Cele mai interesante clădiri "matematice" din lume – GALERIE FOTO

Cele mai interesante clădiri
 
 
 

Este de la sine înţeles de ce o clădire trebuie privită şi din punct de vedere matematic. Se fac măsurători, se iau în calcul o mulţime de variante pentru proiectare şi aşa mai departe, astfel încât rezultatul să fie unul perfect. Dar clădirile pe care vi le voi arăta sunt ceva mai speciale din punct de vedere matematic... motiv pentru care am şi ales să le denumesc clădiri "matematice"!

Ce nu ştiai despre clădirile "matematice"

  • Dacă împarţi perimetrul Marii Piramide de la Giza la dublul înălţimii sale, rezultatul este ∏ (Pi = 3.14)
  • El Castillo de la Chichen Itza din Mexic include 52 de panouri pe fiecare faţă a clădirii, reprezentând numărul de ani din ciclul maiaş, şi 365 de trepte până în templu, reprezentând numărul de zile dintr-un an.
  • Formulele folosite pentru a construi The Gherkin din Londra au urmărit ca cele 41 etaje să fie distribuite astfel încât să reducă presiunea vânturilor la baza clădirii, pentru ca energia folosită în acest turn să fie redusă cu aproximativ 50% faţă de alte turnuri similare ca înălţime.
  • În interiorul catedralei Sagrada Familia din Barcelona se află un aşa-numit Pătrat Magic – un aranjament de numere ale cărui coloane, rânduri şi diagonale dau acelaşi rezultat la adunare. În acest caz este vorba de numărul 33, un număr reprezentativ pentru simboluri religioase.
  • Diametrul cupolei Panteonului din Roma este egal cu înălţimea clădirii.

Ce alte clădiri "matematice" ai mai adăuga listei noastre?

Sejur de răsfăț în Sunny Beach

Sejur de răsfăț în Sunny Beach

7 nopți cazare, all inclusive
de la 235 Eur
vezi detalii »
Săptămână de vis în Rodos

Săptămână de vis în Rodos

7 nopți cazare, zbor din București
de la 285 Eur
vezi detalii »
Vacanță spectaculoasă în Barcelona

Vacanță spectaculoasă în Barcelona

3 sau 7 nopți cazare, mic dejun, zbor din București, Timișoara, Cluj Napoca
de la 435 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.