Cele mai haioase taxiuri din lume sunt in India – GALERIE FOTO

Cele mai haioase taxiuri din lume sunt in India – GALERIE FOTO
 
 

Taxi-ul nu este neapărat un mijloc de transport banal pentru care optezi atunci când nu ai timp să aştepţi autobuzul sau tramvaiul. O cursă cu taxi poate fi o adevărată experienţă. O demonstrează o firmă de taxi din Mumbai, India, care se poate mândri cu cele mai simpatice taximetre din lume, dar şi cu faptul că este promotorul unui proiect îndrăzneţ care permite tinerilor designeri să îşi pună în valoare creativitatea.

Taximetrele din Mumbai, India, nu sunt cele mai comode mijloace de transport. Cu toate acestea, maşinile vechi şi dărăpănate sunt un simbol cultural al capitalei Indiei. Taxi Fabric este un proiect inedit, care pune în valoare creativitatea tinerilor designeri din Mumbai şi aduce un suflu nou şi haios activităţii de transport al persoanelor în capitala Indiei.

Un concept inedit

Conceptul este cât se poate de simplu, în ideea în care tapiţeria interioară a taximetrelor devine planşă de desen pentru designerii inspiraţi, iar ulterior decorează interiorul fiecărei maşini destinate transportului de persoane. Fiecare designer este pus în contact cu proprietarul taximetrului, iar după ce hotărăsc împreună ce temă adoptă, nu este loc decât pentru multă, multă creativitate.

În spatele fiecărui proiect se află o poveste transpusă în desene şi culori vii. Deşi Mumbai este un oraş al contrastelor, proiectul Taxi Fabric aduce un plus de culoare pe străzile gri ale capitalei Indiei. Mai mult decât atât, deşi reticenţi la început, tot mai mulţi proprietari de taximetre îşi doresc să colaboreze cu tinerii designeri angrenaţi în acest proiect. Călătoria cu unul dintre aceste taximetre este o adevărată experienţă.

Citește și despre alte mijloace de transport inedite, pe care să le foloșești atunci când vizitezi Marea Britanie. 

Ţi-ar plăcea să fie şi în oraşul tău asemenea taximetre?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers