Cele mai periculoase drumuri din lume

Cele mai periculoase drumuri din lume
 
 

Drumuri și autostrăzi nesigure, prost întreținute, neprotejate, situate în pustietate sau deasupra unor prăpăstii. Chiar dacă pare o descriere a unui început de film de groază, mă refer la nişte căi de acces pe care de foarte multe ori nu le putem evita.

Bolivia, China, Rusia sau Alaska sunt doar câteva din ţările care găzduiesc drumuri unde ai nevoie de o atenţie sporită pentru a le putea traversa.

Iar pentru că într-o situaţie de genul o fotografie face mai mult decât un milion de cuvinte, vă las "să vă delectaţi" cu fotografii şi informaţii generale despre TOP 6 cele mai periculoase drumuri din lume.

1 Drumul din La Paz către Yungas

"Drumul Morţii" - aşa este denumită strada care ocupă primul loc în acest clasament. Este un drum de aproximativ 65 de kilometri, care face legătură între capitala boliviana La Paz şi regiunea Yungas. Anual, între 200 şi 300 de persoane îşi pierd viaţa pe aceasta porţiune de drum cu viraje extrem de periculoase, scrie

2 Drumul-tunel Guoliang, China

Este suficient să privesti fotografia ca să-ţi dai seama de ce acest drum a fost desemnat al doilea cel mai periculos drum din lume. Practic, este vorba de un tunel săpat în stâncă, lung de 1.200 de metri. Tunelul are 5 metri înălţime şi 4 metri lăţime şi are o vizibilitate redusă.

3 Ruta Iquique, Chile

4 Drumul siberian spre Yakutsk, Rusia

Este drumul care face legătura între Moscova şi Yakutsk, dar numai partea siberiană se prezintă astfel. Iarna, care în aceasta regiune durează şi 10 luni, drumul este accesibil, dar când zăpezile se topesc poţi rămâne blocat până la următorul îngheţ din cauza noroiului.

5 Autostrada Sichuan - Tibet, China

Traversează 14 munţi, cu o altitudine cuprinsă între 4.000 şi 5.000 de metri, zone în care se înregistrează frecvent avalanse.

6 Autostrada James Dalton, Alaska

Este un drum comercial, acoperit cu pietriş, care traversează tundra. Daca vrei să-l traversezi, trebuie să ai mai mult decât o roată de rezervă şi câteva parbrize. Companiile care închiriază maşini îţi interzic să le conduci pe acest traseu.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers