Cele mai interesante clădiri din Bucureşti

Cele mai interesante clădiri din Bucureşti
 
 

Când ne gândim la Bucureşti, ne vin în minte o sumedenie de stereotipuri... cum sunt cele despre trafic de exemplu, mai ales dacă nu locuim în capitală. Însă, oraşul are o mulţime de alte lucruri pentru care ar trebui reţinut ca un loc pe care merită să-l vizitezi şi nu unul pe care să-l eviţi de frică să nu te rătăceşti sau să rămâi în trafic! Clădirile din Bucureşti sunt de-a dreptul impresionante, mai ales dacă ştii unde trebuie să te uiţi! Iată aşadar cele mai interesante clădiri pe care nu ai voie să le ratezi într-o plimbare prin Bucureşti...

Palatul Parlamentului

Palatul Parlamentului din BucurestiSursa

Palatul Parlamentului este cea mai impresionantă clădire a Bucureştiului, dar şi a ţării în general, fiind inclus în numeroase topuri ale celor mai mari şi mai frumoase palate din lume. Ridicat în timpului comunismului, palatul are o structură grandioasă, dar este desosebit şi în interior, putând fi vizitat în grupuri organizate cu ghid.

Adresa: Dealul Arsenalului, sector 5
Website: www.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=10

Academia Română

Palatul Academiei RomaneSursa

Noua clădire a Academiei Române este de asemenea una impozantă. Situată lângă Palatul Parlamentului, clădirea este realizată în acelaşi stil arhitectural grandios. Acesta este un loc ce merită trecut pe lista de obiective a pasionaţilor de cultură, ce ajung în Bucureşti, pentru că este cea mai înaltă instituţie culturală din ţară.

Adresa: Calea 13 septembrie
Website: www.acad.ro

Palatul CEC

Palatul CEC din BucurestiSursa

Palatul CEC este o clădire impozantă a Bucureştiului şi unul dintre simbolurile sectorului bancar. Construită în perioada 1897-1900, clădirea găzduia Casa de Economii şi Consemnaţiuni în trecut, iar astăzi este sediul CEC Bank. Arhitectura cu coloane şi cupole face ca acest palat să fie unul dintre monumentele Bucureştiului.

Adresa: Calea Victoriei, nr. 13, sector 3

Palatul Băncii Naţionale Române

Palatul BNRSursa

Palatul Băncii Naţionale Române este de asemenea un simbol al domeniului financiar, dar şi al arhitecturii bucureştene. Clădirea a fost ridicată în perioada 1883-1900 şi a fost considerată citadela liberalilor. Sediul BNR a fost cel care a conturat districtul financiar în această parte a capitalei.

Adresa: str. Lipscani, nr. 25, sector 3
Website: www.bnro.ro/Vechiul-palat-BNR--1064.aspx

Ateneul Român

Ateneul RomânSursa

Clădirea Ateneului Român este un pol al culturii. Ridicată între anii 1886 şi 1888, a fost şi este în continuare una dintre cele mai importante săli de spectacole din ţară. Stilul eclectic specific clădirilor monument ale Bucureştiului este prezent şi aici, dar într-o combinaţie originală cu cel neoclasic. În prezent, clădirea găzduieşte Filarmonica „George Enescu”.

Adresa: str. Benjamin Franklin, nr. 1-3, sector 1
Website: fge.org.ro/ro/ateneul-roman.html

Biblioteca Central Universitară

Biblioteca Central UniversitaraSursa

Biblioteca Central Universitară face parte din grupul de clădiri ale fostelor Funaţii Regale, actual numite Palatul Fundaţiei Universitare Carol I. În prezent, în interior funcţionează cea mai importantă bibliotecă universitară din România, fiind un centru de cercetare şi studiu atât pentru studenţi, cât şi pentru pasionaţii de cultură.

Adresa: str. Dem I. Dobrescu, nr. 3, sector 1
Website: www.bcub.ro

Palatul Cotroceni

Palatul CotroceniSursa

Palatul Cotroceni a devenit sediul Preşedenţiei Române după Revoluţia din 1989. În afară de funcţionalitatea politică pe care o deţine, palatul este şi locul în care se află Muzeul Naţional Cotroceni, deschis publicului pentru vizitare. Cu ocazia „Zilelor Porţilor Deschise”, palatul poate fi vizitat de către public.

Adresa: bd. Geniului, nr. 1, sector 6
Website: www.presidency.ro

Palatul de Justiţie

Palatul de Justitie BucurestiSursa

Palatul de Justiţie din Bucureşti este construit în stilul arhitectural al Renaşterii franceze şi este una dintre clădirile ce trebuie vizitate în capitală. Cele 6 statui alegorice, reprezentând diversele elemente ale domeniului de justiţie, sunt simbolice pentru palat şi îl fac uşor de recunoscut din exterior.

Adresa: sp. Independenţei, nr. 5, sector 4

Teatrul Naţional

Teatrul NationalSursa

Teatrul Naţional din Bucureşti este un monument în sine de vizitat, dar şi o locaţie în care atât bucureştenii, cât şi turiştii se pot bucura de o mulţime de spectacole. În anul 2011, clădirea a intrat într-un proces masiv de renovare, cu finalizare în decursul a 3 ani, ce vizează atât modernizarea clădirii, cât şi a instituţiei de cultură în general.

Adresa: bd. Nicolae Bălcescu, nr. 2, sector 1
Website: www.tnb.ro

Circul de Stat

Circul de Stat BucurestiSursa

Circul de Stat este astăzi sediul Circului Globus şi a fost declarat monument istoric în anul 2010. Domeniul pe care se află este unul impresionant, dat fiind faptul că înglobează o construcţie masivă, în care se desfăşoara spectacolele, dar şi un parc, un lac şi grajdurile de animale ale circului.

Adresa: Aleea Circului, nr. 15, sector 2
Website: www.circulglobus.ro

 

Aceste clădiri din Bucureşti sunt cele pe care trebuie să le vezi, pentru că sunt simboluri ale arhitecturii româneşti, dar şi ale domeniilor pe care le reprezintă. Mai mult decât atât, ele fac parte din grupul monumentelor istorice ale oraşului şi sunt locuri de care turistul se poate bucura din mai multe puncte de vedere.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers