Cele mai interesante clădiri "matematice" din lume – GALERIE FOTO

Cele mai interesante clădiri
 
 

Este de la sine înţeles de ce o clădire trebuie privită şi din punct de vedere matematic. Se fac măsurători, se iau în calcul o mulţime de variante pentru proiectare şi aşa mai departe, astfel încât rezultatul să fie unul perfect. Dar clădirile pe care vi le voi arăta sunt ceva mai speciale din punct de vedere matematic... motiv pentru care am şi ales să le denumesc clădiri "matematice"!

Ce nu ştiai despre clădirile "matematice"

  • Dacă împarţi perimetrul Marii Piramide de la Giza la dublul înălţimii sale, rezultatul este ∏ (Pi = 3.14)
  • El Castillo de la Chichen Itza din Mexic include 52 de panouri pe fiecare faţă a clădirii, reprezentând numărul de ani din ciclul maiaş, şi 365 de trepte până în templu, reprezentând numărul de zile dintr-un an.
  • Formulele folosite pentru a construi The Gherkin din Londra au urmărit ca cele 41 etaje să fie distribuite astfel încât să reducă presiunea vânturilor la baza clădirii, pentru ca energia folosită în acest turn să fie redusă cu aproximativ 50% faţă de alte turnuri similare ca înălţime.
  • În interiorul catedralei Sagrada Familia din Barcelona se află un aşa-numit Pătrat Magic – un aranjament de numere ale cărui coloane, rânduri şi diagonale dau acelaşi rezultat la adunare. În acest caz este vorba de numărul 33, un număr reprezentativ pentru simboluri religioase.
  • Diametrul cupolei Panteonului din Roma este egal cu înălţimea clădirii.

Ce alte clădiri "matematice" ai mai adăuga listei noastre?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers