Cele mai frumoase tradiții de Paște din orașele europene

Cele mai frumoase tradiții de Paște din orașele europene
 
 
Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »

Câte țări, atâtea tradiții, obiceiuri și moduri diferite de a sărbători Paștele. Europa fiind un continent extrem de bogat cultural, avem de unde alege când vine vorba de manifestări culturale, parade de Paște și obiceiuri vechi încă păstrate. Îți prezentăm câteva dintre cele mai ciudate, dar frumoase, tradiții europene cu ocazia sărbătorilor pascale.

În Sevilia, Spania, în timpul Semana Santa, localnicii și turiștii ies pe stradă pentru a admira fanfare somptuoase și floats bogat decorate în stil baroc cu aur, lumânări și obiecte de artă, care prezintă poveștile Paștelui. Tot aici, participanții la sărbătoare se îmbracă în robe și au pe cap o capotă cu vârf conic. În Florența, Italia, are loc un spectacol uriaș când se aprinde un car vechi de 500 de ani - Scoppio del Carro - în timp ce armata, muzicieni și oameni costumați fac spectacol.

În Praga, Cehia, se organizează în fiecare an cel mai mare festival de Paște, în piața centrală, cu căsuțe de lemn pline de obiecte și mâncăruri tradiționale. De asemenea, se practică stropitul fetelor de către băieți cu apă și împletitul de nuiele, care semnifică fertilitatea. Aceste tradiții se păstrează în țările est-europene. În orășelul Haux, Franța, în a doua zi de Paște se pregătește cea mai mare omletă din Europa, în stradă, din peste 4.500 de ouă, deci nu-ți uita furculița!

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

În Corfu, Grecia, sâmbăta înainte de Paște, există obiceiul aruncării de oale de la geam. Spargerea acestora semnifică venirea primăverii și mult noroc într-un nou început. În Norvegia, oamenii citesc romane polițiste în preajma Paștelui, așa numitele Easter Thrillers. Tradiția a început în 1923 când un scriitor a publicat un promo de-al cărții sale în ziar și toată lumea a crezut că este o știre adevărată. 

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

În Verges, Spania, în Joia Mare, de la miezul nopții, se organizează pe străzi dansa de la mort, în cadrul căreia toată lumea dansează îmbrăcată în costume de... scheleți. În Finlanda, în Duminica Paștelui, copiii se costumează în vrăjitoare și se plimbă cu nuiele împletite pe la casele oamenilor. În Franța, pe lângă ouă de ciocolată, în luna aprilie vei găsi în magazine și Poisson d’Avril, un pește de ciocolată pe care copiii îl prind cu un cârlig special de spatele adulților, ca glumă. 

În regiunea Franconia, Germania, există obiceiul decorării fântânilor cu ghirlande de ouă colorate. Știai că este ilegal să dansezi de Paște, în Germania? În Marea Britanie se organizează egghunts, evenimente publice în care participă multă lume și scopul este să găsească ouăle ascunse prin oraș, care le aduc diverse premii. În Polonia, la fel ca în România, se pune mult accent pe arta încondeierii ouălor de Paște. 

În Lituania, se vând pe străzi buchețele de nuiele decorate cu flori colorate, extrem de populare. În Sicilia, Italia, există Abballu de daivuli, un spectacol al oamenilor îmbrăcați în diavoli, cu măști terifiante, care trebuie să îi convingă pe trecători să le cumpere de băut. Aceste celebrări aproape înfricoșătoare se datorează rădăcinilor păgâne ale Paștelui, care ridicau în slăvi zeița fertilității, a cărei simbol era iepurele.

Tu la ce tradiții de Paște ai participat? 

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.