Cele mai interesante atracții turistice din Thassos

Cele mai interesante atracții turistice din Thassos
 
 

Dacă ți-ai propus să-ți faci vacanța în Grecia, insula Thassos este cu siguranță una dintre cele mai bune alegeri. Plajele însorite cu nisip fin sau cele cu pietricele, importantele situri arheologice și muzeele sunt doar câteva dintre excelentele atracții turistice din Thassos.

Ca să ai temele făcute înainte să pleci în vacanță în Grecia, îți prezentăm câteva dintre obiectivele pe care trebuie neapărat să le vizitezi.

Limenas – locul unde mitologia și istoria se întâlnesc

Limenas este fără dubii pe prima poziție în topul celor mai importante atracții turistice din Thassos. Acesta este principalul oraș de pe insulă, el găzduind o mulțime de situri arheologice ale culturii grecești. Trebuie neapărat să faci o vizită la Muzeul de Arheologie, care deține colecții importante. Muzeul găzduiește aproximativ 1.700 de exponate, unele dintre ele datând din secolul VII î.Hr.

Atracții turistice Thassos

Fotografie preluata de pe Depositphotos. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Muzeul de Arheologie este situat chiar lângă Agora Antică. Denumită și Piața Veche, Agora Antică se numără printre cele mai vizitate atracții turistice din Thassos și din întreaga Grecie. Chiar și în prezent se mai pot vedea locurile tarabelor vechi și ale magazinelor din perioada antică. De asemenea, în centrul pieței se pot vizita ruinele mai multor sanctuare.

Datând din secolul V î.Hr., Teatrul Antic din Limenas se numără printre obiectivele pe care trebuie neapărat să le vizitezi dacă îți faci vacanța în Grecia. Și în prezent acesta este un important spațiu cultural unde sunt găzduite diferite festivaluri și evenimente, printre care și Festivalul de Artă Dramatică.

Nu în ultimul rând, dacă vrei să înțelegi și mai bine viața locuitorilor din Limenas, poți să-ți petreceți câteva zeci de minute la Muzeul Folcloric. Aici sunt expuse diferite obiecte vechi de uz casnic, porturi populare și nu numai.

Limenas

Fotografie preluata de pe worldalldetails.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Giola – piscina naturală

Când vine vorba de frumuseți naturale, insula Thassos este locul potrivit. Printre ele se numără și Giola, piscina naturală, situată în regiunea Astris. Cei care vin aici pot face sărituri de la înălțime, bucurându-se de apa cristalină de un albastru-verzui intens.

Drumul până la Giola nu este însă cel mai simplu de parcurs. Vei avea de mers cam 2 km pe jos, însă distanța merită, având în vedere că piscina naturală este una dintre cele mai interesante atracții turistice din Thassos.

Giola

Fotografie preluata de pe Depositphotos. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Muzeele folclorice

Ca să te bucuri din plin de ce are de oferit o vacanță în Grecia merită să vizitezi muzeele folclorice din Thassos. Astfel, recomandăm Muzeul Folcloric din Theologos, unde vei vedea porturi populare, obiecte de uz casnic din perioada antică și multe altele.

La fel de frumos este și Muzeul Folcloric din Kallirachi. Acesta se află în fosta locuință a unui căpitan de vas și, prinde altele, găzduiește o expoziție cu fotografii și picturi maritime.

Muzeu Folcloric Thassos

Fotografie preluata de pe www.hotelpotos.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Minunatele plaje de pe insula Thassos

Dacă îți dorești să te relaxezi la soare și să te bucuri din plin de apa cristalină, atunci o vacanță în Grecia este exact ce îți trebuie. Printre numeroasele atracții turistice din Thassos se numără și câteva plaje de vis. Cea mai populară este Golden Beach, o plajă superbă care se află la aproximativ 12 kilometri de Limenas. Nisipul fin și valurile răcoritoare te vor face să uiți de toate problemele.

Plaja Thassos

Fotografie preluata de pe Depositphotos. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Tot aproape de Limenas, la doar 3 km, se află plaja Makriamos. Cei care vin aici pot să se relaxeze pe nisipul fin sau să aleagă dintre numeroasele sporturile acvatice oferite la centrele nautice, situate în apropiere. Tot aici se găsesc și taverne, baruri și restaurante mereu pregătite să-i întâmpine pe turiști.

Spre deosebire de cele două plaje menționate mai sus, Saliara, cunoscută și sub numele de "plaja de marmură", este acoperită cu pietricele rotunde, fiind și ea foarte populară în rândul turiștilor.

Vacanță Grecia

Fotografie preluata de pe Depositphotos. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Mănăstirile din Thassos

Grecia are o istorie religioasă bogată, așa că nu e de mirare că printre cele mai căutate atracții turistice din Thassos se numără bisericile și mânăstirile.

Dacă ești curios să descoperi astfel de obiective, recomandăm Mănăstirea Sfântului Arhanghel Mihail, situată la 33 de km de Limenas, și Mănăstirea Sfântului Pantelimon, care se află în Skala Sotiras.

Manastire Thassos

Fotografie preluata de pe Depositphotos. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Trăiește viața precum localnicii

Dacă vrei să ai parte de o vacanță în Grecia ieșită din tipare, atunci ce zici să încerci să te pui în pielea localnicilor?Spre exemplu, insula Thassos este renumită pentru uleiul de măsline, așa că poți vizita una dintre presele de ulei de pe insulă. De asemenea, în Skala Prinos există și un Muzeu al Uleiului de Măsline unde ai să vezi cum se făcea uleiul grecesc în urmă cu 6.000 de ani.

Tot în zona Skala Prinos există și o fabrică de miere unde poți descoperi secretele celor două tipuri de miere care se produc în Thassos.

Nu în ultimul rând, ca să trăiești din plin viața de pe insulă, trebuie să bei cel puțin un pahar de Tsipouro, o băutură alcoolică puternică de care grecii sunt îndrăgostiți. Tot pe insula Thassos o să găsești sute de restaurante excepționale care te vor ademeni cu mâncăruri tradiționale.

Thassos

Fotografie preluata de pe wikimedia.org. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Atractii turistice Thassos

Tu ce atracții turistice din Thassos poți să ne recomanzi?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers