Cele mai scumpe oraşe din lume versus cele mai ieftine

Cele mai scumpe oraşe din lume versus cele mai ieftine
 
 
Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »

Cele mai scumpe oraşe din lume se găsesc în mare parte în Asia şi Europa, în timp ce cele mai ieftine sunt pe continentul African.

Spre surprinderea tuturor, ieftin nu înseamnă sărăcăcios, murdar sau meschin, ba din contră. Ca să vă convingeţi, vă prezentăm o galerie foto cu cele mai bogate oraşe din lume, versus cele mai ieftine, adică cele în care se poate trăi cu foarte puţini bani.

Conform mai multor statistici, cel mai scump oraş din lume, care conduce detaşat de predecesoarele topului, este oraşul: Tokio, capitala Japoniei, în timp ce cel mai ieftin din lume, este: Sana'a, capitala Yemenului. Acest oraş are cele mai mici costuri pentru mâncare, pentru locuit, cea mai ieftină mobilă şi cele mai ieftine servicii medicale.

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

Al doilea cel mai scump oraş din lume este Oslo, din Norvegia, unde pentru o masă la un restaurant şi o bere, trebuie să scoţi din buzunar în medie 50 de dolari. Pe locul doi în topul celor mai ieftine oraşe din lume se află Nuku'Alofa, din Tonga, loc renumit pentru cele mai ieftine hoteluri şi restaurante din lume. Pentru a trăi decent în acest oraş, ai nevoie în medie 300 de dolari pe lună.

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »

Locul trei, în topul celor mai scumpe oraşe din lume, este Nagoya, tot din Japonia. Aici, un bilet la teatru sau la film porneşte de la 25 de dolari în sus, iar un kilogram de orez costă aproximativ 10 dolari.

Pe aceeaşi treaptă a podiumului doar că în cealaltă extremă, adică al treilea cel mai ieftin oraş din lume este Tripoli, din Libia, însă având în vedere ultimele evenimente petrecute, mai bine îl scoatem din calcul, şi continuăm cu Bhutan din Thimpu, un loc perfect pentru mountain biking, rafting sau trekking.

Topul celor mai scumpe oraşe din lume se continuă cu Stavanger - Norvegia, Yokohama - Japonia, Zurich - Elvetia, Luanda - Angola, Geneva - Elvetia, Kobe - Japonia şi Berna – Elvetia, în timp ce în topul celor mai ieftine oraşe din lume este urmat de Colombo, din Sri Lanka, Phnom Penh din Cambodgia, La Paz din Bolivia, Tunis din Tunisia şi Kampala din Uganda.

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.