Cele mai spectaculoase locuri pe care să le vizitezi în 2016 – Partea I

Cele mai spectaculoase locuri pe care să le vizitezi în 2016 – Partea I
 
 

Dacă vara te-a luat prin surprindere și nu ți-ai făcut încă planuri de călătorie sau pur și simplu ai vrea să explorezi locuri spectaculoase în care nu ai mai ajuns până acum, ar trebui să te grăbești să îți faci intinerariul de călătorie. Ești în pană de idei? Lasă-te inspirat de imaginile din galeria foto de mai jos. Vei descoperi locuri spectaculoase, încărcate de mister. Pornește în aventura verii alături de noi și după ce te vei întoarce, nu uita să ne împărtășești experiența ta.

Plaja Navagio, Grecia

Plaja Grecia

Ce-ai zice dacă ai explora plajele ascunse ale Greciei? Vei avea parte de surprize nebănuite, cum ar fi epava acestui vas eșuat pe minunata plaja Navagio.

Biblioteca Regală Portugheză de la Rio de Janeiro

Biblioteca roiala

Când milioane de turiști din toate colțurile lumii au luat cu asalt Rio de Janeiro cu prilejul Jocurilor Olimpice, foarte puțini dintre aceștia știau că metropola ascunde una dintre cele mai impresionante colecții de cărți din lume.

Eaglehawk Neck – Tasmania

Eaglehawk

Tasmania are atât de multe minuni naturale de oferit încât ți-e greu să alegi una singură, dar ce părere ai despre aceste modele săpate de apele sărate ale Oceanului Indian?

Labirintul Longleat Hedge – Anglia

Labirintul Longleat Hedge

Rătăcește-te prin acest minunat labirint de verdeață din grădinile Longleat Hedge. Traseul măsoară aproximativ 2,7 kilometri.

Castelul părăsit, Arabia Saudită

Castelul parasit

Ești în căutarea a ceva abstract? Traversează deșertul Arabiei Saudite și vei da peste această construcție în piatră. Castelul Părăsit este un cavou izolat, săpat în stâncă în urmă cu mii de ani.

Buncărul Svalbard Seed, Norvegia

Svalbard Seed

Dacă teoriile referitoare la catastrofele naturale care vor lăsa planeta fără sursă de hrană se vor adeveri, singura șansă a umanității sunt buncărele similare celui din Norvegia - Svalbard Seed. Ca să ajungi la Svalbard Seed trebuie să traversezi Oceanul Arctic. Oare se merită efortul?

Castelul Zafra, Spania

Castelul Zafra

Ești fan Game of Thrones? Dacă ai urmărit cu atenție serialul poate ți-ai dat seama că acest castel ridicat în secolul al XII-lea a deservit drept platou de filmare pentru câteva scene din sezonul 6.

La Specola, Italia

La Specola

Dacă ești curios cum arată o ființă umană în interior, trece La Specola din Florența, Italia, pe lista ta cu obiective pe care trebuie să le vizitezi. Aici vei putea observa sculpturi în ceară care te vor ajuta să îți faci o idee despre cum arată interiorul corpului uman.

Insula Kizhi, Rusia

Insula Kizhi

Bisericile ortodoxe construite din lemn de pe Insula Kizhi din Rusia sunt spectaculoase și merită să le vezi cel puțin o dată în viață.

Dark Hedges, Irlanda de Nord

Dark Hedges

Nimeni nu a crezut că acest tunel natural există cu adevărat după ce au fost filmate aici câteva scene din sezonul 2 al serialului Game of Thrones. Ei bine, el se află în Irlanda de Nord.

Fotografiile sunt preluate de pe atlasobscura.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Tu care dintre aceste locuri spectaculoase ai vrea să vizitezi în 2016?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers