Cele mai scumpe oraşe din lume versus cele mai ieftine

Cele mai scumpe oraşe din lume versus cele mai ieftine
 
 

Cele mai scumpe oraşe din lume se găsesc în mare parte în Asia şi Europa, în timp ce cele mai ieftine sunt pe continentul African.

Spre surprinderea tuturor, ieftin nu înseamnă sărăcăcios, murdar sau meschin, ba din contră. Ca să vă convingeţi, vă prezentăm o galerie foto cu cele mai bogate oraşe din lume, versus cele mai ieftine, adică cele în care se poate trăi cu foarte puţini bani.

Conform mai multor statistici, cel mai scump oraş din lume, care conduce detaşat de predecesoarele topului, este oraşul: Tokio, capitala Japoniei, în timp ce cel mai ieftin din lume, este: Sana'a, capitala Yemenului. Acest oraş are cele mai mici costuri pentru mâncare, pentru locuit, cea mai ieftină mobilă şi cele mai ieftine servicii medicale.

Al doilea cel mai scump oraş din lume este Oslo, din Norvegia, unde pentru o masă la un restaurant şi o bere, trebuie să scoţi din buzunar în medie 50 de dolari. Pe locul doi în topul celor mai ieftine oraşe din lume se află Nuku'Alofa, din Tonga, loc renumit pentru cele mai ieftine hoteluri şi restaurante din lume. Pentru a trăi decent în acest oraş, ai nevoie în medie 300 de dolari pe lună.

Locul trei, în topul celor mai scumpe oraşe din lume, este Nagoya, tot din Japonia. Aici, un bilet la teatru sau la film porneşte de la 25 de dolari în sus, iar un kilogram de orez costă aproximativ 10 dolari.

Pe aceeaşi treaptă a podiumului doar că în cealaltă extremă, adică al treilea cel mai ieftin oraş din lume este Tripoli, din Libia, însă având în vedere ultimele evenimente petrecute, mai bine îl scoatem din calcul, şi continuăm cu Bhutan din Thimpu, un loc perfect pentru mountain biking, rafting sau trekking.

Topul celor mai scumpe oraşe din lume se continuă cu Stavanger - Norvegia, Yokohama - Japonia, Zurich - Elvetia, Luanda - Angola, Geneva - Elvetia, Kobe - Japonia şi Berna – Elvetia, în timp ce în topul celor mai ieftine oraşe din lume este urmat de Colombo, din Sri Lanka, Phnom Penh din Cambodgia, La Paz din Bolivia, Tunis din Tunisia şi Kampala din Uganda.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers