Cele mai memorabile locuri unde s-au filmat filme celebre

Cele mai memorabile locuri unde s-au filmat filme celebre
 
 

Locurile unde s-au făcut filme ne rămân în minte la fel de bine ca şi citatele legendare. Unii au introdus în vocabularul zilnic replica lui Don Vito "I’m going to make him an offer he can’t refuze", alţii sigur vor fi fost impresionaţi de imaginea micului Michael Corleone pe fundalul peisajului uluitor al Siciliei.

Sunt multe locaţii care nu numai că au format contextul pentru scenariu şi acţiune, dar au avut un rol major în crearea misticului, şi sunt totodată şi exemple ale diversităţii lumii şi insipiră dorinţe de călătorie.

Dead Horse Point, SUA – "Thelma and Louise"

Povestea naivei Thelma şi a carismaticei Louise nu e neaparat originală, dar a aprins imaginaţia multora datorită peisajului cărămiziu al statului Utah. O combinaţie de film de călătorie, urmărire de maşini, prietenie şi feminism, ce ne-a făcut să îndrăgim cele două protagoniste astfel că toţi am rămas uimiţi când maşina lor sare în prăpastie la sfârşit.

Sfârşitul dramatic a răscolit multe sentimente, la fel ca legenda locului unde a fost filmat: Dead Horse Point. Stânca se ridica la peste 660 de m deasupra de valea râului Colorado, fiind capătul unei formaţiuni utilizată de cowboy pentru a încercui şi prinde caii sălbatici. La un moment dat o herghelie de mustangi nedoriţi a rămas fără apă în spatele unui gard de 16 m şi au murit de sete. Dead Horse Point este o minune a naturii atât ca formă, dar şi culoare, şi în ciuda istoriei triste, uimeşte întotdeauna.

Ngong Hills, Kenya – "Out of Africa"

O poveste de dragoste, cu Robert Redford şi Merys Streep în rolurile principale, au făcut ca peisajele splendide din Kenya să fie cunoscute în afara Africii. În timp ce cuplul trece prin momentele bune şi rele ale vieţii şi ale relaţiei lor, spectatorii se obişnuiesc cu spiritul sălbatic al peisajelor de safari din apropiere de Nairobi, unde Dealurile Ngong se desfăşoara lin de-a lungul Văii Marelui Rift în timp ce ragetele leilor răsună în aerul uscat.

Golful Maya, Thailanda- "The Beach"

Cei care n-au fost hipnotizaţi de privirea lui Leo, sau deloc atraşi de acţiune au avut 119 minute să se bucure de imaginile paradisiace din Thailanda. Cea mai mare parte a filmărilor s-a făcut pe plaja golfului Maya, de pe insula Phi Phi Leh. Acest tărâm turcoaz unde putei face snorkeling şi să te plimbi cu un caiac, este adăpostit de stânci înalte de 100 de metri, care au reprezentat fundalul poveştii sinistre.

De când a fost lansat filmul, insulele Phi Phi Leh si Phi Phi Don au fost vizitate de din ce în ce mai mulţi turişti, ceea ce a făcut ca aceste locuri să nu mai fie chiar aşa de bine păstrate, dar merită o vizită pentru că se spune despre aceste plaje că sunt printre cele mai bune din lume.

Stanley Hotel Eastes Park, SUA - "The Shining"

Talentul lui Jack Nicholson i-ar pemite să construiască suspansul şi dacă ar fi îmbrăcat într-un costum de iepuraş de Paşti şi s-ar afla în căutare de ouă încondeiat, dar contribuţia peisajelor din Munţii Stâncoşi şi hotelul Stanley în crearea atmosferei nu poate fi negată. Kubricj a transformat clădirea luxurioasă, cu vedere spre valea Estes, într-un decor pentru nebunie, cu nenumărate coridoare fără ieşirie şi lipsite de viaţă, care par închisori în ciuada confortului.

Astăzi hotelul primeşte vizitatorii cu lumini puternice, cu un farmec al unei lumi de demult, conforturi de ultimă generaţie şi vederi panoramice care vă vor tăia respiraţia... precum şi un tur cu fantome pentru cei mai îndrăzneţi. Toate acestea la un preţ începând de la 150 de dolari. Ce ocazie!

Matmata, Tunisia – "Star wars"

Totooine plutea undeva, într-o galaxie îndepărtată, dar locaţia pentru fantezia lui George Lucas este mult mai accesibilă - Tunisa. La câţiva kilometri SV de Gabes se găseşte oraşul Matmata, care în film găzduieşte locuinţele troglodiţilor din Episoadul 4 din Războiul Stelelor: New Hope. Dacă v-aţi întrebat până acum cum a reuşit Lucas să creeze asemenea ambiente extraterestre realiste în 1977, atunci cel mai bun răspuns este peisajul dur, arid şi erodat al deşertului tunisian.

Un moment special pentru un fan va fi să petreacă o noapte la hotelul Sidi Driss, unde au fost filmate interioarele din casa unchiului Owen şi a matuşii Beru, precum şi să vadă câteva dintre costumele folosite pentru film.

Sicilia, Italia – "The Godfather"

Deşi cea mai mare parte din clasica sagă a lui Francis Ford Coppola are loc într-un New York în curs de industrializare rapidă, se folosesc şi de imagini ale pastoralei şi rusticei Sicilii - locul de baştină a temutei familii Corleone. Oraşul lui Corleone era la acea dată prea dezvoltat pentru a se putea filma acolo, aşa că, dintre altele, s-a ales Savoca.

La intrarea în satul de la poalele dealurilor veţi vedea imediat Bar Vitelli, unde Michael discuta despre mariajul cu Apollonia cu tatăl său. Aici veţi găsi şi biserica în care s-au căsătorit. Drumuri unduitoare, ambianţa liniştită, ospitalitatea siciliană, clădirile din piatră şi terasele acoperite cu viţă de vie, într-un cuvânt Savoca.

Dharavi Slum, India – "Slumdog Millionaire"

Unele filme atrag atenţia prin peisajele superbe, altele ne impresionează cu talentul actorilor. Slumdog Millionaire nu face niciunul dintre aceste lucruri. Avantajul său stă în realismul agonizant în care prezintă cea mai mare mahala din Asia. Un fir narativ se concentrază pe iubire şi pe tema "rags to riches", pe de altă parte prezintă mizeria inimaginabilă, care nu se poate detaşa de film. Mirosul îngrozitor, condiţiile înduioşătoare şi violenţa pe bază religioasă sunt o realitate sumbră pentru cei 1 milion de oameni care locuiesc în Dahravi.

Acum că a fost popularizată de producţia de Oscar, aici vin numeroşi vizitatori care doresc să vadă cu ochii lor realitatea deprimantă. Deşi veniturile merg direct în comunitate, să recomandăm vizita sau nu, nu este o mare dilemă.

Tongariro National Park, Noua Zeelandă - "Stăpânul Inelelor"

Decizia lui Peter Jackson, un neo-zeelandez neaoş, de a filma Stăpânul Inelelor în ţara sa de baştină poate fi atribuită sentimentelor patriotice, dar a coincis cu faptul că sunt puţine locuri pe Pământ care să rivalizeze cu această bucăţică de Oceania, cu al său aer mistic şi frumuseţea uimitoare. Splendoarea Noii Zeelande este omniprezentă chiar şi în scenele generate pe computer, de care filmul nu se putea lipsi, atât de prezentă încât pare să iasă din ecran dar totodată să păstreze şi atmosfera miserioasă.

Tururile cu ghid vă pot duce în cele mai memorabile locuri, inclusiv în zonele cu vegetaţie bogată din jurul Matamata, loc ce a fost folosit pentru a filma scenele din Middle-Earth, sau uimitorul parc naţional Tongariro, unde s-au filmat scenele din Mordor, cu ai săi 3 vulcani şi spaţii deschise ameţitoare.

Filmele voastre preferate unde au fost filmate? Ştiţi şi alte locuri care vă lasă cu gura căscată?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers