o perioadă prielnică pentru pornit în aventuri în locuri spectaculoase de unde te vei întoarce cu o mulțime de povești și experiențe de povestit. Completăm lista cu cele mai spectaculoase locuri pe care să le vizitezi în 2016 și dacă te-am convins să pornești înspre ele, nu uita ca la întoarcere să împărtășești cu noi experiența ta.

Verdenskortet, Danemarca

Vendenskorten

Îți dorești să străbați lumea în lung și în lat dar nu ai timp pentru asta? Află că o poți face în doar câteva minute, în Danemarca, unde un localnic a reprodus la scară mică harta planetei. Călătorie plăcută!

Salina Turda, România

Salina Turda

Dacă Walt Disney ar fi fost un dwarf din Stăpânul Inelelor, parcul său de distracție ar fi arătat ca interiorul recent amenajat al Salinei Turda.

Oradour, Franța

Oradour

Micuța localitate Oradour din Franța a fost devastată în urma atacului armatelor germane din 1944. Localitatea nu a mai fost reconstruită, fiind conservată drept mărturie a ororilor care se petrec în timpul conflictelor armate.

Grădinile otrăvite din Alnwick, Anglia

Alnwick

Toată lumea știe că englezii au o pasiune pentru parcuri și grădini, dar cea din Alnwick este un pic altfel. În acest paradis verde, toate plantele pe care le poți admira sunt otrăvitoare.

Podul Diavolului, Bulgaria

Podul diavolului

În Europa există mai multe poduri cu această denumire, dar cel din Bulgaria are un farmec aparte și o legendă pe măsură. Se spune că dacă reușești să traversezi podul în timpul nopții, ai toate șansele să dai peste o comoară la celălalt capăt al său.

Wat Rong Khun, Thailanda

Thailanda

Acest templu budist din Thailanda pare ireal. Deși a suferit câteva avarii în urma unui cutremur în 2014, templul este un obiectiv care merită trecut pe lista oricărui explorator și iubitor de călătorii.

Montaña Magica Lodge, Chile

Montana Magica Lodge

O treime cascadă, o treime hotel și restul un vulcan amenajat de mâna omului – așa poate fi descrisă această construcție inedită din Panguipulli, Chille.

Kolmanskop, Namibia

Kolmanskop

În urmă cu un secol, Kolmanskop deservea coloniile de căutători de diamante din Namibia și dispunea de toate condițiile de care muncitorii aveau nevoie: spital, cazinouri, chiar și o fabrică de gheață. În prezent este un oraș fantomă în care numai locuiește nimeni de cel puțin 60 de ani.

Muzeul Broaștelor, Elveția

Muzeul Broastelor

Știai că există un muzeul al broaștelor? Da, ai citit bine! Este proiectul unui ofițer din armata lui Napoleon, care, în 1850 a început să prindă broaște, să le umple cu nisip și apoi să le aranjeze în diferite ipostaze care ilustrează scene din viața de zi cu zi.

Insula Pisicilor, Japonia

Insula Pisicilor

Pentru iubitorii de feline, Tashirojima este paradisul pe pământ. Tashirojima, Japonia, mai este cunoscută și sub denumirea de Insula Pisicilor și adăpostește un număr impresionant de pisici.

Fotografiile sunt preluate de pe atlasobscura.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Tu ce alte locuri spectaculoase pe care ai vrea să le vizitezi in 2016 ai adăuga listei noastre?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers